Asus X441BA Review: een grootbeeld-laptop met compromissen

Inhoudsopgave:

Asus X441BA Review: een grootbeeld-laptop met compromissen
Asus X441BA Review: een grootbeeld-laptop met compromissen
Anonim

Bottom Line

De Asus X441BA is een laptop voor degenen die een beetje geduld niet erg vinden bij het surfen op het web, maar een groot helder scherm willen om content te bekijken.

ASUS X441BA

Image
Image

We hebben de Asus X441BA gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Asus is een belangrijke speler op het gebied van goedkope laptops, en de 14-inch X441BA is een vlees-en-aardappel-voorbeeld van zo'n machine. De eenheid die ik in handen heb gekregen, is in staat tot een zeer eenvoudige, zeer specifieke reeks taken, maar verder is er niet veel om enthousiast over te zijn.

Dat gezegd hebbende, er is een verrassend goed scherm aan boord - iets dat vaak ontbreekt aan deze kant van de prijsklasse - en het gewicht is verrassend licht voor zijn formaat. De verwerkingskracht (en meer specifiek hoe het RAM-geheugen omgaat met het besturingssysteem) vertraagt echter aanzienlijk als je te veel van deze laptop vraagt. Dus is deze machine iets voor jou? Lees verder om te zien of het de juiste vakjes aanvinkt.

Image
Image

Ontwerp: Redelijk mooi, hoewel een beetje omvangrijk

Het ontwerp van de 14-inch Vivobook zit ergens tussen opvallend en basic. Het is niet zo eenvoudig als andere laptops die ik in het assortiment heb gezien, maar is zeker niet zo premium als je zou verwachten van een aanbod met een hogere dollar. Het grootste deel van de constructie is een plastic chassis met een lichtzilveren, geborsteld aluminium afwerking. Dat wil niet zeggen dat het aluminium is, want het is zeker van plastic - een feit dat duidelijk wordt wanneer je het opent en de gigantische, goedkoop ogende randen ziet.

De laptop is meer dan 2,5 cm dik, waardoor het een van de omvangrijkere opties is die ik in handen heb gekregen. Dit lijkt grotendeels het gevolg te zijn van het feit dat Asus ruimte overlaat voor een optische drive (hoewel mijn laptop hier slechts een dummy-slot voor één heeft). Tegenwoordig is dat niet super nodig, en als zodanig ziet de laptop er omvangrijk en gedateerd uit. Met slechts 4 pond bedriegt het je echter een beetje om het draagbaarder te maken dan de grootte zou impliceren.

Bottom Line

De gebruikelijke Windows 10-installatie is hier betrokken, waarbij Cortana (de Windows-spraakassistent) u door de aanmeldings-, regio- en aanmeldingsstappen leidt. Toen ik echter eenmaal door de stappen was, karnde de machine een beetje meer toen ik het gordijn op mijn startscherm echt optilde. Ik heb de afgelopen weken veel budgetlaptops door hun installatieproces laten lopen, en deze was absoluut aan de trage kant. Het is een beetje een voorafschaduwing van de grootste tekortkoming van deze machine - de prestaties - en het belooft echt niet veel goeds.

Display: Groot en helder

Op papier is dit scherm niet veel capabeler dan elk ander scherm in het assortiment. Het is een 16:9 LED-scherm met een resolutie van 1366x768. Dit maakt het technisch gezien een HD-paneel, maar pixelkijkers zullen bij normaal gebruik zeker enkele randen zien.

Waar veel van de budget-LED-panelen die ik heb gezien de neiging hebben om wasachtig en ongedefinieerd te leunen, lijkt dit scherm de zaken goed te hebben aangepakt. De kleuren zijn iets levendiger dan ik had verwacht, en eerlijk gezegd is de resolutie best aangenaam bij het bekijken van video's of het surfen op internet.

Echter, waar veel van de budget-LED-panelen die ik heb gezien de neiging hebben om wasachtig en ongedefinieerd te leunen, lijkt dit scherm de zaken goed te hebben afgehandeld. De kleuren zijn iets levendiger dan ik had verwacht, en de resolutie is best aangenaam bij het bekijken van video's of surfen op internet. Ik denk dat dit grotendeels te wijten is aan de software-afhandeling van Windows 10 Home die standaard wordt geleverd, evenals de glanzende afwerking die Asus op het scherm zelf heeft aangebracht. Nogmaals, zoek niet naar Apple Retina-vibes, maar als een goed scherm voor een goede prijs prioriteit nummer één is, kan dit een goede gok zijn.

Prestaties: op zijn best vlekkerig

Ik heb al gezinspeeld op het langzame installatieproces en ik ben teleurgesteld om te melden dat de prestaties op deze machine, van boven naar beneden, matig en eenvoudig zijn. Er is een 2,6 GHz AMD A6-9335-processor aan boord, wat een beetje slechter is dan de A9 die beschikbaar is op step-upconfiguraties van deze laptop.

Er is ook 4 GB SDRAM. Normaal gesproken is 4 GB voldoende RAM op een laptop als deze, maar ik merkte dat het gewoon niet aan alle verwachtingen van Windows 10 Home kon voldoen. In het begin wist ik niet zeker waarom het aan het toppen was, maar toen realiseerde ik me dat de grote kicker hier is dat Asus heeft geprobeerd de volledige Windows-ervaring op een lagere machine te proppen. Het is een probleem dat voorkomen had kunnen worden als ze voor Windows 10 S hadden gekozen, zoals bij de goedkopere Vivobook-lijn.

De niet-solid-state harde schijf hier draagt ook bij aan de lagere snelheid, maar het was leuk om 500 GB aan opslag aan boord te zien. Een voordeel van het opnemen van de AMD-processor is dat deze behoorlijk goed werkt naast de Radeon R4-graphics aan boord.

Hoewel deze computer worstelt met zwaar surfen op het web, was ik verrast om te zien dat als je eenmaal een lichter spel hebt geladen, het werkt en er goed uitziet. Wat dit echter allemaal betekent bij regelmatig gebruik, is dat u patent moet hebben bij het uitvoeren van normale webtaken. Ik raad aan om de Microsoft Edge-browser te behouden, omdat Chrome gewoon te veel is en niet van plan bent om te veel tabbladen tegelijk te starten.

Productiviteit en kwaliteit van componenten: goede sleutelafstand, maar goedkope componenten

Zoals ik al zei, is multitasken op de X441BA, vanuit een vermogensperspectief, niet ideaal. Maar de andere kant van de productieve vergelijking is hoe goed de interfacecomponenten werken. Dit is weer een lichtpuntje op deze laptop, een waar ik me over verbaas, zelfs nu ik deze recensie op de laptop typ.

De feature highlight-sticker die Asus op de binnenkant van het chassis heeft aangebracht, benadrukt de 2,3 mm sleutelafstand als een kernfunctie. Hoewel ik aanvankelijk spotte met deze tout, ben ik gaan houden van de tactiele feedback die deze toetsen bieden. Dit komt grotendeels omdat de laptop zo dik is, waardoor Asus meer ruimte heeft om schakelaars in schaarstijl onder de toetsen te plaatsen. Het trackpad heeft ook een bevredigende klik (die grenst aan een vervelende "clunk") en het ondersteunt gebaren. Zowel het trackpad als de toetsen voelen echter goedkoop en plakkerig aan. Maar dit is geen premium laptop, dus je kunt dit vergeven, vooral als je bedenkt hoe goed de toetsen aanvoelen bij echt typen.

Image
Image

Audio: Moeilijk om aan de hoge verwachtingen te voldoen

Asus prijst de SonicMaster-audiotechnologie voorop en centraal - zowel in de online marketing van deze machine als op de fysieke computer zelf. De gigantische strook luidsprekergrille bevindt zich direct onder het scherm en boven het toetsenbord, waardoor het echt moeilijk te missen is.

Asus zet deze in als 3W stereoluidsprekers die -gelukkig-voorwaarts gericht zijn. Om eerlijk te zijn, dit is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de toetsenbord-, of erger nog, lap-firing luidsprekers van kleinere laptops. In de praktijk zijn de prestaties bij het bekijken van video en het luisteren naar muziek niet slecht. Maar het is ook niet goed. Ik vond de luidsprekers een beetje bassier dan je zou verwachten, wat resulteerde in modderigheid die niet prettig was.

Netwerk en connectiviteit: veel poorten, maar verouderde technologie

Ten eerste, het slechte: de ingebouwde Wi-Fi-kaart hier maakt gebruik van het 802.11b/g/n-protocol, wat betekent dat deze laptop niet de snellere 5GHz-band zal oppikken die uw router hoogstwaarschijnlijk uitstra alt. Het zou leuk geweest zijn om het moderne 802.11ac-protocol hier te zien om volledige connectiviteit te bieden, en internetsnelheden vertragen het surfen op het web zeker nog meer dan de processor. Er is Bluetooth 4.0, dat wat moderner is dan ik zou verwachten van een 802.11b/g/n-machine, en dat werkte in de praktijk goed.

Maar het echte lichtpunt in deze categorie is de I/O-selectie aan boord. Er zijn hier drie afzonderlijke USB-poorten, twee 3.0 A-ingangen en één 3.1 C-ingang. Dit geeft je een volledig arsenaal aan opties, nieuw en oud, om tonnen randapparatuur te gebruiken. Er is ook een full-sized VGA-poort en een HDMI-optie, waardoor je een welkome veelzijdigheid hebt op het scherm. Ten slotte is er een Ethernet-poort om u te helpen de verouderde Wi-Fi-kaart te overwinnen, en de standaard stroom- en vergrendelingspoorten aan weerszijden van de machine.

Bottom Line

Ik zal hier niet veel tijd aan besteden - de VGA-webcam van Asus is op zijn best voldoende, maar dat is niet helemaal een dealbreaker, aangezien de meeste camera's op laptops in deze prijsklasse ook aan deze beschrijving voldoen. Het ziet er wazig uit en ik kreeg een ISO-gedreven korreligheid, zelfs bij goede verlichting. Dit is absoluut negatief, maar niet een die eerlijk is om op te hameren.

Batterijlevensduur: redelijk en redelijk

De ingebouwde batterij hier is een 3-cels, 36Whr-opstelling die eigenlijk veel werk doet voor zijn formaat. Ik heb gezien dat veel kleinere batterijcellen veel korter meegaan op kleinere laptops. Dit apparaat gaf me ongeveer 5-6 uur redelijk gebruik voordat het me tot 15 procent bracht en ik het op de oplader zette.

Er is hier ook 4 GB SDRAM aan boord. Normaal gesproken is 4 GB voldoende RAM op een laptop als deze, maar ik ontdekte dat het gewoon niet aan alle verwachtingen van Windows 10 Home kon voldoen.

Dit moet worden beschouwd als een gemiddelde levensduur van de batterij, maar het is grotendeels een functie van de volledige Windows 10 Home en het grote, heldere scherm. Als weergave een belangrijke overweging voor u is, moet u wat batterijduur opofferen om dat te ondersteunen.

Software: iets meer afbijten dan het kan kauwen

Zoals eerder in deze recensie vermeld, is de grootste misstap op deze machine dat deze Windows 10 Home draait in plaats van Windows 10 S. De belangrijkste twee verschillen tussen deze twee zijn dat de S-versie van Windows out-of -the-box-codering voor uw bestanden, en het voorkomt dat u software uitvoert, tenzij deze is gedownload uit de Windows Store. Dit is in wezen het Windows-equivalent van het volledig gecontroleerde Chromebook-ecosysteem van Google.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat er niet zoveel bloatware uit de doos wordt meegeleverd als full-on Windows, waardoor uw machine sneller opstart en soepeler werkt. Deze laptop probeert je een volledige Windows 10 Home-ervaring te geven, wat geweldig lijkt voor flexibiliteit en opties, maar uiteindelijk slechter wordt omdat de achtergrondbewerkingen en zwaardere RAM-vereisten alles vertragen. Als je volledig aanpasbare Windows nodig hebt, kan dit goed voor je zijn, maar ik zou eerlijk gezegd aanraden om over te stappen naar een hogere prijs als dat je belangrijkste behoefte is.

Bottom Line

Net als bij de andere opties in de prijsklasse, is het bedrag in dollars de belangrijkste reden om deze machine te overwegen. Bekijk het op deze manier, voor minder dan $ 200 (ik heb de mijne opgehaald voor ongeveer $ 180) krijg je een volledige Windows-ervaring, veel I / O-poorten en zelfs een solide HD-scherm. Dat is best gek als je bedenkt waar we vijf jaar geleden stonden. Het nadeel is dat de machine begrijpelijkerwijs traag is, en daardoor behoorlijk beperkt. Als je wilt gamen of een betere batterijduur nodig hebt, moet je meer betalen.

Asus X441 versus Lenovo Ideapad 15

Lenovo is een belangrijke concurrent op dit gebied, dus het is een logische keuze om de 14-inch X441-laptop te vergelijken met de 15-inch Ideapad. Met de Ideapad krijg je een nieuwere A9-processor, het moderne ac Wi-Fi-protocol en flash-achtig geheugen op de harde schijf, wat betekent dat de machine uit de doos sneller zou moeten werken. Maar op het moment van schrijven betaal je hier meer dan $ 50 meer voor, en vergeleken met andere Ideapad-modellen die ik in de hand heb gekregen, zal het scherm niet zo mooi zijn.

Het is geen werkpaard, maar het is goedkoop genoeg voor kinderen

De Asus X441BA zou niet je belangrijkste werkpaard moeten zijn. Dat is echter meestal goed, als je bedenkt dat deze laptop vooral gericht is op jonge gebruikers die hun eerste laptop willen, of degenen die een goedkope casual machine willen als back-up op hun hoofdcomputer. Dit is een geweldige optie voor reizigers die hun duurdere computers niet willen riskeren tijdens reizen, en met een echt indrukwekkend scherm kan ik zien dat dit zelfs een goede keuze is voor diegenen die gewoon naar YouTube willen kijken.

Specs

  • Productnaam X441BA
  • Product Merk ASUS
  • Prijs $180.00
  • Releasedatum juni 2019
  • Productafmetingen 13,7 x 9,6 x 1,1 inch.
  • Kleur Zilver
  • Processor AMD A6-9335, 2,6 GHz
  • RAM 4GB
  • Opslag 500GB

Aanbevolen: