Alles over de iPhone-garantie en AppleCare

Inhoudsopgave:

Alles over de iPhone-garantie en AppleCare
Alles over de iPhone-garantie en AppleCare
Anonim

Elke iPhone wordt geleverd met een garantie van Apple die de eigenaar gratis technische ondersteuning en goedkope of kosteloze reparaties biedt. Garanties zijn echter niet voor altijd geldig en dekken niet alles. Als uw iPhone zich vreemd gedraagt en de standaardoplossingen - zoals het opnieuw opstarten of het bijwerken van het besturingssysteem - het probleem niet oplossen, moet u mogelijk gebruikmaken van uw garantie. Als u de details van uw iPhone-garantie kent voordat u naar de Apple Store gaat, kan dit het verschil betekenen tussen een gratis reparatie of een reparatie die honderden dollars kost.

Image
Image

Details van de standaard iPhone-garantie

De standaard iPhone-garantie die bij alle nieuwe telefoons wordt geleverd, omvat:

  • Een jaar hardwarereparaties
  • 90 dagen telefonische ondersteuning.

Garantie-uitsluitingen iPhone

De iPhone-garantie dekt geen problemen met betrekking tot:

  • Batterijen
  • Cosmetische schade zoals krassen en deuken
  • Waterschade en andere ongelukken
  • Schade door gebruik van een ander product, zoals een hoesje
  • Wijzigingen aangebracht aan de telefoon door de gebruiker, zoals jailbreaking
  • Reparaties uitgevoerd door niet door Apple geautoriseerde providers
  • Normale slijtage
  • Diefstal

De garantie is alleen van toepassing op nieuwe aankopen in officiële Apple-verpakkingen. Als je je iPhone tweedehands hebt gekocht, is de garantie niet meer van toepassing.

Garanties kunnen per land enigszins verschillen vanwege verschillende lokale wet- en regelgeving. Ga naar de iPhone-garantiepagina van Apple om de specificaties voor uw land te controleren.

Bottom Line

De standaardgarantie voor iPods is identiek aan de iPhone-garantie.

Is uw iPhone nog onder de garantie?

Apple biedt een eenvoudig hulpmiddel om erachter te komen of je iPhone nog onder de garantie v alt.

De verlengde garantie van AppleCare

Apple biedt een uitgebreid garantieprogramma genaamd AppleCare. Een Apple-klant kan de standaardgarantie van een apparaat verlengen door binnen 60 dagen na aankoop van het apparaat een AppleCare-beschermingsplan te kopen. Het is een aanvulling op de standaardgarantie voor een iPhone of iPod en verlengt de ondersteuning tot twee jaar voor zowel hardwarereparaties als telefonische ondersteuning.

Als je AppleCare niet koopt en je apparaat moet later worden gerepareerd, heb je misschien nog een kans om de dekking aan te schaffen. Het is niet van toepassing op het huidige probleem, maar je hebt het op zijn plaats als er iets anders gebeurt.

  • AppleCare+ - Er zijn twee soorten AppleCare: standaard en AppleCare+. Macs en Apple TV komen in aanmerking voor traditionele AppleCare, terwijl de iPhone, iPod Touch, Apple Watch en iPad AppleCare+ gebruiken. AppleCare+ verlengt de standaardgarantie tot in totaal twee jaar dekking en reparaties voor twee schadegevallen. Aan elke reparatie zijn kosten verbonden ($ 29 voor schermreparaties, $ 99 voor andere reparaties), maar dat is nog steeds goedkoper dan de meeste reparaties zonder extra dekking. AppleCare+ voor de iPhone kost $99-$129, afhankelijk van je iPhone-model (het kost meer voor nieuwere modellen).
  • AppleCare-registratie - Om ervoor te zorgen dat uw AppleCare-beschermingsplan volledig van kracht wordt, moet u het online, telefonisch of per e-mail bij Apple registreren.

Is AppleCare retourneerbaar?

Hoewel het misschien een goed idee lijkt om AppleCare te kopen, realiseert het bedrijf zich dat u misschien twijfelt na de aankoop. U kunt AppleCare "retourneren" voor een terugbetaling, maar u krijgt niet uw volledige aankoopprijs terug. In plaats daarvan krijg je een evenredige terugbetaling op basis van hoe lang je het abonnement had voordat je het terugstuurde.

Als je besluit dat je je AppleCare-abonnement wilt retourneren, bel dan 1-800-APL-CARE en vraag iemand te spreken over een AppleCare-retour. Mogelijk moet u hiervoor de telefoniste bellen, omdat er geen duidelijke optie voor is in het telefoonmenu.

De persoon met wie je spreekt, zal je informatie op je kassabon vragen, dus zorg dat je deze bij de hand hebt. U wordt dan doorgestuurd naar een specialist die de terugkeer kan bevestigen. Verwacht uw terugbetalingscheque of accounttegoed ergens van een paar dagen tot een paar maanden later te zien.

Bottom Line

AppleCare is niet de enige uitgebreide garantie die beschikbaar is voor de iPhone. Een aantal derde partijen biedt andere dekkingen aan. We raden de meeste iPhone-verzekeringsopties van derden echter niet aan.

Ondersteuning krijgen van Apple

Nu je alles weet over de garantiedekking en opties van je iPhone, leer je hoe je een afspraak kunt maken met de Genius Bar van je Apple Store. Dat is waar je naartoe moet als er zich technische problemen voordoen.

Aanbevolen: