Hoe u uw Xbox Series X- of S IP-adres kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox Series X- of S IP-adres kunt vinden
Hoe u uw Xbox Series X- of S IP-adres kunt vinden
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Xbox-knop op je controller en ga naar Profiel & systeem > Instellingen > Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen.
  • Je Xbox Series X of S heeft alleen een IP-adres als deze momenteel is verbonden met je netwerk.
  • Je kunt ook een statisch IP-adres instellen als je poorten moet doorsturen of een conflict moet corrigeren vanuit Netwerkinstellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het IP-adres van uw Xbox Series X- of S-console kunt vinden en hoe u een statisch IP-adres kunt instellen.

Een Xbox Series X- of S IP-adres vinden

Als je zeker weet dat je Xbox Series X of S is verbonden met je netwerk, kun je het IP-adres als volgt vinden:

  1. Druk op de Xbox-knop op je controller om de gids te openen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Profiel & systeem > Instellingen.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar Algemeen > Netwerkinstellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Geavanceerde instellingen.

    Image
    Image
  5. Kijk aan de rechterkant van het scherm om het IP-adres te vinden.

    Image
    Image

Heeft de Xbox Series X of S een statisch IP-adres nodig?

Je Xbox Series X of S heeft een IP-adres, net als elk ander apparaat dat verbinding maakt met internet, en Microsoft maakt het vrij gemakkelijk te vinden. Zolang je toegang hebt tot je console en deze is verbonden met internet, kun je het IP-adres in slechts een paar eenvoudige stappen verkrijgen.

Standaard ontvangt je Xbox Series X of S automatisch een IP van je router. Dat betekent dat het in de loop van de tijd kan veranderen als uw router besluit een nieuw IP-adres toe te wijzen. Als de console ooit een IP krijgt toegewezen die een ander apparaat in je netwerk probeert te gebruiken, kan dat een conflict veroorzaken dat tot verbindingsproblemen kan leiden.

Een aangepast statisch IP-adres toewijzen

Met de Xbox Series X en S kun je ook een aangepast statisch IP-adres toewijzen als je netwerkconflicten hebt, maar dat kun je het beste met rust laten, tenzij je weet wat je doet.

Je hoeft normaal gesproken geen statisch IP-adres toe te wijzen, maar dit kan het probleem oplossen als je toch een conflict krijgt tussen je Series X of S en een ander apparaat. Met een statisch IP-adres kun je ook verschillende poorten doorsturen, als je dat uiteindelijk moet doen om multiplayer of voicechat te laten werken. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn poorten door te sturen naar een statisch IP-adres om een NAT-probleem (gesloten netwerkadresvertaling) op te lossen.

Als je een dergelijk probleem ervaart, moet je poorten doorsturen met je router.

De poorten die u normaal gesproken nodig hebt om door te sturen, zijn de TCP-poorten 53, 80 en 3074 en UDP-poorten 53, 88, 500, 3074, 3544 en 4500.

Een statisch IP-adres instellen op Xbox Series X of S

Als je vaststelt dat je een statisch IP-adres nodig hebt op je Xbox Series X of S, kun je er een instellen vanuit hetzelfde menu waar je je huidige IP hebt ontdekt. Zorg ervoor dat u geen IP selecteert die al in gebruik is op uw netwerk.

Een statisch IP-adres instellen op Xbox Series X of S:

  1. Druk op de Xbox-knop op je controller om de gids te openen.
  2. Navigeer naar Profiel & systeem > Instellingen.
  3. Navigeer naar Algemeen > Netwerkinstellingen.
  4. Selecteer Geavanceerde instellingen.
  5. Schrijf het subnetmasker, het gateway-adres en de DNS op, aangezien u deze nummers in de volgende stappen zult gebruiken.
  6. Selecteer IP-instellingen.

    Image
    Image
  7. Selecteer Handmatig.

    Image
    Image
  8. Voer het gewenste IP-adres in en druk op de menuknop (drie horizontale streepjes) op uw controller om door te gaan, of selecteer de vooruitpijl.

    Image
    Image

    Gebruik bij het invoeren van een IP-adres dezelfde eerste drie cijfers als het oorspronkelijke adres en wijzig het vierde. Zorg ervoor dat u een uniek adres gebruikt dat nog niet in uw netwerk wordt gebruikt. U kunt bijvoorbeeld 255.255.255.1 wijzigen in 255.255.255.12, zolang dat adres nog niet is toegewezen.

  9. Voer uw subnetmasker in en druk op de menuknop.

    Image
    Image
  10. Voer uw gateway-adres in en druk op de menuknop.

    Image
    Image
  11. Voer een DNS in en druk op de menuknop.

    Image
    Image

    Je kunt dezelfde DNS-servers gebruiken die je eerder hebt opgeschreven, of een willekeurige uit onze lijst met gratis DNS-servers kiezen.

  12. Voer een secundaire DNS in en druk op de menuknop.

    Image
    Image
  13. Controleer en zorg ervoor dat uw console nog steeds verbinding heeft met internet en dat online services werken.

    Image
    Image

    De cijfers in deze schermafbeelding zijn slechts een voorbeeld. Gebruik deze nummers niet op uw console. Gebruik de gateway en het subnetmasker die je eerder hebt opgeschreven en een nieuw IP-adres op basis van je oorspronkelijke IP, waarbij alleen het vierde nummer is gewijzigd.

Aanbevolen: