Muziek afspelen op Twitch

Inhoudsopgave:

Muziek afspelen op Twitch
Muziek afspelen op Twitch
Anonim

Wat te weten

  • Speel muziek af op YouTube, Spotify, etc, en het wordt afgespeeld op je Twitch-stream als je je desktopaudio uitzendt.
  • Als je een streaming-app zoals OBS gebruikt en je desktopaudio niet uitzendt, voeg dan Spotify, enz. toe als bron.

Dit artikel legt uit hoe je muziek kunt afspelen op Twitch, inclusief welke muziek veilig is en welke muziek te maken krijgt met auteursrechtelijke problemen (en je in de problemen kunt brengen).

Hoe speel ik muziek af op mijn Twitch-stream?

Er zijn veel manieren om achtergrondmuziek af te spelen op een Twitch-stream. Als je stream is geconfigureerd om dezelfde audio-uitvoer uit te zenden die je via je koptelefoon hoort, dan kun je gewoon een YouTube-video of een muziekspeler zoals Spotify laden, een nummer afspelen en het wordt afgespeeld op je stream. Als je streamt vanaf een console, kun je hetzelfde doen door een app zoals Spotify op de console te starten, een nummer af te spelen en vervolgens terug te keren naar je game.

Als je uitzendsoftware zoals OBS gebruikt, kun je ook een app als Spotify als bron gebruiken en die vervolgens aan je OBS-scène toevoegen. Dit werkt net als het toevoegen van een game aan OBS, maar je kunt je game overlay met een Spotify-minispeler als je wilt.

Zo voeg je Spotify toe aan je Twitch-stream in OBS:

  1. Klik op de + in het gedeelte Bronnen van OBS.

    Image
    Image
  2. Klik op Window Capture.

    Image
    Image
  3. Verander de naam van het venster in Spotify, of iets anders dat je je herinnert, en klik op OK.

    Image
    Image

    Als je niet wilt dat het Spotify-venster zichtbaar is in je stream, schakel dan het vakje bron zichtbaar maken uit.

  4. Klik op het venster Bronselectievak en selecteer Spotify.exe.

    Image
    Image

    Als je Spotify niet als een optie ziet, zorg er dan voor dat de Spotify-app op je computer draait.

  5. Klik en sleep de rode omtrek om de grootte van het Spotify-venster te wijzigen.

    Image
    Image
  6. Houd Alt ingedrukt en klik en sleep de Spotify-vensteromtrek om deze bij te snijden.

    Image
    Image
  7. Wanneer je het Spotify-venster naar wens hebt bijgesneden, klik je met je muis om het los te laten.

    Image
    Image
  8. Klik en sleep het Spotify-venster waar je maar wilt op het scherm, en je bent klaar om te gaan.

    Image
    Image

    Het venster is bijgesneden om alleen het nummer dat momenteel wordt afgespeeld in dit voorbeeld weer te geven, maar u kunt bijsnijden om ook de bedieningselementen, de huidige afspeellijst of een ander deel van het Spotify-venster weer te geven.

Kun je Spotify afspelen tijdens het streamen op Twitch?

Je kunt Spotify afspelen terwijl je streamt op Twitch, maar je moet voorzichtig zijn met welke nummers je speelt. Hetzelfde geldt voor Apple Music, YouTube Music, andere streamingdiensten en zelfs nummers die je hebt gekocht op plaatsen zoals iTunes. Hoewel je muziek van al deze bronnen op Twitch kunt afspelen, kun je legaal geen muziek afspelen waarvoor je geen toestemming hebt.

Een abonnement op Spotify betalen, of een nummer kopen op iTunes, geeft je ook niet de rechten om die muziek te streamen, en je kunt in de problemen komen met Twitch als je het verkeerde streamt.

Kun je auteursrechtelijk beschermde muziek afspelen op Twitch?

Je kunt alleen auteursrechtelijk beschermde muziek afspelen op Twitch als je eigenaar bent van het auteursrecht, als je hebt betaald voor de rechten om de muziek te streamen, of als de eigenaar van het auteursrecht expliciet toestemming heeft gegeven voor streamers in het algemeen of jou in bijzonder.

Als je auteursrechtelijk beschermde muziek afspeelt op Twitch waarvoor je niet de rechten hebt, kom je in strijd met zowel de servicevoorwaarden als de auteursrechtwet van Twitch. Dat betekent dat je te maken kunt krijgen met gevolgen van Twitch en dat je ook open kunt staan voor juridische stappen door de eigenaar van het auteursrecht.

Voordat je auteursrechtelijk beschermde muziek afspeelt op Twitch, moet je er absoluut zeker van zijn dat je toestemming hebt van de houder van het auteursrecht.

Bottom Line

Je kunt verbannen worden van Twitch als je auteursrechtelijk beschermde muziek speelt en betrapt wordt. Twitch kan hun servicevoorwaarden op elk moment wijzigen, maar ze zullen meestal een paar waarschuwingen geven, gevolgd door een permanent verbod op de service. Er is ook geen procedure om oude waarschuwingen te wissen, dus als je jaren geleden al meerdere waarschuwingen hebt ontvangen, zou je onmiddellijk verbannen kunnen worden als je vandaag auteursrechtelijk beschermde muziek streamt.

Welke muziek kun je streamen op Twitch?

Je kunt muziek streamen waarvan je persoonlijk de rechten bezit, muziek in het publieke domein en muziek die beschikbaar is gesteld voor streaming door de auteursrechthouders. Het kan voor een streamer moeilijk zijn om precies te bepalen wat goed is en wat niet, maar er zijn veel bronnen die dat voor je hebben gedaan.

Hier zijn enkele goede plaatsen om muziek te streamen op Twitch:

  • Twitch. Soundtrack, voorheen de Twitch-muziekbibliotheek, is een bron rechtstreeks van Twitch die toegang biedt tot een heleboel muziek die je kunt streamen zonder je zorgen te maken over waarschuwingen vanwege auteursrechten.
  • Roy alty-free bibliotheken. U kunt betalen om roy altyvrije bibliotheken zoals Envato Elements en Epidemic Sound te gebruiken. Deze bibliotheken waren traditioneel voor videoproducenten, maar ze hebben abonnementen die gericht zijn op streamers.
  • Plug-ins en apps. Apps en plug-ins zoals Pretzel en Soundstripe maken het gemakkelijk om roy altyvrije muziek aan je streams toe te voegen. Sommige hiervan zijn gratis of hebben een gratis niveau, maar u moet meestal een maandelijks bedrag betalen.
  • Twitch-afspeellijsten Diensten zoals YouTube en Spotify hebben afspeellijsten vol muziek die veilig kan worden afgespeeld op Twitch. Zoek gewoon naar Twitch FM op Spotify of Music naar Twitch op YouTube. Deze zijn echter niet zo veilig als de andere methoden, dus controleer op auteursrechtelijk beschermde inhoud voordat je een van deze afspeellijsten begint af te spelen.

FAQ

    Hoe speel ik muziek af in de Twitch-app op een Xbox?

    Vanwege het risico van auteursrechtelijke problemen, biedt de Twitch-app voor consoles zoals de Xbox en PlayStation niet de mogelijkheid om ingebouwde muziek af te spelen. Mogelijk kunt u een tijdelijke oplossing gebruiken met een splitter waarmee u direct voer een audioapparaat in via je controller, maar het is gemakkelijker om muziek af te spelen zodat je microfoon het oppikt of een invoer in OBS in te stellen zoals hierboven. Ongeacht hoe je het doet, je moet nog steeds geen auteursrechtelijk beschermde muziek gebruiken.

    Hoe krijg je een licentie om auteursrechtelijk beschermde muziek af te spelen op Twitch?

    Je moet contact opnemen met de houder van het auteursrecht om een licentie te kopen om hun muziek op je stream af te spelen, en je hebt geen garantie dat ze die licentie zelfs zullen verlenen. Het is gemakkelijker, goedkoper en veiliger om auteursrechtvrije muziek op je stream af te spelen.

Aanbevolen: