Magic Leap's nieuwe headset kan leiden tot AR voor iedereen

Inhoudsopgave:

Magic Leap's nieuwe headset kan leiden tot AR voor iedereen
Magic Leap's nieuwe headset kan leiden tot AR voor iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De aankondiging van de nieuwe Magic Leap 2 augmented reality-headset is een teken dat de technologie volwassen begint te worden.
  • De Magic Leap 2 is bedoeld voor bedrijven, maar experts zeggen dat de technologie waarschijnlijk doorsijpelt naar gebruikersheadsets.
  • Augmented reality staat op het punt een nieuwe wereld van mogelijkheden voor gebruikers te openen, zeggen waarnemers.

Image
Image

Augmented reality (AR)-headsets komen mogelijk dichter bij een winkelschap bij jou in de buurt.

Het AR-bedrijf Magic Leap heeft onlangs aangekondigd dat het een geldinjectie heeft gekregen en een verbeterde headset zal uitbrengen, waarmee nieuw leven wordt geblazen in een bedrijf waarvan sommigen dachten dat het achterbleef. De nieuwe headset, de Magic Leap 2, is bedoeld voor bedrijven, maar experts zeggen dat de heropleving van het bedrijf een teken is dat AR voor gebruikers een grote vlucht kan nemen.

"Hoewel de hardware is gevorderd, zijn de toepassingen van AR matig geweest, en weinig consumenten willen het product zelfs, behalve een handvol gamers en tech-liefhebbers", Quynh Mai, CEO van AR en virtual reality (VR) bedrijf Moving Image and Content, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Met de overstap van Magic Leap naar de zakelijke sector en het vinden van een echt goede use case voor werken op afstand, is er nu hoop op echte relevantie en behoefte."

Magisch springen

De Magic Leap 2 AR-headset staat gepland voor volgend jaar, hoewel bepaalde klanten al bètatesten doen.

De AR-ervaring is anders dan virtual reality-headsets zoals de Oculus Quest 2, die bedoeld zijn om kijkers volledig onder te dompelen in een andere plaats. In plaats daarvan projecteert AR digitale 3D-objecten bovenop de echte wereld.

AR is die brug tussen het doorlopen van keuken- of badkamerlay-outs op Instagram en [iemand] die die visie tot leven laat komen in hun eigen ruimte.

Ondanks enthousiaste vroege beoordelingen van het Magic Leap-concept, is het bedrijf bekritiseerd vanwege de trage productontwikkeling.

Magic Leap kondigde een infusie van $ 500 miljoen aan contanten aan, bedoeld om de introductie van de verbeterde headset op nieuwe markten een vliegende start te geven. Het bedrijf zei dat werknemers het product kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot belangrijke informatie terwijl ze hun handen vrij houden. Artsen kunnen bijvoorbeeld verwijzen naar scans tijdens het uitvoeren van een operatie.

"Deze meer geavanceerde headset biedt essentiële updates die hem meeslepender en nog comfortabeler maken, met toonaangevende optica, het grootste gezichtsveld in de branche en dimmen - een primeur op de markt die de headset mogelijk maakt te gebruiken in helder verlichte omgevingen, naast een aanzienlijk kleinere en lichtere vormfactor, "schreef Peggy Johnson, CEO van Magic Leap, in een blogpost van het bedrijf.

De zaak voor AR

Augmented reality staat op het punt een nieuwe wereld van mogelijkheden voor gebruikers te openen, zeggen waarnemers. Wellness- en fitnesstoepassingen zoals een AR-personal trainer of ontspanningsmethoden zijn daar een voorbeeld van, vertelde Joe Matson, CEO van AR en VR-bedrijf Gallant Rogue, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Live- en sportevenementen beginnen "zichzelf te accentueren met AR-ervaringen, zoals het NFL-team de Jaguars", voegde Matson eraan toe. "Laten we ten slotte gaming en de impact die Pokemon Go had op AR en de meeslepende technologie-industrie als geheel niet vergeten."

Het grootste voordeel dat AR op dit moment heeft, is om een gebruiker te helpen een object of ruimte te nemen zoals het is, het digitaal te ontwerpen of te manipuleren, en vervolgens instructies of aanwijzingen te hebben naar de exacte plekken in de echte wereld om die fysiek te maken veranderingen, vertelde David Xing, CEO van AR- en VR-bedrijf Plott, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"AR is die brug tussen het doorlopen van keuken- of badkamerlay-outs op Instagram en [iemand] die die visie tot leven laat komen in hun eigen ruimte", voegde Xing eraan toe.

Image
Image

Een AR-applicatie die bouwinstructies zou kunnen geven voor elk flatpack-meubel op basis van het scannen van de onderdelen "zou de droom van elke doe-het-zelver zijn", zei Matson.

Maar ook al is de Magic Leap 2 een stap voorwaarts, de huidige AR-oplossingen hebben nog lang niet hun potentieel bereikt.

"In de vorm van vandaag is AR echt een coole gimmick, die een of twee keer kan worden gebruikt, maar geen apparaat dat consistent, nuttig gebruik in de echte wereld heeft", zei Mai. "Het is handig omdat het leuk en boeiend is. Natuurlijk kan ik een concert 'bijwonen' of een meeslepend kunstwerk bekijken, maar zoals we hebben gezien… is een virtuele versie van de echte wereld een slechte vervanging voor het echte werk."

Aanbevolen: