IPhone 5S hardware, poorten en knoppen uitgelegd

Inhoudsopgave:

IPhone 5S hardware, poorten en knoppen uitgelegd
IPhone 5S hardware, poorten en knoppen uitgelegd
Anonim

Hoewel de iPhone 5S sterk lijkt op zijn voorganger, de iPhone 5, is hij op een aantal belangrijke manieren anders. Hoewel veel van de veranderingen onder de motorkap zitten en dus niet te zien zijn - zoals bijvoorbeeld een snellere processor en verbeterde camera - zijn er genoeg veranderingen die je kunt zien. Als je de 5S hebt en er het maximale uit wilt halen, helpt dit diagram je te leren wat elke poort en knop op de telefoon doet.

Image
Image

De iPhone 5S is niet meer leverbaar. Lees hier meer over elk iPhone-model, inclusief de nieuwste modellen.

iPhone 5S-hardware

  1. Ringer/Mute-schakelaar: Met deze kleine schakelaar aan de zijkant van de iPhone kun je hem in de stille modus zetten, zodat je oproepen kunt ontvangen terwijl de beltoon is gedempt.
  2. Antennes: Er zijn een aantal dunne lijnen langs de zijkanten van de 5S, meestal in de buurt van hoeken (slechts één is gemarkeerd op het diagram). Dit zijn de extern zichtbare delen van de antennes die de iPhone gebruikt om verbinding te maken met mobiele netwerken. Net als bij andere recente modellen heeft de 5S twee antennes voor een betere gespreksbetrouwbaarheid.
  3. Front Camera: De kleine stip in het midden boven het scherm en net boven de luidspreker is een van de camera's van de telefoon. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor FaceTime-videogesprekken (en selfies!). Het maakt foto's van 1,2 megapixels en legt video vast in 720p HD.
  4. Luidspreker: Net onder de camera zit een kleine opening waar je naar de audio van telefoongesprekken kunt luisteren.
  5. Hoofdtelefoonaansluiting: Sluit hier je koptelefoon aan voor telefoongesprekken of om naar muziek te luisteren. Sommige accessoires zoals adapters voor autoradio-cassettes zijn hier ook bevestigd.
  6. Hold Button: Deze knop aan de bovenkant van de 5S doet een aantal dingen. Door op de knop te klikken, wordt de iPhone in de slaapstand gezet of gewekt. Houd de knop een paar seconden ingedrukt en er verschijnt een schuifregelaar op het scherm waarmee je de telefoon kunt uitzetten (en - verrassing! - weer aanzetten). Als je iPhone vastloopt of als je een screenshot wilt maken, heb je alleen de juiste combinatie van de Hold-knop en de Home-knop nodig.
  7. Volumeknoppen: Deze knoppen, die zich onder de Ringer/Mute-schakelaar bevinden, zijn voor het verhogen en verlagen van het volume van elk geluid dat wordt afgespeeld via de hoofdtelefoonaansluiting of luidsprekers van de 5S.
  8. Home-knop: Deze kleine knop staat centraal in veel dingen. De belangrijkste nieuwe functie van de iPhone 5S is Touch ID, een vingerafdrukscanner die de telefoon ontgrendelt en veilige transacties autoriseert. Daarnaast brengt een enkele klik je vanuit elke app terug naar het startscherm. Een dubbele klik onthult de multitasking-opties en laat je apps afsluiten (of AirPlay gebruiken, op oudere versies van iOS). Het maakt ook deel uit van het maken van screenshots, het gebruik van Siri en het opnieuw opstarten van de iPhone.
  9. Lightning Connector: Synchroniseer je iPhone via deze poort aan de onderkant van de 5S. De Lightning-poort doet echter veel meer dan dat. Het is ook de manier waarop u uw iPhone aansluit op accessoires zoals luidsprekerdocks. Oudere accessoires die de grotere Dock Connector gebruiken, hebben een adapter nodig.
  10. Luidspreker: Er zijn twee, met gaas bedekte openingen aan de onderkant van de iPhone. Een daarvan is de luidspreker die muziek, handsfree bellen en waarschuwingsgeluiden afspeelt. Als je speaker stil of vervormd klinkt, probeer hem dan schoon te maken.
  11. Microfoon: De andere opening aan de onderkant van de 5S is een microfoon die je stem opneemt voor telefoongesprekken.
  12. SIM-kaart: Deze dunne sleuf aan de zijkant van de iPhone is waar de SIM-kaart (Subscriber Identity Module) naartoe gaat. Een simkaart is een chip die uw telefoon identificeert wanneer deze verbinding maakt met mobiele netwerken en belangrijke informatie opslaat, zoals uw telefoonnummer. Een werkende simkaart is essentieel om te kunnen bellen en mobiele data te kunnen gebruiken. Het kan worden verwijderd met een "simkaartverwijderaar", beter bekend als een paperclip. Net als de iPhone 5 gebruikt de 5S een nanoSIM.
  13. Back Camera: De hogere kwaliteit van de twee camera's, die zich aan de achterkant van de telefoon bevinden, maakt 8-megapixel foto's en video in 1080p HD.
  14. Achtermicrofoon: In de buurt van de camera aan de achterkant en de cameraflitser bevindt zich een microfoon die is ontworpen om audio op te nemen wanneer u video opneemt.
  15. Cameraflits: Foto's worden beter gemaakt, vooral bij weinig licht, en kleuren zijn natuurlijker dankzij de dubbele cameraflitser aan de achterkant van de iPhone 5S en naast de camera aan de achterkant.

iPhone 5S-hardware (niet afgebeeld)

  1. Apple A7-processor: Deze processor is de eerste 64-bits chip die in een smartphone wordt gebruikt en was sneller dan de A6-chip in de iPhone 5.
  2. 4G LTE-chip: Net als bij de iPhone 5 bevat de iPhone 5S 4G LTE mobiele netwerken voor snelle draadloze verbindingen en gesprekken van hoge kwaliteit.
  3. Sensoren: Een reeks sensoren in de telefoon - inclusief een versnellingsmeter en kompas - worden gebruikt om de telefoon te laten reageren op hoe u hem vasthoudt en beweegt, uw locatie gebruikt om geef aanwijzingen en suggesties, en meer.

Aanbevolen: