Welkom bij CES 2021, waar reinheid ertoe doet

Inhoudsopgave:

Welkom bij CES 2021, waar reinheid ertoe doet
Welkom bij CES 2021, waar reinheid ertoe doet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nette freaks zullen hun hart ophalen op de Consumer Electronics Show van dit jaar.
  • Fabrikanten onthullen alles, van een virusdodende koelkast tot een stofzuiger die zichzelf schoonmaakt.
  • LG Electronics ontwikkelt een autonome robot die ultraviolet licht zal gebruiken om gebieden met veel aanraking en veel verkeer te desinfecteren.
Image
Image

Germaphobes hebben veel om naar uit te kijken op de Consumer Electronics Show dit jaar. Fabrikanten onthullen alles, van een virusdodende koelkast tot een stofzuiger die zichzelf schoonmaakt. Hier is een voorproefje van wat komen gaat.

Aanval van de kiemdodende robots

Zwembaden zijn belangrijk tijdens de pandemie, omdat mensen een manier proberen te vinden om te ontspannen terwijl ze sociale afstand nemen, maar het schoonhouden van een zwembad kost veel werk. Ariel is een robot die zwembaden reinigt met behulp van zonne-energie en algoritmen. De fabrikant, Pivot-Solar Breeze, beweert dat Ariel zichzelf kan manoeuvreren om tot 95% van het vuil, bladeren, stuifmeel, stof, haar, olie en andere vervelende dingen op te ruimen voordat het puin vergaat en naar de bodem zinkt.

"Ariel-eigenaren genieten van een wereld zonder internet, minder groei van bacteriën en algen, minder behoefte aan filtratie en ontsmetting en minder looptijd van de zwembadpomp", aldus een persbericht.

Een andere robot die op het land schoonmaakt in plaats van in het water, wordt ook aangekondigd op CES. LG Electronics zegt een autonome robot te ontwikkelen die ultraviolet licht zal gebruiken om high-touch, high-traffic gebieden te desinfecteren. Het is van plan de robot te verkopen aan bedrijven voor gebruik in openbare ruimtes. LG zegt dat de robot zich gemakkelijk rond tafels, stoelen en ander meubilair kan verplaatsen, waarbij de aanraakbare oppervlakken van een kamer over het algemeen binnen 15-30 minuten worden bestraald en meerdere gebieden worden gedesinfecteerd met één batterijlading.

"Of het nu hotelgasten zijn, studenten in klaslokalen of klanten van restaurants en andere bedrijven, ze kunnen er zeker van zijn dat de autonome UV-robot van LG hun blootstelling aan schadelijke bacteriën en ziektekiemen zal helpen verminderen", Michael Kosla, vice-president van LG Business Solutions USA, zei in een persbericht.

Het Chinese bedrijf Unipin doet ook mee aan het robotspel. Het prijst een robot die ook ultraviolet licht gebruikt om oppervlakken in openbare ruimtes schoon te maken. De fabrikant beweert dat zijn robot in 100 minuten ongeveer 3.000 vierkante voet kan desinfecteren.

Maak deze oppervlakken schoon

Voor degenen die niet willen dat een robot rondkruipt, heeft Targus een lamp die op je bureau zit en automatisch je toetsenbord en muis desinfecteert. Het licht gaat aan en brandt elk uur 5 minuten om het DNA van micro-organismen af te breken.

Image
Image

Wanneer de automatische desinfectiecyclus begint, geeft het licht een paarse omgevingstint af, wat aangeeft dat het in gebruik is. De UV-C LED wordt dan geactiveerd en begint het DNA van ziekteverwekkers in het actieve desinfectiegebied af te breken. In de lamp zijn veiligheidsmaatregelen ingebouwd, waaronder een automatische uitschakelfunctie die gebruikmaakt van bewegingssensoren. Als er beweging wordt gedetecteerd binnen de veiligheidszone of direct buiten het actieve reinigingsgebied, wordt de UV-C-LED automatisch uitgeschakeld.

Er is ook een wekker van iHome met een compartiment dat beweert alles te desinfecteren wat je erin stopt. Het heeft 12 LED-lampjes waarvan het bedrijf zegt dat ze binnen 3 minuten een volledig ontsmettingsproces op alle items in het compartiment zullen uitvoeren. Er is ook een afteltimer, zodat je weet hoe lang het nog duurt voordat je items klaar zijn om te gaan.

Steri-Write verkoopt een ontsmettingsmiddel voor pennen op het aanrecht dat pennen verdeelt en reinigt met ultraviolet licht. Het promoot het ontsmettingsmiddel voor scholen of waar dan ook waar mensen schrijfinstrumenten kunnen delen.

Als je van opgeruimde vloeren houdt, maar een hekel hebt aan het schoonmaken van je stofzuiger, kan LG je helpen met de nieuwe CordZeroThinQ A9 Kompressor+, die zichzelf reinigt. Dit model heeft een nieuwe laadstationstandaard die automatisch de vuilnisbak leegt en de stofzuiger oplaadt na gebruik.

Image
Image

"Met zijn verwisselbare mondstukken kan de LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+ eenvoudig worden omgeschakeld van een stofzuiger naar een dweil en weer terug in slechts enkele seconden door de opzetstukken te verwisselen", beweert het bedrijf.

Mensen die tijdens de coronaviruspandemie thuis zitten, kunnen het schoonmaken beu worden. Houd er rekening mee dat wetenschappers zeggen dat het nieuwe coronavirus in de lucht zit en dat het schoonmaken van oppervlakken niet per se veel zal doen om u te beschermen. Maar gemoedsrust kan een lange weg gaan.

Aanbevolen: