Lenovo Yoga A940 Review

Inhoudsopgave:

Lenovo Yoga A940 Review
Lenovo Yoga A940 Review
Anonim

Bottom Line

De Lenovo Yoga A940 is een alles-in-één desktop met een royaal aanraakscherm en flexibele vormfactor die dagelijks computergebruik en intensieve grafische taken ondersteunt, maar sommige ontwerpbeperkingen zullen niet alle creatieve professionals aanspreken.

Lenovo Yoga A940

Image
Image

Als je klaar bent om je werkruimte te upgraden met een machine die de dagelijkse en een aantal intensieve creatieve taken aankan, is de Lenovo Yoga A940 een blijvende optie die een unieke mix van desktop en tablet biedt vermogen. Het grote 27-inch scherm ondersteunt 4K-resolutie, touchscreen en stylusaanwijzingen en buigt mee om te passen bij het project waaraan u werkt. En de precisiedraaiknop biedt een extra niveau van snelle aanraaktoegang, of u nu foto's bewerkt of door webpagina's bladert. Deze veelzijdige alles-in-één levert over het algemeen waar het het belangrijkst is voor uw werk of thuiscomputerbehoeften.

Design: flexibel en stijlvol, met een paar beperkingen

De Lenovo Yoga A940 ruilt de typische omvangrijke pc-toren in met een slank (maar plastic) alles-in-één ontwerp. Extra's zoals een ingebouwd Qi draadloos oplaadstation, LED-lampjes onder het scherm en veel opbergruimte op de basis om de meegeleverde randapparatuur netjes op te bergen, kunnen u helpen uw werkruimte te stroomlijnen. Maar je hebt minimaal 25 inch nodig om de volledige lengte van de machine te kunnen gebruiken en bijna 10 inch om de diepte van de basis te ondersteunen, om nog maar te zwijgen van de volledige bureauruimte om in de tekenmodus te werken.

De randapparatuur is meestal succesvol. De precisiedraaiknop kan aan weerszijden van het scherm worden geplaatst, wat geweldig is voor linkshandige of tweehandige gebruikers. En het draadloze toetsenbord kan zowel in USB-bekabelde als draadloze modus worden gebruikt. De batterij-aangedreven muis werkt met een nano-USB-verbinding en heeft een draaiknop om door drie aanpassingen van de trackingsnelheid te bladeren.

De kwaliteit van de Lenovo Digital Pen laat echter veel te wensen over. Hoewel het een speciale opslagsleuf heeft naast het draadloze oplaadstation, heeft het een AAA-batterij nodig om te gebruiken. Het plaatsen van de batterij in de pen was intuïtief genoeg, maar ik had geen geluk om de dop van de pen te verwijderen, wat alleen een gemakkelijke draaiende beweging zou vereisen om te bewegen. De pen werd daarna onbruikbaar gemaakt omdat de batterij niet goed was uitgelijnd met de dop die half vastzat. Dit lijkt een probleem te zijn dat ten minste een handvol andere gebruikers ook hebben ervaren en een volledig vermijdbare hindernis.

De poortsituatie is beter, maar je moet de machine zo instellen dat je de USB-poorten, HDMI- of Ethernet-poorten aan de achterkant van de basis duidelijk kunt zien en bereiken. De goedmaker is de verzameling poorten aan de linkerkant van het apparaat voor onmiddellijke en gemakkelijkere toegang.

Een andere kleine ontwerpfout is de scharnierende beweging van het scherm. Het is met één hand verschuifbaar, maar soepelere overgangen gingen het beste met twee handen. Het vereiste op geen enkele manier zwaar tillen, maar ik kon het niet helpen dat ik me zorgen maakte over de klikkende plastic geluiden die bij bijna elke aanpassing klonken. En hoewel de flexibiliteit van 25 graden prettig is om te hebben, raakte de onderkant van het scherm onhandig het werkoppervlak wanneer het werd neergelaten en had het een vreemd duwtje nodig om het in de meest vlakke richting vast te zetten.

Display: 4K-potentieel belemmerd

Het Yoga A940 4K UHD 3840x2160-scherm heeft een royale afmeting van 27 inch op de diagonaal. Hoewel deze weergavespecificaties en de nauwkeurigheid van de Adobe RGB-werkruimte verkoopargumenten zijn voor visuele ontwerpers, fotografen en algemene gebruikers, was ik onder de indruk van de beeldkwaliteit. Als u op zoek bent naar een machine die ook als thuisbioscoop-pc kan dienen, moet u blijven zoeken.

Games zagen er over het algemeen veel rijker en scherper uit dan alle streaming-inhoud, die vaak wazig of gewoon niet zo helder mogelijk leek, vooral 4K-inhoud. Ook kwamen kleuren vaak wat te intens en onnauwkeurig over. Op andere momenten zag de inhoud er een beetje te donker uit, hoewel ik het scherm op de maximale helderheid liet staan.

In gevallen waarin het beeld wat hulp nodig had, zette ik de Dolby Atmos 4K-functie aan om te zien of het beeld kon worden verbeterd. Het leek een nominaal verschil te maken, maar het was onmogelijk te kwantificeren.

Het sterk reflecterende scherm verbeterde de kijkervaring niet. Hoewel ik niet zou zeggen dat er ooit iets was weggespoeld door extreme zijaanzichten, verhinderde de schittering een duidelijk zicht. Zelfs rechtdoor was het moeilijk om iets te bekijken tijdens de beste daguren zonder afgeleid te worden door de schittering. In de tekenmodus was schittering veel minder een probleem, maar dit is niet altijd van toepassing op alle gebruikers.

Prestaties: Sterk in algemene taken, fatsoenlijk in veeleisender werk

Deze desktop-pc deed het relatief goed toen hij werd getest met benchmarkingsoftware. De algehele PCMark-productiviteitsscore kwam uit op 5226, wat iets hoger is dan de algemene aanbeveling van het bedrijf dat computers die zijn uitgerust voor kantoorwerk ten minste 4500 moeten verdienen. Deze pc behaalde ook een score van 7635 voor fotobewerking, wat de aanbeveling van 3450 en hoger overtreft is het beste voor creatieve taken.

GFXBench-scores waren ook redelijk. De Manhattan-test op hoog niveau behaalde een score van 126,3 fps en TREX bracht een score van 61,5 fps op. Dit is op geen enkele manier een speelautomaat, maar je zou het kunnen krijgen door hier of daar een spel te laden en niet al te teleurgesteld te zijn.

Hoewel deze Lenovo Yoga AIO niet de zwaarste optie op de markt is, bieden de speciale desktopprocessor en grafische kaart voldoende snelheid voor een reeks taken en multimediamogelijkheden. En de 256 GB SSD-opslag, 16 GB RAM en 1 TB HDD-opslag zouden moeten voldoen aan de opslagbehoeften van de meeste gebruikers voor mediabestanden en documenten.

De speciale desktopprocessor en grafische kaart bieden voldoende snelheid en multimediamogelijkheden.

Productiviteit: creatieve tools bieden snelkoppelingen en veelzijdigheid

De echte focus van het productiviteitspotentieel van de Yoga A940 ligt in de creatieve tools en hoe je ervoor kiest om ze te gebruiken met het scherm, of dat nu is met touchscreen-ingangen, in tabletmodus of in een schetsboekachtige oriëntatie.

Terwijl de pen werkte, vond ik hem vooral responsief en nauwkeurig voor eenvoudige schetsen uit de vrije hand en aanpassingen van de penseelgrootte, hoewel niet erg snel. De precisie-wijzerplaat biedt ook dit soort diepere, praktische nauwkeurigheid. Het is handig voor snelle aanpassingen aan penseelgroottes, contrast en belichting. De dial verhoogt ook de productiviteit in andere applicaties, hoewel de compatibiliteit beperkt is tot Microsoft Office- en Adobe Creative Suite-apps - en de bijbehorende app voor dial-instellingen is nauwelijks geavanceerd en biedt slechts een handvol aanpassingen.

Maar je kunt ook algemene instellingen toepassen op de binnenste en buitenste ringen en de knop voor acties zoals omhoog en omlaag scrollen op een pagina of document. Het LED-lampje op de wijzerplaat moet van kleur veranderen om overeen te komen met de toepassing waarmee u werkt. Ik vond dat niet altijd het geval. Ik merkte ook inconsistentie op bij het aanbrengen van wijzigingen aan de binnenste ring in sommige toepassingen, die leek terug te keren naar de standaardinstelling.

Audio: krachtig en vooral dynamisch

De Yoga A940 is uitgerust met een redelijk robuust Dolby Atmos-geluidssysteem bestaande uit twee 3-watt en twee 2-watt-luidsprekers. Alle luidsprekers zijn naar voren gericht, maar meer naar de linkerkant van de basis van de machine gestapeld, wat het geluid een scheef gevoel geeft. Met de app Dolby Atmos-instellingen kun je de geluidsmodus aanpassen aan wat je bekijkt of consumeert. Ik merkte een verschil, vooral met game- en filmmodi, maar game-audio klonk meestal meer afgerond dan een reeks muziek- en video-inhoud, die soms te hard of blikkerig was. Muziek klonk het beste met een koptelefoon aangesloten en het geluid was op die manier dynamischer.

Dit geluidssysteem kan ook dienen als een externe Bluetooth-luidspreker voor uw smartphone, wat een extra laag functionaliteit biedt vanaf deze desktop.

Bottom Line

Het was geen probleem om deze machine te bedienen met een stabiele en snelle draadloze verbinding, en bekabeld was zelfs nog sneller. Het gebruik van Ookla Speedtest om de internetsnelheid op verschillende tijdstippen van de dag te testen, beoordeelde de verbinding op een downloadsnelheid van ongeveer 97 Mbps via wifi. Wanneer aangesloten via Ethernet, waren de resultaten zelfs nog sneller met een gemiddelde van 153 Mbps en een paar consistente metingen ver boven mijn ISP-capaciteit van 200 Mbps downloadsnelheden.

Camera: Zo-zo maar klaart de klus

Tenzij je regelmatig videoconferenties houdt, zou de Lenovo Yoga A940 prima moeten zijn voor af en toe een praatje. De 1080-pixel IR-camera produceert een zeer teleurstellende videokwaliteit die zelfs bij zeer helder natuurlijk licht naar donker en wazig gaat. Over het algemeen zal het geen problemen hebben om getrouwe en jittervrije video-opnames te maken, dus het is geschikt voor videoconferenties.

Als je zelden een webcam gebruikt, is het goede nieuws dat er een privacyschild is om de lens te bedekken als je hem niet gebruikt. Maar als je er helemaal voor bent om de camera te gebruiken in plaats van je handmatig aan te melden bij je machine, kun je de gezichtsherkenningsfunctie gebruiken om je een paar stappen te besparen.

Software: Accessoires vergroten de flexibiliteit van Windows 10

Windows 10 Home biedt een aantrekkelijk assortiment functies die goed zijn voor kantoormedewerkers en creatievelingen of het gezin dat een gedeelde thuiscomputer wil. Naast de gebruikelijke standaarden zoals het maken van notities, weer- en screenshot-apps, staan OneDrive-synchronisatie, smartphone-integratie en Cortana-spraakassistentie bij de hand om een back-up van al je werk te maken en je te helpen op de hoogte te blijven van meldingen of wat je ook bent werken aan. En Microsoft Office-gebruikers en Adobe Creative Suite-gebruikers krijgen het beste van wat deze programma's bieden en mogelijk verhoogd gebruiksgemak dankzij de stylus en precisieknop.

Voor dit specifieke model bieden de digitale pen- en aanraakmogelijkheden van het Windows 10 Home OS en de flexibiliteit van de tabletmodus een aanzienlijke voorsprong op concurrerende all-in-ones die deze interacties en een kantelbaar scherm niet ook bieden. De software en vormfactor maken de Yoga A940 een aantrekkelijke aankoop voor de shopper die een creatief-vriendelijke AIO wil. Natuurlijk zul je ook te maken hebben met je comfortniveau met tracking en privacy en altijd inbellen op je Microsoft-account, wat sterk wordt aangemoedigd door het besturingssysteem.

De Yoga A940 is een aantrekkelijke aankoop voor de shopper die een creatief-vriendelijke AIO wil.

Bottom Line

Dit is een behoorlijk prijzige machine voor ongeveer $2.340, maar het is niet de duurste alles-in-één desktop op de markt. Hogere modellen die worden beschouwd als enkele van de beste desktop-pc's van Microsoft en Apple zweven rond de prijsklasse van $ 3.500 tot $ 5.000. Deze duurdere opties zijn afgestemd op de behoeften van creatieve professionals door meer geavanceerde ontwerpen en hardware aan te bieden. Maar als je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief dat nog steeds aan je creatieve eisen kan voldoen, dan is de Lenovo Yoga A940 een klasse apart met zijn converteerbare desktop-naar-tablet-ontwerp en ingebouwde opslaghubs voor randapparatuur.

Lenovo Yoga A940 vs. Microsoft Surface Studio 2

Ontwerpers en creatievelingen kiezen vaak voor de Apple iMac voor het maken van inhoud, maar als je een toegewijde Windows-gebruiker bent of op zoek bent naar een tekenbordervaring, is de Microsoft Surface Studio 2 een voor de hand liggende kanshebber. De Surface Studio 2 is te koop voor ongeveer $ 3.500 en wordt geleverd met verbeterde Windows 10 Pro-software die meer beveiliging en zakelijke extra's biedt dan Windows 10 Home.

De vormfactor van Studio 2 is ook veel slanker en gemakkelijker te beheren met slechts 21 pond en heeft een superieur 4500x3000 aanraakscherm. En als je een voorstander bent van kleurdetails, ondersteunt het oppervlak de sRGB-kleurinstelling, waarvan veel fotografen en creatievelingen het erover eens zijn dat deze meer standaard is dan Adobe RGB. De Surface Dial wordt niet geleverd met de Studio 2, maar sommigen zullen de vrijheid en precisie van dat randapparaat verkiezen boven de Lenovo-wijzerplaat. Het aanpassen van de schermoriëntatie met één hand is ook veel soepeler op de Studio 2, dankzij het Zero Gravity-scharnier.

Een unieke alles-in-één voor algemeen gebruik en enkele creatieve taken

De Lenovo Yoga A940 biedt een frisse kijk op de desktop-pc-vormfactor. U krijgt meer creatieve flexibiliteit met het kantelbare desktop-naar-tekenmodus-display en de toegevoegde accessoires voor meer precisie voor precieze taken. Deze AIO kan aan de meeste computereisen voldoen, maar het hoge prijskaartje en de onvolmaakte constructie kunnen creatieve professionals afschrikken die meer nodig hebben voor hun investering.

Specs

  • Productnaam Yoga A940
  • Product Merk Lenovo
  • Prijs $2, 340.00
  • Productafmetingen 25 x 18,3 x 9,6 inch.
  • Color Iron Gret
  • Basisklok 3.20 GHz
  • Boost klok 4,60 GHz
  • Vermogen 65 watt
  • Geheugen 16GB - 32GB
  • Poorten Intel Thunderbolt, USB 3.1 Gen 2, 3-in-1 kaartlezer, Audio jack, AC-in, HDMI, USB 3.1 Gen 1 (x4), RJ45
  • Connectiviteit 802.11ac, Bluetooth 4.2
  • Software Windows 10 Home
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: