Hoe te repareren 'Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar' fouten

Inhoudsopgave:

Hoe te repareren 'Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar' fouten
Hoe te repareren 'Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar' fouten
Anonim

Dit is een veelvoorkomende fout die wordt gezien op Windows-computers wanneer het besturingssysteem geen toegang heeft tot gegevens op een externe harde schijf:

E:\ is niet toegankelijk. Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar.

U ziet deze fout mogelijk nadat u iets van een USB-station probeert te openen. Of, afhankelijk van hoe uw computer is ingesteld, kan het verschijnen direct nadat u de schijf in uw computer hebt geplaatst.

Deze "niet toegankelijke" fout kan op elk moment optreden, zelfs als u de schijf onlangs hebt gebruikt. De locatie aan het begin van de foutmelding is uniek voor elke locatie die onleesbaar is, dus het kan E:, H:, K:, etc. zijn.

Image
Image

Er zijn verschillende redenen waarom u deze fout kunt zien:

  • De schijf is eruit gehaald zonder deze veilig te verwijderen
  • Malware heeft de schijf geïnfecteerd
  • De externe schijf is fysiek beschadigd

Deze fout kan optreden op elk Windows-besturingssysteem. De onderstaande stappen zijn van toepassing op Windows 10 en eerder, terug naar Windows XP.

Hoe te repareren 'Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar' fouten

De beste manier om op te lossen "Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar." fouten is om deze stappen voor probleemoplossing te doorlopen, in volgorde:

  1. Voer de opdracht chkdsk uit op de harde schijf. Doe dit door een verhoogde opdrachtprompt te openen en de volgende opdracht in te voeren, waarbij u de laatste letter vervangt door de letter van het station dat de fout weergeeft:

    chkdsk /r e:

    Image
    Image

    Het uitvoeren van de opdracht chkdsk is de meest waarschijnlijke oplossing voor deze fout. Als u deze stap overslaat, is het mogelijk dat de volgende twee suggesties hieronder niet werken omdat de schijf dan nog steeds onleesbaar is.

  2. Scan de harde schijf met een programma voor het verwijderen van malware. Als malware de oorzaak is van de fout, kan het verwijderen ervan de toegang tot de schijf herstellen.

  3. Formatteer de schijf. Als het onleesbaar is, is het onwaarschijnlijk dat je ver genoeg kunt komen om het te formatteren, maar probeer het toch.

    Image
    Image

    Formatteren zal alles van de schijf wissen! Voordat u deze stap voltooit, probeert u bestanden van de schijf te herstellen met behulp van een programma voor bestandsherstel. Als de bestanden zijn geregistreerd als verwijderd, kan het programma voor het ongedaan maken van bestanden u nog een laatste kans geven om uw bestanden op te halen.

Als de reden voor uw " Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar." fout is omdat de schijf fysiek kapot is, is het repareren van de schijf niet voldoende om uw gegevens te herstellen en de fout te stoppen. In dit geval moet u het vervangen.

Bekijk onze bijgewerkte lijsten met de beste USB-flashstations en de beste externe harde schijven voor suggesties.

Aanbevolen: