Blu-rays afspelen op Windows 11

Inhoudsopgave:

Blu-rays afspelen op Windows 11
Blu-rays afspelen op Windows 11
Anonim

Deze gids leidt je door de instructies voor het afspelen van Blu-rays op Windows 11-laptops, pc's en Microsoft Surface-apparaten. Het bevat ook informatie over het afspelen van dvd's en cd's op Windows 11, welke Blu-ray-speler-apps u moet gebruiken en wat u moet doen als VLC een schijf niet correct kan afspelen.

Windows 11 wordt niet geleverd met een vooraf geïnstalleerde dvd- of Blu-ray-speler-app. U moet er een downloaden. Zoals je in ons voorbeeld hieronder zult zien, gaan we DVDFab Player gebruiken.

Hoe speel ik een Blu-ray af op Windows 11?

Om een Blu-ray op een Windows 11-apparaat af te spelen, moet het een ingebouwde Blu-ray-schijf hebben of een externe schijf aangesloten via USB en een app om de Blu-ray-schijf af te spelen.

Zodra je de schijf hebt ingesteld en de software hebt geïnstalleerd, kun je deze als volgt gebruiken om een Blu-ray-schijf af te spelen.

  1. Sluit de externe Blu-ray-schijf aan op uw Windows 11-computer via een beschikbare USB-poort. Als uw Windows 11-computer een ingebouwde schijf heeft, zou deze al moeten zijn ingeschakeld, zodat u niets hoeft te doen.

    Als je een externe Blu-ray-drive gebruikt, zorg er dan voor dat deze op een vlakke ondergrond wordt geplaatst, zoals een tafel of boek.

  2. Plaats een Blu-ray-schijf in de Blu-ray-drive.

  3. Open je Blu-ray-speler-app. Voor dit voorbeeld gebruiken we PlayerFab, dat een gratis proefperiode van 30 dagen heeft.

    In de meeste gevallen kun je elke Blu-ray-speler-app gebruiken om Blu-rays af te spelen op Windows 11. Veel externe Blu-ray-drives worden geleverd met een gratis exemplaar van een speler-app, hoewel je een andere kunt downloaden van de app store als je wilt.

  4. Na een paar seconden moet de Blu-ray-speler-app de schijf detecteren en de informatie weergeven. Selecteer het Play icoon om de Blu-ray te laden.

    Image
    Image

    Sommige dvd- en Blu-ray-speler-apps op Windows 11 gebruiken mogelijk een menusysteem met veel tekst waardoor u naar een schijfstation moet zoeken. Als dit het geval is, zoek dan naar een menu-item zoals File of Drive.

  5. Uw Blu-ray zou op uw Windows 11-apparaat moeten worden afgespeeld alsof het op een Blu-ray-speler op uw tv wordt afgespeeld. Sommige Blu-ray-speler-apps ondersteunen mogelijk aanraak- of muisbediening, maar meestal kunt u de Enter en pijltoetsen op uw toetsenbord gebruiken om door menu's te navigeren.

    De bedieningselementen van de speler worden vaak weergegeven onder de video wanneer u uw muis beweegt of op het scherm tikt. Deze kunnen worden gebruikt om de video af te spelen en te pauzeren of om hoofdstukken over te slaan.

    Image
    Image

Waarom speelt VLC mijn Blu-Ray niet af?

VLC is een populaire app voor het afspelen van verschillende mediabestanden op Windows 11-laptops, computers en tablets. Naast het ondersteunen van de meeste video- en audiobestandsindelingen, kan VLC ook worden gebruikt om cd's en dvd's af te spelen. Eenmaal correct geconfigureerd, kan VLC ook Blu-ray-schijven afspelen.

Als u VLC niet kunt krijgen om een Blu-ray-schijf af te spelen op uw Windows 11-apparaat, zijn er verschillende mogelijke redenen voor het probleem.

  • Je gebruikt de verkeerde VLC-app. Er zijn twee belangrijke officiële VLC-apps die gratis kunnen worden gedownload. VLC in de Microsoft Store-app store ondersteunt het afspelen van schijven niet, terwijl de VLC-app van de officiële VLC-website dat wel doet.
  • Je moet de codec downloaden. VLC vereist het downloaden en installeren van een speciaal Blu-ray-configuratiebestand om sommige dvd's en Blu-rays af te spelen op Windows 11.
  • Controleer uw schijfstation. Zoek naar het schijfformaatsymbool op uw schijf naast de uitwerpknop. Een Blu-ray-drive ondersteunt Blu-rays en dvd's, maar een dvd-drive kan geen Blu-rays afspelen.
  • Onjuiste regiocode of zone. Net als dvd's, hebben Blu-rays ook beperkingen die ervoor zorgen dat ze alleen in bepaalde regio's kunnen worden afgespeeld. Zone A Blu-rays zouden moeten werken in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Schijven uit andere zones mogelijk niet.

  • Vuile of beschadigde Blu-ray-schijf. Uw Blu-ray-drive kan de schijf mogelijk niet afspelen als deze bekrast, beschadigd of vuil is. Probeer de schijf schoon te maken als hij vuil is of repareer hem als hij beschadigd is.

Hoe weet ik of mijn pc Blu-rays kan afspelen?

Als je niet zeker weet of het station van je computer Blu-ray-schijven ondersteunt, zoek dan naar het Blu-ray-symbool op de voorkant. Het bevindt zich meestal in de buurt van de uitwerpknop van de schijf en ziet eruit als een kleine letter B in een cirkel met de woorden Blu-ray eronder.

Een andere goede manier om dit te controleren, is door de verpakking van uw apparaat of de online ondersteuningshandleiding te inspecteren, die meestal details bevat over welke schijf u heeft.

Als het station geen schijfsymbool heeft en u geen handleiding of online lijst kunt vinden, kunt u nog steeds controleren wat voor soort schijfstation u heeft door de systeeminformatie van uw Windows 11-apparaat te controleren. Open hiervoor het menu Start, typ System Information, selecteer System Information > Components, en zoek naar een verwijzing naar cd, dvd of Blu-ray.

Controleren van de Systeeminformatie en Configuratiescherm om te zien of je een Blu-ray-drive hebt, is niet altijd zo nauwkeurig als veel schijven nog steeds worden weergegeven als cd- of dvd-stations ondanks volledige Blu-ray-functionaliteit.

U kunt ook Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Apparaten en printers openenom te controleren op een Blu-ray-drive.

4K Blu-Ray-schijven afspelen op Windows 11

Om een 4K Blu-ray op uw Windows 11-apparaat af te spelen, hebt u een 4K Blu-ray-schijfstation nodig. Een gewone Blu-ray-drive kan geen 4K Blu-rays afspelen.

Als je een 4K Blu-ray-schijfstation hebt, zou deze 4K Blu-rays, gewone Blu-rays, dvd's en cd's moeten kunnen afspelen.

FAQ

    Hoe speel ik een Blu-ray af op Windows 10?

    Om een Blu-ray op Windows 10 af te spelen, heb je een mediaspeler van derden nodig, zoals VLC. Nadat u VLC hebt gedownload en geïnstalleerd, plaatst u de Blu-ray, start u VLC en selecteert u Media > Open Disc Selecteer Blu -ray, zorg ervoor dat u uw Blu-ray ziet in het veld Schijfapparaat en selecteer vervolgens Play

    Hoe speel ik Blu-ray-schijven op een PS4 zonder internet?

    Je moet de disc-afspeelfunctie van je PS4 één keer via internet inschakelen. Daarna heb je geen internet meer nodig om Blu-ray-schijven op je PS4 af te spelen. Om de disc-afspeelfunctie in te schakelen, verbindt u de PS4 met internet en selecteert u Settings > Network > Internetverbinding instellen , en volg dan de configuratieaanwijzingen op het scherm. Selecteer Easy, kies uw Wi-Fi-netwerk, configureer de instellingen en plaats vervolgens uw Blu-ray-schijf om de functie voor het afspelen van schijven in te schakelen.

Aanbevolen: