Waarom u zou moeten nadenken over het gebruik van aangepaste e-maildomeinen van iCloud+

Inhoudsopgave:

Waarom u zou moeten nadenken over het gebruik van aangepaste e-maildomeinen van iCloud+
Waarom u zou moeten nadenken over het gebruik van aangepaste e-maildomeinen van iCloud+
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iCloud+ laat je je eigen aangepaste domeinnamen gebruiken met de iCloud e-mailservice.
  • Instellen is eenvoudig en je kunt de bèta nu meteen testen.
  • Het bezit van uw e-maildomein is essentieel voor het bezitten van uw online identiteit.
Image
Image

Een persoonlijk e-maildomein is een gemakkelijke manier om uw toekomstige communicatie op het hele internet te beveiligen. En nu heeft Apple het supergemakkelijk gemaakt om in te stellen.

Gebruikers van iCloud+ kunnen nu hun eigen aangepaste domeinnaam toevoegen aan hun iCloud-mail. Dat wil zeggen, in plaats van [email protected] te zijn, kun je [email protected] zijn. En dat is niet alleen ijdelheid, of meer zijn, weet je, kool.

Als je Apple of Gmail of een andere gratis e-mailprovider wilt verlaten, laat je ook je e-mailadres achter. Alle toekomstige e-mail naar dat adres, inclusief beveiligingsberichten en meer, zal voor altijd verdwijnen. Je eigen domein daarentegen gaat met je mee, waar je ook terechtkomt.

"Het gebruik van een aangepast domein heeft verschillende voordelen die het een aantrekkelijke optie maken. Eerst en vooral, uw domein is van u; u bezit het, u beheert het, u kunt het zelfs verkopen als u daarvoor kiest. Uw domeinnaam is van jou voor het leven, op voorwaarde dat je het jaarlijks verlengt, "vertelde informatiesysteembeheerder Zachary Harper Lifewire via e-mail.

Aangepaste e-mail

Wanneer u een domeinnaam registreert, bijvoorbeeld Lifewire.com, kunt u deze zowel voor e-mail als voor een website gebruiken. Maar je hebt een host nodig voor die e-mail. U kunt zich aanmelden bij een van de vele e-mailproviders, zoals Hey.com of Fastmail, en betalen om uw e-mail te hosten. Zelfs Google laat je betalen om dit te doen. U voert vervolgens de gegevens van uw nieuwe domeinnaam in en alle e-mail die ernaar wordt verzonden, komt in uw inbox terecht.

Het gebruik van een aangepast domein heeft verschillende voordelen die het een aantrekkelijke optie maken.

Als je besluit om naar een nieuwe provider te verhuizen, verhuis je gewoon het domein. Al uw nieuwe e-mail komt nu naar uw nieuwe e-mailservice. Dit heeft voordelen, vooral de toename van veiligheid en controle.

En nu zal Apple uw e-maildomein voor u hosten. Dit wordt een functie van iCloud+ in iOS 15 en macOS Monterey en kan momenteel worden getest op beta.iCloud.com. iCloud+ is gewoon de nieuwe naam van Apple voor betaalde iCloud-services. Als je al beta alt voor extra iCloud-opslag, of je hebt je aangemeld voor Apple One, dan heb je iCloud+ al.

Voordelen

Voor iCloud+-gebruikers is dit geweldig nieuws. U kunt zonder extra kosten een aangepaste domeinnaam krijgen. iCloud Mail is niet zo flexibel of volledig uitgerust als Fastmail, maar daar gaat het niet om. Het punt is dat het u bijna geen moeite kost om een aangepast domein te gaan gebruiken. En dat zou je ook moeten doen.

Een aangepast domein geeft je niet alleen controle en eigendom over je identiteit op internet, maar het ziet er ook een stuk beter uit bij sollicitaties of zelfs voor algemeen gebruik. Als je een bedrijf probeert op te zetten en je e-mailadres is nog steeds hetzelfde [email protected] dat je al sinds je tienerjaren gebruikt, dan zul je niet veel handel krijgen. Of toch niet de juiste soort handel.

Image
Image

En zelfs als je een bedrijf opzet als een geweldige hondenfluisteraar, dan ziet het e-mailadres [email protected] er veel professioneler uit, toch? En als je dat mooie domein bezit, kun je het ook voor je website gebruiken.

Alles aan elkaar haken

Er is nog een andere stap die je moet nemen voordat je dit aansluit, en dat is om een domeinnaam te krijgen. Daarvoor moet je een domeinregistreerder vinden en die moet je betalen voor het domein van je keuze.

"Vanaf nu," zegt Harper, "is Apple geen domeinregistreerder. U moet uw domeinnaam ophalen bij een officiële domeinregistreerder."

De installatieprocedure bij Apple is hetzelfde als waar dan ook, maar Apple heeft deze gestroomlijnd om het proces eenvoudiger en minder verwarrend te maken.

Maar als je klaar bent, ben je klaar en kun je beginnen te genieten van dat zoete gevoel van online exclusiviteit en er niet uit te zien als een noob die niet weet hoe hij Hotmail moet verlaten.