10 eenvoudige tips om aan de slag te gaan in Pokemon

Inhoudsopgave:

10 eenvoudige tips om aan de slag te gaan in Pokemon
10 eenvoudige tips om aan de slag te gaan in Pokemon
Anonim

Met het grote succes van Pokemon Go ervaart een heel nieuw soort fan de franchise voor de allereerste keer. Vergeleken met de simplistische mechanica van Pokemon Go, kan de hoofdreeks Pokemon-games ontmoedigend zijn. Maar waar je ook begint, er is een overvloed aan tips die van toepassing zijn op elk spel uit de hoofdreeks, ongeacht met welk spel je begint.

We hebben 10 tips verzameld om nieuwe trainers te helpen het meeste uit hun Pokemon-ervaring te halen. We raden je aan om, voordat je een volledige walkthrough raadpleegt of een bepaald Pokemon-team uitprobeert, eerst deze tips te raadplegen en de best mogelijke keuze te maken. Een van de meest aanlokkelijke aspecten van Pokemon is tenslotte dat je je team bouwt, dat een beetje anders zal zijn dan dat van iemand anders.

1. Wat is een 'Gen?'

Image
Image

Als je net begint aan de Pokemon-franchise, heb je waarschijnlijk de term 'gen' gehoord om de games te beschrijven. "Gen" is een afkorting voor "generatie" en verwijst naar de tijdsperiode waarin een specifiek spel werd uitgebracht. Hier is een handige gids voor de specifieke generaties Pokemon-hoofdtitels:

1st Gen: Pokemon Red, Blue en Yellow (ook groen in Japan)Beschikbaar voor: Game Boy, Nintendo 3DS eShop

2nd Gen: Pokemon Gold, Silver en CrystalBeschikbaar voor: Game Boy Color

3rd Gen: Pokemon Ruby, Sapphire en Emerald; Pokemon Fire Red en Leaf Green (remakes van Pokemon Red en Blue)Beschikbaar voor: Game Boy Advance

4th Gen: Pokemon Pearl, Pokemon Diamond en Platinum; Pokemon Heart Gold en Soul Silver (remakes van Pokemon Gold en Silver)Beschikbaar voor: Nintendo DS

5th Gen: Pokemon White, Pokemon Black, Pokemon White 2, Pokemon Black 2Beschikbaar voor: Nintendo DS

6e Gen: Pokemon X en Y; Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire (remakes van Pokemon Ruby en Sapphire)Beschikbaar voor: Nintendo 3DS

7th Gen: Pokemon Sun and MoonBeschikbaar voor: Nintendo 3DS

Elke generatie bracht nieuwe functies, nieuwe Pokemon en nieuwe manieren voor Pokemon om te vechten en voor jou om je relatie met hen te ontwikkelen. Met welke kan ik het beste beginnen? Dat bespreken we in de volgende tip, die erg belangrijk is als je net begint.

2. Met welk Pokemon-spel moet ik beginnen?

Image
Image

De kerngameplay van Pokemon blijft hetzelfde in elk onderdeel van de hoofdreeks: je vangt en traint monsters om te gebruiken om tegen andere trainers te vechten met als doel de kampioen van de Pokemon-competitie te worden. Ze verschillen echter enorm in de setting, welke Pokemon beschikbaar zijn, nevenmissies en functies.

Dit is een volledig subjectieve vraag, en er is echt geen fout antwoord. De moeilijkheidsgraad van de Pokemon-serie is zo afgestemd dat fans van alle leeftijden ervan kunnen genieten, dus de meeste mensen die de serie proberen, zullen zich niet in een positie bevinden waarin ze niet weten wat ze moeten doen. Nieuwere Pokemon-games hebben functies die het levelen van Pokemon en andere acties handiger maken, maar er v alt veel te zeggen om met de basis te beginnen. Daarom raden we aan te beginnen met Pokemon Red, Blue of Yellow.

Hoewel ze een beetje verouderd kunnen lijken, zijn de 1e generatie Pokemon-spellen een geweldige introductie tot de serie en missen ze enkele van de meer gecompliceerde mechanismen die nu standaard zijn geworden voor de serie. De kern gameplay-ervaring van de Pokemon-hoofdserie is aanwezig en de 1st Gen-games zijn een geweldige test om te bepalen of je door wilt gaan met de rest van de serie. Bovendien, nu ze zijn uitgebracht in de 3DS eShop, kun je Pokemon van de 1e generatie titels in de nieuwste 6e generatie titels ruilen, wat betekent dat je voor het eerst, zolang je de juiste uitrusting hebt, elke Pokemon-game naast de 2e generatie en ruil vervolgens al die Pokemon in de nieuwste game.

3. Je hoeft niet bij je starter-Pokemon te blijven

Image
Image

Aan het begin van elk Pokemon-spel biedt een professor (van Pokemon) je de kans om je allereerste Pokemon te kiezen uit drie keuzes. Voor de meeste mensen wordt deze Pokemon de spil van hun team, ten goede of ten kwade.

Je zit echter helemaal niet vast aan je starter. Zodra je één Pokemon hebt gevangen, kun je zelfs je starter in je Pokemon-opslag gooien en ze er nooit meer uit halen.

De meeste Pokemon die aan het begin van elk spel kunnen worden gevangen, komen niet in de buurt van je starter-Pokemon wat betreft ruwe statistieken en groeipotentieel. Zodra je echter een Pokemon vindt die je leuk vindt, ben je vrij om je starter naar de zijlijn te verplaatsen. Als je op zoek bent naar een extra uitdaging, kan dit ook een leuke optie zijn om te doen.

4. Train je Pokemon gelijkmatig

Image
Image

Hoewel nieuwere Pokemon-spellen je ervaringspunten die je hebt opgedaan door gevechten te winnen, verdelen over je hele team, zorgen oudere inzendingen ervoor dat je het op de moeilijke manier doet. Een slechte gewoonte waar veel trainers zich mee bezig hebben gehouden, is het over-levelen van één Pokemon ten koste van de rest van hun team.

Pokemon is geen moeilijke serie, en dat kan trainers ertoe brengen hun hoede te laten zijn en slechts één Pokemon (meestal hun starter) in de hoogste positie van hun team te houden, zodat dezelfde Pokemon wordt gestuurd om te vechten elke strijd. Pokemon hebben echter elk een "type" dat tijdens gevechten in een "rots, papier, schaar"-scenario speelt. Als je belangrijkste Pokemon een watertype is, en het is de enige die je hebt geëgaliseerd, wanneer je een sportschool van het Electric-type binnengaat, heeft de rest van je Pokemon misschien niet de kracht om het typetekort van je belangrijkste Pokemon te compenseren.

Om dit alles te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je elk van je Pokemon een beurt geeft om een gevecht aan te gaan wanneer je kunt. Houd een rotatie aan en wissel deze na elk gevecht. Dan heb je een goed afgerond team waar je meer aan gehecht zult zijn. Dat zal op zijn beurt je plezier in het spel vergroten.

5. Houd je por-vrienden genezen

Image
Image

Het is essentieel om je Pokemon in topvorm te houden, zodat je altijd voorbereid bent op de strijd. Het maakt niet uit hoe sterk je denkt dat je Pokemon is, er zijn altijd toevalstreffers waarbij een volledige gezondheidsbalk het verschil kan betekenen tussen het overleven van een aanval of het verliezen van een gevecht.

Pokemon is een RPG (rollenspel), dus hoewel elke aanval meestal ongeveer dezelfde schade aanricht, wordt de werkelijke schade willekeurig bepaald tussen een lager en hoger schadebereik. Daarnaast zijn er type-zwakheden en kritieke treffers die twee keer zoveel schade veroorzaken om je zorgen over te maken.

Het geluk van je Pokemon komt ook voor in verschillende functies van de serie. Als je je Pokemon vaak laat flauwvallen, zal hun geluk en vriendelijkheid met jou afnemen, wat hun statistieken of zelfs hun kans om te evolueren kan beïnvloeden. Houd ze gewoon genezen door een PokeCenter te bezoeken wanneer je een stad binnengaat. Het is voor de gezondheid van je Pokemon.

6. Vang ze terwijl je gaat

Image
Image

Behalve dat je de Pokemon-kampioen wordt, is er een onderliggend doel in elk spel om je Pokedex te vullen door een van elke beschikbare Pokemon te vangen. Dit doel wordt hoger naarmate de game nieuwer is, met de 1e generatie games die slechts 150 Pokemon nodig hebben om hun Pokedex te voltooien, en de nieuwste 6e generatie met maar liefst 719 Pokemon die je moet vinden om ze allemaal echt te vangen.

De gemakkelijkste manier om dit te bereiken, is door elke wilde Pokemon die je tegenkomt te vangen, als het een soort is die je nog niet hebt gevangen. Als je dit doet, tegen de tijd dat je de Elite Four verslaat en de Pokemon League Champ wordt, zou er niet teveel beschikbaar moeten zijn in je huidige game om te vangen. Als je wacht tot nadat je Pokemon Champ bent geworden om terug te gaan door het hele spel om actief Pokemon te vangen, kom je in een frustrerende situatie terecht, omdat je eigenlijk het hele spel opnieuw moet doorlopen.

7. Kijk uit voor Shiny's (of, hoe zeldzame Pokemon te vangen)

Image
Image

Vanaf Gen 2 hadden wilde Pokemon een zeer kleine kans om in de strijd te verschijnen met een ander kleurenschema en een speciale glanzende animatie. Deze Pokemon zijn uiterst zeldzaam, en een van zelfs de meest voorkomende Pokemon in glanzende vorm kan je een ongelooflijke hefboomwerking geven als het gaat om het ruilen voor een Pokemon die je wilt (hoewel je hem waarschijnlijk gewoon moet houden.)

Het is meestal goed om ten minste één zwakkere Pokemon in je team te houden, voor het geval je een van deze schoonheden tegenkomt. Je weet dat je een glimmende hebt gevonden vanwege hun kleurenpatroon en de animatie die speelt wanneer het gevecht begint. Gooi de h altes uit om alle glimmende Pokemon te vangen die je tegenkomt, want de kans dat ze verschijnen is zo zeldzaam dat het jarenlang niet meer zal gebeuren.

8. Je hoeft ze niet allemaal te vangen als je dat niet wilt

Image
Image

Terwijl het vangen van alle beschikbare Pokemon een enorm doel is voor veel spelers, zijn sommigen tevreden met een kleinere hoeveelheid bestaande uit hun zeer favoriete soort, of ze verzamelen liever alleen de sterkste Pokemon in de sterkste soort door te fokken de perfecte exemplaren.

Hoe je het spel speelt, is aan jou. Pokemon-spellen hebben geen tijdslimieten en ze hebben geen rigide doelstellingen. Elk evenement in het verhaal wacht net zo lang als je nodig hebt om het te bereiken en als je het verhaal en de nevenmissies eenmaal hebt voltooid, ben je vrij om naar believen over de wereld te zwerven.

Stel je eigen doelen! Je kunt jagen op glanzende Pokemon, proberen het spel te verslaan met slechts één Pokemon, of een team van de zwakste Pokemon. De mogelijkheden zijn eindeloos!

9. Ruil ze in

Image
Image

Elk Pokemon-spel wordt geleverd met een vrij grote tijdsinvestering. De meeste spelers besteden minstens 20 tot 40 uur aan elke titel, en sommige mensen hebben meer dan 1000 uur aan hun Pokemon-saves. In elke game vind je een favoriete Pokemon, heb je een betrouwbare starter en besteed je veel tijd aan het vechten met hen. In tegenstelling tot de meeste RPG's kunnen je Pokefriends met je meegaan op je volgende avontuur!

Nadat je eindelijk alles hebt opgezogen wat een Pokemon-titel moet doen, heb je de mogelijkheid om ze in te ruilen voor een nieuwe game en een nieuw avontuur met ze te beleven! Zodra je de eerste stad in elk spel hebt bereikt, is het handelssysteem voor dat spel beschikbaar. Hoewel het bij sommige titels een omslachtig proces kan zijn, kun je je Pokemon helemaal van de originele 3e generatie titels op Game Boy Advance naar de nieuwste 6e generatie titels brengen. Het zal je ook helpen je Pokedex te vullen!

10. Speel met vrienden

Image
Image

Hoewel Pokemon Go een enorme aanhang heeft, mist de game iets dat de kern Pokemon-serie heeft gehad sinds het begin op de originele Game Boy: je kunt echt met je vrienden spelen.

Hoewel elke generatie Pokemon-titels kan worden gekoppeld, zodat je Pokemon met een vriend kunt ruilen of bevechten, heeft de nieuwste generatie titels internet aan de mix toegevoegd, dus als jij en je vrienden een 6th Gen-titel, je hoeft niet eens in dezelfde kamer te zijn als zij om te ruilen.

Aanbevolen: