Camera Raw op de iPad draait helemaal om flexibiliteit

Inhoudsopgave:

Camera Raw op de iPad draait helemaal om flexibiliteit
Camera Raw op de iPad draait helemaal om flexibiliteit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Photoshop voor iPad wordt binnenkort geopend en werkt met onbewerkte camerabestanden.
  • Bewerkingen worden weer gesynchroniseerd met uw desktop Photoshop.
  • Gebruik Photoshop of Lightroom, of beide, het is aan jou.
Image
Image

Adobe's Camera Raw komt naar de iPad-versie van Photoshop, maar hoe handig is het als we Lightroom al hebben?

Camera Raw is Adobe's tolk voor onbewerkte camerabestanden. Deze bestanden zijn geen foto's, maar slechts een dump van de onbewerkte gegevens van de sensor van de camera, die moet worden gedecodeerd en omgezet in een afbeelding voordat je het zelfs maar kunt bekijken (camera's maken een kleine JPG-miniatuur om op hun scherm weer te geven). Adobe gebruikt dezelfde onbewerkte engine in Photoshop, Lightroom en de Camera Raw-app voor desktops, en binnenkort ook op de iPad. Maar aangezien we Lightroom al hebben, wat heeft het voor zin?

"iPad zal de rol van de Mac (of pc) in de nabewerkingsworkflow van fotografie niet vervangen. Dit geldt voor de meeste professionele fotografen die ik ken, waaronder ikzelf. Dat gezegd hebbende, iPad doet geweldig werk wanneer buitenshuis fotograferen, "vertelde professionele fotograaf Mario Pérez via e-mail aan Lifewire.

RAW-workflow

In het veld (of in de studio) hebben de meeste fotografen maar één ding nodig als het om computers en software gaat: een manier om snel en veilig hun foto's onderweg over te zetten, op te slaan en te bekijken. De iPad is hiervoor een ideaal hulpmiddel, met zijn uitstekende scherm, robuuste en slanke behuizing en (op iPad Pro-modellen) hoge USB-3-overdrachtssnelheden.

En als je in het Adobe-systeem zit, dan is Lightroom gewoon perfect. Het is razendsnel, je kunt afbeeldingen snel in albums ordenen, het rendert onbewerkte afbeeldingen en het synchroniseert met de desktopversie van Lightroom, zodat alle bewerkingen die je aanbrengt worden overgedragen.

Photoshop daarentegen is niet gemaakt voor bulkimport of voor catalogiseren. Het werkt met een afbeelding tegelijk, en hoewel je bewerkingen worden gesynchroniseerd met je Mac of pc via Adobe's Creative Cloud, is het nauwelijks een efficiënt hulpmiddel voor veldwerk. Photoshop is geweldig in zorgvuldige, gedetailleerde manipulatie, en daar is het geweldig in.

"Persoonlijk gebruik ik Adobe Lightroom om al mijn RAW-bestanden te importeren en te ontwikkelen. Het heeft een iPad-versie die jarenlang geweldig heeft gewerkt voor het ontwikkelen van RAW-bestanden… en je kunt openen wat je ontwikkelt in Photoshop, " schreef fotograaf Friedmud op een Mac Rumors-forumthread.

In het veld

Het mooie van Adobe's Creative Cloud-systeem is echter dat het al je apps met elkaar verbindt. Een fotograaf hoeft niet te kiezen tussen Photoshop en Lightroom. Ze kunnen beide gebruiken, en in feite bevatten sommige mobiele abonnementen van Adobe beide.

Zo uitgerust, kan de werkende fotograaf alles in Lightroom dumpen, maar ze kunnen direct vanuit de onbewerkte bestanden werken als ze een snelle Photoshop-bewerking moeten uitvoeren.

"Er zijn situaties waarin het gewoon handig is om onderweg te kunnen nabewerken en exporteren. Door Adobe Camera Raw naar de iPad te brengen, wordt die ervaring zeker verbeterd", zegt Perez.

Image
Image

Deze opstelling heeft nog een ander voordeel. U kunt het onbewerkte bestand rechtstreeks naar Photoshop verzenden in plaats van eerst een TIFF te exporteren. TIFF's zijn enorm in vergelijking met RAW-bestanden, tot meerdere keren de grootte in megabytes, en dat is een probleem op een apparaat met beperkte opslag.

Maar hoe zit het met niet-profs?

Vreemd genoeg, hoewel dit klinkt als een pro-only functie, is het eigenlijk best goed voor de rest van ons. Fotografie-enthousiastelingen en hobbyisten genereren zelden het enorme aantal afbeeldingen dat een professional moet beheren. Als we geluk hebben, kunnen we maar één of twee keepers bedenken voor een dag fotograferen, en als we meteen aan de slag willen, zal Photoshop nu onze rug hebben.

Het is redelijk om te zeggen dat als je nog geen Lightroom-gebruiker bent - misschien gebruik je de ingebouwde Foto's-app - je nu weg kunt komen door gewoon Photoshop te gebruiken.

Een handige manier om over de software van Adobe na te denken, is dat het nu een set gedistribueerde tools is met een gedeelde bibliotheek met afbeeldingen. Je kunt je desgewenst volledig bij één app houden met een lokaal opgeslagen bibliotheek. Of je kunt je werk over zoveel apps spreiden als je wilt.

En hoe dan ook, waarom zou u Camera Raw niet in mobiele Photoshop hebben?

Aanbevolen: