WhatsApp krijgt end-to-end versleutelde back-ups voor chats

WhatsApp krijgt end-to-end versleutelde back-ups voor chats
WhatsApp krijgt end-to-end versleutelde back-ups voor chats
Anonim

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de optie voor end-to-end (E2E) encryptie van chatback-ups op zowel iOS- als Android-apparaten.

Zoals Facebook in de aankondiging aangeeft, gebruikt WhatsApp al end-to-end-codering voor chats die op je telefoon zijn opgeslagen. Chatback-ups, opgeslagen op Google Drive of iCloud, waren echter niet op dezelfde manier gecodeerd en veel gebruikers vroegen om dat te veranderen. Dus WhatsApp is begonnen met het langzaam toevoegen van de functie.

Image
Image

Het versleutelen van uw back-ups is optioneel, dus als u geen stappen wilt ondernemen om het in te stellen, hoeft u dat ook niet te doen. Als u uw back-ups echter wilt versleutelen, heeft u de keuze om ofwel uw eigen persoonlijke wachtwoord in te stellen of een 64-cijferige coderingssleutel te gebruiken.

Volgens Facebook zijn uw back-ups eenmaal versleuteld niet leesbaar voor Facebook, WhatsApp of uw back-upserviceprovider (d.w.z. Google Drive of iCloud). Alleen jij of iemand met je wachtwoord of coderingssleutel kan die back-ups bekijken.

Bleeping Computer wijst erop dat toegang tot end-to-end-codering voor uw chatback-ups vrij eenvoudig is zodra deze voor u beschikbaar is.

De optie zal verschijnen als een nieuwe menu-optie onder het Chat Backup-menu, en de app zal u door het installatieproces leiden met verschillende prompts.

Image
Image

De uitrol voor back-up E2E-codering is al begonnen, maar het zal even duren om alle WhatsApp-gebruikers te bereiken.

Als je E2E-codering wilt gebruiken voor je back-ups, moet je ervoor zorgen dat je hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie van WhatsApp. Dan hoef je alleen maar te wachten tot de optie je bereikt.

Aanbevolen: