Een Xbox Series X- of S-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld

Inhoudsopgave:

Een Xbox Series X- of S-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld
Een Xbox Series X- of S-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld
Anonim

Als de controllers op de Xbox Series X of S niet goed werken, kun je meestal vaststellen dat er een probleem is wanneer de Xbox-knop niet oplicht of wanneer het lampje plotseling en zonder waarschuwing uitgaat. Deze knop knippert normaal gesproken en blijft dan branden wanneer de controller is ingeschakeld.

Als het Xbox-lampje op een Xbox Series X- of S-controller niet gaat branden, betekent dit meestal dat de controller zelf ook niet aan gaat. Dat maakt dat de Xbox-knop de beste indicator is om te zien of een van deze controllers werkt.

Image
Image

Wat is de oorzaak dat een Xbox Series X- of S-controller niet wordt ingeschakeld?

Wanneer een Xbox Series X- of S-controller niet wordt ingeschakeld, zijn dit meestal de batterijen of de batterijcontacten, maar het kan ook een defecte afspeel- en oplaadkit of oplaadkabel zijn, corrupte firmware of een interne fout. Dit probleem kan meestal thuis worden opgelost, maar er zijn gevallen waarin een controller professionele reparaties nodig heeft of zelfs niet meer te repareren is.

Dit zijn de meest voorkomende problemen die je tegenkomt met een Xbox Series X- of S-controller die niet kan worden ingeschakeld:

  • Batterijen: Bij gebruik van een controller in draadloze modus zijn batterijen de meest voorkomende oorzaak van het niet inschakelen van de controller. Als de batterijen leeg zijn, moeten worden opgeladen of verkeerd zijn geïnstalleerd, gaat de controller niet aan.
  • Batterijcontacten: Als de veerbelaste batterijcontacten versleten of verbogen zijn, maken ze geen goed contact met de batterijen. Als dat gebeurt, kan de controller niet worden ingeschakeld.
  • Batterijpakket: Sommige batterijpakketten die zijn ontworpen voor de Xbox One werken niet helemaal goed in Xbox Series X- of S-controllers vanwege de iets andere afmetingen in het batterijcompartiment. De controller gaat ook niet aan als de batterij zelf defect is.
  • Oplaadkabel: Als u een oplaad- en afspeelkit gebruikt, of gewoon een gewone USB C-kabel, kan de kabel defect zijn. Je zult het niet per se kunnen zien door ernaar te kijken.
  • Firmware: Als een firmware-update wordt onderbroken of als de firmware beschadigd is, kan dit ertoe leiden dat een controller in de toekomst niet correct wordt opgeladen.
  • Interne fouten: Sommige controllers falen gewoon doordat een intern onderdeel kapot gaat of versleten is.

Een Xbox Series X- of S-controller repareren die niet kan worden ingeschakeld

Als je controller niet kan worden ingeschakeld, probeer dan deze tips voor probleemoplossing om hem weer aan de gang te krijgen:

  1. Controleer de batterijen. Begin met het verwijderen van het batterijcompartiment aan de achterkant van de controller en verwijder vervolgens elke batterij. Controleer of ze in de juiste richting zijn geïnstalleerd, met de + en - tekens op de batterij in lijn met het diagram in het batterijcompartiment. Als ze verkeerd zijn geïnstalleerd, plaatst u ze op de juiste manier terug. Probeer anders een nieuw paar AA-batterijen.

    Alleen omdat batterijen in één ding werken, wil nog niet zeggen dat ze genoeg stroom hebben voor een ander. Zelfs als de batterijen werken in bijvoorbeeld een afstandsbediening, betekent dat niet dat ze genoeg energie hebben voor je controller.

  2. Controleer de batterijcontacten. De Xbox Series X- of S-controllers gebruiken stationaire metalen noppen voor contacten aan de ene kant van de batterij en veerbelaste lipjes aan de andere kant. Als deze lipjes verslijten of naar binnen gebogen zijn, maken ze geen goed contact en wordt de controller mogelijk niet ingeschakeld. Als de batterijen los lijken te zitten en de lipjes erin lijken te zijn geschoven, probeer ze dan voorzichtig los te wrikken met een kleine schroevendraaier of iets dergelijks.

    Image
    Image

    Verwijder de batterijen voordat je wrikt, en wees voorzichtig als je deze oplossing probeert. Te hard wrikken kan de tabs breken.

  3. Test je Xbox Series X of S Play and Charge Kit. Als u een afspeel- en oplaadset gebruikt, is de kabel mogelijk beschadigd of is de batterij mogelijk zwak. Probeer ze indien mogelijk met een andere controller en kijk of deze wordt ingeschakeld. Als dit niet het geval is, is de kabel of de batterij defect.
  4. Update de firmware van uw controller. Xbox Series X- of S-controllers zijn gecompliceerde apparaten waarvoor ingebouwde firmware nodig is om goed te kunnen werken. Als een update wordt onderbroken of de firmware beschadigd is, wordt de controller mogelijk niet ingeschakeld.

    Sluit de controller aan via USB en gebruik een andere controller om de firmware bij te werken met deze procedure:

    1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.
    2. Navigeer naar Profiel & systeem > Instellingen.
    3. Navigeer naar Apparaten en verbindingen > Accessoires.
    4. Selecteer de controller die niet werkt.
    5. Selecteer … en controleer op een firmware-update.
  5. Probeer de controller via USB te gebruiken. Sluit de controller met een USB C-kabel aan op je Xbox en kijk of het zo werkt. Als dit het geval is, overweeg dan om de controller als een bedrade controller te gebruiken. Het heeft waarschijnlijk een interne fout waardoor de controller niet op batterijen werkt.

  6. Neem contact op met de Xbox-klantenondersteuning. Als je controller nog onder de garantie v alt, kan de Xbox-klantenondersteuning je misschien helpen het probleem op te lossen. Als dit niet het geval is, kunnen zij u adviseren over andere reparatieprocedures en u helpen beslissen wat u vervolgens moet doen.

    Als je controller slecht is en niet onder de garantie v alt, zijn er veel geweldige Xbox Series X- of S- en Xbox One-controllers die met je console werken.

Aanbevolen: