Kunt u het zich veroorloven om een externe autostarter te installeren?

Inhoudsopgave:

Kunt u het zich veroorloven om een externe autostarter te installeren?
Kunt u het zich veroorloven om een externe autostarter te installeren?
Anonim

Sommige nieuwere voertuigen rollen direct van de fabriekslijn met externe autostartfunctie, en de voordelen van deze functie zijn gemakkelijk te achterhalen. Door de motor op te warmen voordat u in de auto stapt, zorgt u ervoor dat de zuurstofsensor helemaal is opgewarmd en dat de emissiecontroles optimaal werken vanaf het moment dat u de oprit verlaat. En afgezien daarvan kun je op koude winterochtenden ook in een toch al warm passagierscompartiment glijden en genieten van een uitbarsting van koude lucht voordat je op een lange zomerreis door stop-and-go-verkeer gaat.

Hoewel OEM-autostarters op afstand relatief nieuw zijn, zijn deze apparaten al heel lang verkrijgbaar via de aftermarket. Ze worden vaak gecombineerd met auto-alarmen, keyless entry-systemen en andere soortgelijke apparaten en zijn ook beschikbaar als zelfstandige eenheden.

Image
Image

Hoeveel kosten autostarters op afstand?

Wanneer je een nieuwe auto koopt die wordt geleverd met een starter op afstand, worden de kosten meestal ergens in de kleine lettertjes begraven. Vergeleken met de kosten van al het andere, is het meestal niet zo'n groot probleem.

Aftermarket-autostarters op afstand zijn relatief gezien niet zo duur, maar er zijn twee bijbehorende kosten waarmee rekening moet worden gehouden: de prijs van de startset op afstand en de installatiekosten. Hoewel het mogelijk is om online een eenvoudige starter op afstand te vinden voor minder dan $ 100, is dat slechts de installatiekit. En het feit is dat het installeren van een externe autostarter een behoorlijk gecompliceerde klus kan zijn, vooral als uw auto ingebouwde antidiefstalmaatregelen heeft.

Reputabele installateurs rekenen doorgaans rond de $ 400 voor een starter op afstand en de arbeid om deze te installeren. Er zijn vaak goedkopere opties beschikbaar, vooral als je een deal kunt vinden via een site als Groupon, maar onderzoek wat je krijgt.

Wat op het eerste gezicht een bijzonder goede deal lijkt, kan bijvoorbeeld alleen een zeer eenvoudige starter op afstand bevatten, en het toevoegen van geavanceerde opties kan resulteren in een veel duurdere eindafrekening.

Hoe werken externe starters?

Autostarters op afstand zijn apparaten waarmee een voertuig kan worden gestart zonder dat de bestuurder of de sleutel fysiek aanwezig hoeft te zijn. Deze prestatie wordt bereikt door een onderdeel dat is aangesloten op het ontstekingssysteem en is uitgerust met een radio-ontvanger. Wanneer dat onderdeel een signaal ontvangt van een gekoppelde zender, die meestal de vorm heeft van een sleutelhanger, activeert het de startmotor.

Aangezien een autostarter op afstand dezelfde actie simuleert die plaatsvindt wanneer u de contactsleutel omdraait, hebben deze systemen enkele beperkingen. Een daarvan is dat ze meestal niet zo goed werken met voertuigen met carburateurs. Er zijn speciale carburateurkits beschikbaar voor sommige starters op afstand, maar deze kits zijn meestal niet geschikt voor bijzonder temperamentvolle voertuigen die veel gehannes met het gas of de choke vereisen. Als een voertuig handmatig moet worden ingegrepen, zoals een tik op het gaspedaal om het hoge stationair toerental te laten dalen, zijn starters op afstand bijzonder problematisch.

Nieuwere voertuigen die vanuit de fabriek worden geleverd met ingebouwde antidiefstalmaatregelen, hebben meestal een soort bypass-component nodig om de externe starter te laten werken zonder een sleutel in het contact.

Meer informatie over het kiezen van een startpakket op afstand.

Extra functies voor autostarter op afstand

Naast het eenvoudig op afstand starten van een voertuig, bieden sommige externe autostarters een verscheidenheid aan andere functies en integratie met andere gerelateerde apparaten. Enkele veelvoorkomende kenmerken zijn:

  • Bidirectionele afstandsbedieningen
  • Keyless entry
  • Startonderbreking
  • Auto alarm/beveiliging integratie
  • Afstandsbediening lichtkoepel activeren
  • Bediening via een smartphone-app
  • Autozoeker
  • Externe uitgangen op afstand

Bottom Line

Basis-autostarters op afstand gebruiken een eenvoudige zender/ontvangerconfiguratie, waarmee u uw voertuig met een druk op de knop kunt starten. In systemen die tweeweg-afstandsbedieningen gebruiken, kan de afstandsbediening zowel informatie verzenden als ontvangen. Met die functie kan de afstandsbediening informatie weergeven zoals de binnentemperatuur van het voertuig, wat van onschatbare waarde kan zijn als u wacht om uit te gaan totdat het opwarmt of afkoelt tot een comfortabel niveau.

Geïntegreerde Starter Disconnect-functie

Omdat een externe autostarter op een ontstekingssysteem moet worden aangesloten om te werken, hebben sommige van deze apparaten ook de mogelijkheid om het ontstekingssysteem uit te schakelen. Als de functie voor het loskoppelen van de startmotor is geactiveerd, wordt doorgaans voorkomen dat het voertuig wordt aangesloten op een hotwire. Sommige autostarters op afstand hebben ook nog geavanceerdere functies die kunnen worden geactiveerd als een voertuig wordt gestolen of gecarjackt, waardoor meestal het alarm afgaat en de starter wordt losgekoppeld nadat het voertuig is uitgeschakeld.

Bottom Line

Autostarters op afstand worden meestal geleverd met een of meer afstandsbedieningen die zijn ontworpen om ook als sleutelhangers te fungeren, maar sommige van deze systemen kunnen ook worden bediend met een smartphone-app. Deze systemen zijn vaak ook in twee richtingen, waardoor de smartphone een verscheidenheid aan informatie kan weergeven die wordt verzonden door het externe startsysteem.

Beveiligingssysteemintegratie en hulpuitgangen

Sommige autobeveiligingssystemen hebben ingebouwde starters op afstand en sommige externe starters hebben extra uitgangen waarmee alarmen en andere apparaten later kunnen worden aangesloten.

Wanneer professionele installatie nodig is

Hoewel het niet altijd nodig is om te betalen voor een professionele installatie, zijn sommige externe autostartinstallaties ingewikkelder dan andere. Nieuwere voertuigen die een omleiding tegen diefstal vereisen, vereisen bijvoorbeeld meer bedrading, en oudere voertuigen met carburateur vereisen doorgaans extra hardware.

Er zijn ook speciale overwegingen bij het installeren van een starter op afstand in een auto met een handgeschakelde versnellingsbak. Als je wat geld wilt besparen met een doe-het-zelf-installatie, is het van vitaal belang om de juiste bedradingsschema's te bemachtigen voordat je begint, aangezien giswerk je een dure reparatierekening kan opleveren.

Aanbevolen: