Fitbit Charge 3 Review: nog steeds een goede optie?

Inhoudsopgave:

Fitbit Charge 3 Review: nog steeds een goede optie?
Fitbit Charge 3 Review: nog steeds een goede optie?
Anonim

Bottom Line

Charge 3 is een goede optie voor diegenen die een fitnesstracker met veel functies onder de $ 100 willen.

Fitbit Charge 3

Image
Image

We hebben de Fitbit Charge 3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Fitbit Charge 3 kwam in 2018 op de markt en nu zijn opvolger beschikbaar is, de Charge 4, kun je de Charge 3 gemakkelijk in de uitverkoop vinden. Maar hoe verhoudt de Charge 3 zich tot de Charge 4 en andere fitnesstrackers die momenteel op de markt zijn? Ik heb de Fitbit Charge 3 samen met een paar andere fitnesstrackers getest om te zien hoe deze zich verhoudt.

Ontwerp: kleine en grote banden inbegrepen

De Charge 3 is niet de dunste tracker die er is. Het is dik en omvangrijk, met een verwijderbare siliconenband van ongeveer 0,9 inch breed. Aan de positieve kant krijg je zowel een grote als een kleine band in het pakket, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste pasvorm. De Fitbit Charge 3 is one-size-fits-all. Over het algemeen is Charge 3 eenvoudig en modieus, en je kunt het met alles dragen. Dit geldt met name wanneer u vervangende bands koopt, die op Amazon worden verkocht voor minder dan $ 10.

Het verlichte OLED-scherm is groot genoeg om op afstand te kunnen zien, met een afmeting van 1,57 inch van hoek tot hoek. Het scherm van gorillaglas is grijs geschaald, maar is helder genoeg om in zonlicht te zien. De Charge 3 heeft geen fysieke knoppen, maar eerder een touchscreen en een capacitieve knop aan de zijkant die je indrukt om het apparaat te wekken. De zijknop dient ook als een terugknop en trekt extra weergave-opties wanneer u deze ingedrukt houdt. De interface is gemakkelijk te navigeren en je veegt op en neer om je oproepmelding en statistieken te controleren (denk aan hartslag, stappen, trappen, slaap), en je veegt naar links en rechts om toegang te krijgen tot je andere widgets en een oefening vast te leggen.

Waterbestendig tot 50 meter, de Fitbit is duurzaam en robuust. Je kunt het dragen tijdens het zwemmen, douchen en sporten, en het zal voldoen aan de eisen van je drukke dagelijkse leven.

Image
Image

Comfort: De klassieke band is ongemakkelijk

Hoewel Charge 3 voor sommigen misschien comfortabel is, vond ik het ongemakkelijk na langdurig dragen. Ik heb de zwarte klassieke band getest en hij voelt stijf, warm en stijf aan. De zijkanten zijn niet afgerond genoeg en ik kon de band niet goed genoeg verdragen om erin te slapen, te douchen of te dragen tijdens oefeningen zoals push-ups of pull-ups.

Ik vond het oncomfortabel na langdurig dragen.

Ik vond andere Fitbit-vervangende banden comfortabeler, zoals de stoffen band en de sportband. Zelfs met de vervangende banden is de Fitbit Charge 3 niet zo comfortabel als een slankere fitnesstracker zoals de Garmin Vivosmart 4.

Prestaties: betrouwbaar volgen van slaap en activiteiten

De Fitbit Charge 3 is solide en betrouwbaar, met relatief nauwkeurige statistieken en een scala aan nuttige gegevens en handige applicaties. Zoals het geval is met andere Fitbit-apparaten en veel andere merken fitnesstrackers, heeft de stappenteller de neiging om het aantal genomen stappen te overschatten. Het zou zelfs af en toe stappen tellen als ik kleine handbewegingen zou maken (typen, mijn handen wassen, enz.) De hartslagmeter is nauwkeuriger dan andere trackers die ik in deze prijsklasse heb getest. Het is doorgaans nauwkeurig binnen vijf slagen per minuut in vergelijking met een borstband.

De hartslagmeter is nauwkeuriger dan andere trackers die ik in deze prijsklasse heb getest. Het is doorgaans nauwkeurig binnen vijf slagen per minuut in vergelijking met een borstband.

Ik was onder de indruk van de slaapvolgmogelijkheden van de Charge 3, evenals het vermogen om activiteiten zoals hardlopen, zwemmen, fietsen, traplopen en gewichtheffen te volgen. U kunt uw activiteit automatisch of handmatig volgen, en automatisch volgen is redelijk nauwkeurig, vooral voor zwemmen. Als u een aangepaste paslengte invoert, wordt de hardlooptracking meestal beter. Charge 3 heeft geen ingebouwde GPS, dus het moet verbinding maken met je telefoon om de afstand bij te houden.

Je kunt meldingen ontvangen voor oproepen, sms'jes, agenda-afspraken en e-mails op je Charge 3 fitnesstracker. De tekst is duidelijk en gemakkelijk te lezen, en Charge 3 geeft zelfs emoji's weer. Je kunt ook meldingen ontvangen van de meeste apps en je kunt snelle antwoorden en trillingsinstellingen aanpassen.

Image
Image

Software: de Fitbit-app

De Fitbit-app is uitgebreid en heeft veel functies, waaronder een tracker waarmee u een logboek kunt bijhouden van uw voedsel- en waterverbruik, toegang tot een aantal verschillende trainingsprogramma's, een slaapanalyse en verschillende gemeenschappen die u kan meedoen. Je kunt de app verder verbeteren door de premium-versie te kopen voor $ 10 per maand. De premium-versie geeft je extra voordelen, zoals een fitnesscoach, extra slaapscoregegevens, toegang tot extra programma's en aangepaste tips om je te helpen je doelen te bereiken.

Een ding dat ik niet leuk vind aan de Fitbit-app, is dat historisch volgen niet zo naadloos is als ik heb gevonden in andere apps, die historische gegevens op het hoofdscherm bevatten. In de Fitbit-app kun je de informatie van vandaag zien en door de afgelopen dagen scrollen. Bovendien hebt u toegang tot een overzicht van 7 dagen. Je kunt je voortgang op de lange termijn volgen door op elke activiteit te klikken, maar het is niet zo duidelijk en gemakkelijk te lezen als ik in andere applicaties heb gezien.

Fitbit ondersteunt een aantal apps van derden, waaronder Alexa. Je kunt zeggen: "Alexa, vraag Fitbit hoe ik vannacht heb geslapen" of "Alexa, vraag Fitbit hoeveel stappen ik heb genomen" en je Alexa-apparaat zal je die informatie geven als je de Fitbit-vaardigheid toevoegt.

Image
Image

Batterij: gaat tot een week mee

De batterij van Charge 3 gaat volgens de fabrikant tot zeven dagen mee. De levensduur van de batterij van een fitnesstracker is meestal afhankelijk van hoe vaak u alle functies gebruikt. Tijdens het testen kreeg ik iets minder dan een week batterij (6,5 dagen) en ik maakte optimaal gebruik van de functies van Charge 3. Bij licht gebruik van de tracker ging de batterij nog langer mee, en na een volle week had hij nog ongeveer 20% van de batterij over.

Om de batterij op te laden, klem je een klemoplader vast en sluit je deze aan op een USB-stekker of een computer. Hij laadt snel op en is in ongeveer een uur volledig opgeladen.

Image
Image

Bottom Line

Charge 3 wordt doorgaans verkocht voor $ 100, wat $ 50 lager is dan de oorspronkelijke verkoopprijs van $ 150. Dit is een redelijke prijs voor het apparaat, dat relatief nauwkeurige tracking, duurzaamheid en een goede bouwkwaliteit biedt.

Fitbit Charge 3 vs. Xiaomi Mi Smart Band 4

Ik heb onlangs de Xiaomi Mi Smart Band 4 getest (zicht op Amazon), en ik was zo onder de indruk van alles wat het te bieden had voor zijn prijskaartje van minder dan $ 30. Het heeft zelfs een kleurendisplay, wat de Fitbit Charge 3 niet heeft. Als je de wereld van fitnesstrackers wilt betreden, maar niet veel geld wilt investeren, is Xiaomi's Mi 4 Band een kijkje waard. Met Fitbit krijg je nauwkeurigere activiteitstracking en een betere app, maar de twee trackers bieden een vergelijkbare ervaring voor lichte gebruikers. Fitnessliefhebbers zullen waarschijnlijk gelukkiger zijn met de Fitbit Charge 3, en je kunt veel krijgen op de Charge 3 nu deze al een tijdje op de markt is en de Charge 4 beschikbaar is.

Een betaalbare en betrouwbare tracker met een uitgebreide app

De Fitbit Charge 3 is een solide eenheid, als hij maar comfortabeler was.

Specs

  • Productnaam Kosten 3
  • Productmerk Fitbit
  • UPC 6288056
  • Prijs $100.00
  • Wat is inbegrepen Fitbit Charge 3, klassieke polsbandjes (zowel klein als groot), oplaadkabel
  • Sensoren en componenten 3-assige accelerometer, optische hartslagmeter, hoogtemeter, vibratiemotor, relatieve SpO2-sensor, NFC (alleen in speciale edities)
  • Touchscreen (grijstinten OLED) weergeven
  • Batterijlevensduur tot 7 dagen
  • Batterijtype Lithium-polymeer
  • Oplaadtijd (0-100%) Twee uur
  • Radio zendontvanger Bluetooth 4.0
  • Waterdichtheid Tot 50 meter
  • Bedrijfstemperatuur -10° tot 45° C
  • Maximale bedrijfshoogte 8.535 m
  • Synchronisatiebereik Tot 6 m

Aanbevolen: