Acer Aspire C27: een low-profile en goed afgeronde alles-in-één desktop

Inhoudsopgave:

Acer Aspire C27: een low-profile en goed afgeronde alles-in-één desktop
Acer Aspire C27: een low-profile en goed afgeronde alles-in-één desktop
Anonim

Bottom Line

De Acer Aspire C27 is een alles-in-één desktop die complete prestaties biedt in een ruimtebesparende, budgetvriendelijke constructie.

Acer Aspire C27 AIO

Image
Image

Als je weinig ruimte hebt en wilt voorkomen dat je je zakken leegmaakt voor een veelzijdige desktopcomputer, dan is de Acer Aspire C27 misschien precies wat je zoekt. Deze alles-in-één-machine heeft een lichtgewicht ontwerp en bundelt draadloze randapparatuur met een 27-inch, kantelbaar scherm met slanke rand, een competente solid-state schijf en een respectabele grafische kaart voor plezierig lichtgewicht gamen en videobewerking. Deze desktop belooft geen baanbrekende prestaties, maar hij voert alle essentiële zaken met vlag en wimpel uit.

Ontwerp: Slank en ruimtebesparend

Je denkt waarschijnlijk niet aan desktops als draagbaar, maar de Aspire C27 is verrassend eenvoudig te verplaatsen naar believen, aangezien hij minder dan 9 pond weegt. Ondanks dat hij zo licht van gewicht is, wekt deze alles-in-één niet de indruk van kwetsbaarheid. De basis uit één stuk past bij het slanke profiel van het hoofdgedeelte en biedt voldoende stabiliteit zonder uw bureau te overweldigen. Het bijbehorende volledig draadloze toetsenbord en de muis zijn ook relatief klein en klaar als je liever niet op zoek gaat naar deze accessoires.

De Aspire C27 is verrassend eenvoudig te verplaatsen naar believen, aangezien hij minder dan 9 pond weegt.

Een ander voordeel van het beheersbare gewicht is de toegang tot de poorten aan de achterkant van het scherm, die vergelijkbaar zijn met de opties die u op traditionelere desktops aantreft, inclusief een HDMI-uitgang om uw scherm uit te breiden. Twee USB 3.0-poorten en twee USB 2.0 Type-A-poorten moeten uw randapparatuur afdekken, hoewel een ervan wordt ingenomen door de nano-USB die nodig is om de draadloze muis te bedienen die bij de machine wordt geleverd. En de meegeleverde kabelorganizer die gemakkelijk op de arm van de monitor klikt, helpt al je extra's te temmen. Als je niet veel vrije ruimte of toegang achter de computer hebt, kost het weinig moeite om de machine te verplaatsen om de poorten te onthullen.

Display: goed zicht en gemakkelijk te kantelen

Een van de meest uitzonderlijke aspecten van de Acer Aspire C27 is het 1920x1080 Full HD IPS-scherm. Het is een lust voor het oog, dankzij een mat ontwerp en LED-achtergrondverlichting, en hoewel het 27 inch op de diagonaal meet, lijkt het nog genereuzer dankzij een onopvallende.14-inch bezel. De fabrikant beweert dat deze verdeling van bezel naar display betekent dat gebruikers kunnen genieten van 92% meer scherm in verschillende kijkhoeken.

Het is heel eenvoudig om het scherm aan te passen, dat met minimale inspanning op en neer kantelt tussen -5 graden en 25 graden. Er waren nog steeds twee handen nodig om aan te passen, omdat het basisgewicht en het totale gewicht zo laag zijn, maar over het algemeen zeer minimaal te hanteren.

En hoewel de kwaliteit van het scherm over het algemeen helder en duidelijk was voor wat lichtgewicht gaming en fotobewerking, merkte ik dat streaming video-inhoud enigszins vervaagd leek. De kleuren waren meer gedempt en er verscheen een licht vignet/schaduweffect rond de randen van het scherm, vergelijkbaar met een laptop.

Image
Image

Prestaties: goed in alle pc-basics

De Acer Aspire C27 werkt op een bescheiden Intel Core i5 quad-core, 1GHz-snelheidsprocessor en een NVIDIA GeForce MX130 grafische kaart, die vergelijkbaar is met wat je op veel laptops zult vinden. Hoewel het niet zal voldoen aan uw zoektocht naar een van de beste gaming-desktops of topkeuzes voor videobewerking of grafisch ontwerp, is de Aspire C27 geschikt voor de algemene taken die u van uw desktop-pc verwacht. Bovendien zou de 512 GB SSD-opslagcapaciteit meer dan voldoende moeten zijn voor het opslaan van al uw bestanden, inclusief een paar games.

PCMark 10-benchmarkscores kwamen iets onder de aanbevelingen van het bedrijf voor een algemene score, die 4100 is voor algemeen computergebruik. De Aspire C27 behaalde een algemene score van 3265, maar een gecombineerde score van 5731 voor productiviteit. Als je een computer nodig hebt voor veel fotobewerking, is de score van 2879 enigszins teleurstellend. PCMark beveelt ten minste een 3450 aan.

Grafische prestaties in GFXBench leverden vergelijkbare bescheiden resultaten op. De Aztec Ruins-benchmark op hoog niveau scoorde de Aspire met 31,5 fps en een Car Chase-totaal van 46,7 fps. Andere opmerkelijke benchmarks voor Manhattan en T Rex waren sterker met 67,2 fps en 68,6 fps. Maar al deze scores overtroffen de algemeen aanvaarde mening dat ten minste 30 fps redelijk is voor gamen en 60 fps meer optimaal is.

Het 27-inch scherm ziet er nog royaler uit, dankzij een onopvallende.14-inch bezel.

Productiviteit: goed afgerond voor professioneel en persoonlijk gebruik

Deze Acer all-in-one is compatibel voor het moderne kantoor, de student of het gezin. Het is snel te starten, te navigeren en voert alle gebruikelijke moderne computertaken probleemloos uit. Of je nu een machine nodig hebt die je kan helpen met multitasken met e-mail, surfen op het web en tekstverwerking, of je wilt video, muziek streamen en ook wat lichte fotobewerking en gamen doen, je zult niet teleurgesteld zijn.

En als u lange uren voor het scherm doorbrengt, biedt het Acer Bluelight Shield verschillende instellingen voor blauwlichtreductie om vermoeide ogen te verminderen. Ik voelde me merkbaar minder vermoeid tijdens sessies wanneer ik deze functie gebruikte dan wanneer ik deze niet aan had.

Image
Image

Audio: gedempt en het beste met een koptelefoon

Hoewel deze desktop twee stereoluidsprekers heeft, bevinden ze zich aan de achterkant van de machine. Dit zorgde voor een gedempt blikje-effect toen ik de computer op een bureau met uitzicht op de muur plaatste. Als u voldoende vrije ruimte heeft om dit toestel uit de buurt van de muur te houden, zal dit dit effect verminderen. Toen ik hem op een vrijstaande tafel plaatste, verbeterde de geluidskwaliteit absoluut. Het was minder blikkerig en ronder, maar nog steeds aan de platte kant.

Ongeacht waar ik naar luisterde, of het nu een podcast, hiphop, game-audio of een show op Netflix of Hulu was, alles klonk een beetje gedempt en belemmerd. De beste algemene audio-ervaring was met een koptelefoon en de absoluut betere keuze om naar elk soort muziek te luisteren.

Bottom Line

De Acer Aspire C27 is in staat tot Gigabit Ethernet-prestaties en maakt gebruik van de 802.11ac draadloze standaard. Ookla Speedtest-resultaten werden consistent geleverd aan de bovenkant van mijn 200Mbps ISP-downloadsnelheidscapaciteit. Via wifi zag ik een gemiddelde van 107 Mbps en ethernetsnelheden schommelden rond de 200 Mbps.

Camera: geschikt voor telefonische vergaderingen

Of u nu fulltime of af en toe telewerkt, een degelijke ingebouwde camera wordt een must-have op moderne laptops en de beste desktop-pc's. Helaas is de Aspire C27 720-pixel HD-webcam mat. Videoconferenties leveren net duidelijk genoeg videokwaliteit en de audio is gewoon goed. Het is korrelig en vervaagd en aan de donkere kant van het spectrum. Als je veel tijd besteedt aan chatten via Zoom of Hangouts of andere platforms, zal dit niet de mooiste chatervaring opleveren.

Image
Image

Software: zware focus op Microsoft Cloud-integraties

Windows 10 Home biedt een wenselijke mix van standaard beschermende, productiviteits- en creatieve functies. Microsoft legt de nadruk op verbeterde algehele beveiliging met dit besturingssysteem, en u zult dat ook zien in ingebouwde virus-, netwerk- en firewallbescherming en ouderlijk toezicht. Het ondersteunt ook creatieve inspanningen met een Microsoft 365-abonnement en een bijgewerkte camera-app om foto's te maken en te bewerken. De Paint 3D-app is een aantrekkelijke upgrade ten opzichte van de basistoepassing Paint. Er is ook een nieuwe tool voor het vastleggen van schermen, integratie van smartphones (zowel Android als iOS) en spraakondersteuning van Cortana.

Hoewel het bij de installatie verplicht is om een Microsoft-account aan te maken/gebruiken om het Windows 10 Home-besturingssysteem te gebruiken, kunt u zich hier achteraf voor afmelden als u liever niet te allen tijde bent ingelogd op uw cloudaccount. Het is niet anders dan inloggen op een Chromebook of een Apple-account op een MacBook Pro. Maar het systeem zal u aansporen om te allen tijde verbinding te maken met uw account om maximale veiligheid te garanderen. Voor sommigen is dit geen last, maar anderen zullen het een beetje lastig vinden.

Zelfs als je niet bent ingelogd op je account, wil je je privacy-instellingen dubbel controleren met geschiedenis, advertenties en andere soorten tracking die standaard automatisch zijn ingeschakeld.

Bottom Line

De Acer Aspire C27 is te koop voor ongeveer $ 900. Deze prijs maakt deze AIO een meer betaalbare optie voor een reeks kopers, vooral degenen die de hoeveelheid bureaurommel willen verminderen of het idee van draagbaarheid willen, of dat nu vereist is door een verhuizing of een verlangen naar een andere omgeving. Er zijn goedkopere alles-in-één desktops op de markt, op of zelfs onder de $ 500, maar het is een uitdaging om een equivalent te vinden dat dezelfde slanke en lichtgewicht vormfactor en hetzelfde scherm en algehele kwaliteit biedt.

Acer Aspire C27 vs. HP All-in-One 27-dp0170z

De HP All-in-One 27-dp0170z (zicht op HP) overlapt in veel van dezelfde gebieden als en overtreft de Acer Aspire C27 in andere. Deze HP AIO werkt ook in Windows 10 Home, maar wordt standaard geleverd met 16 GB geheugen, iets meer dan de Aspire C27 begint met (12 GB). De HP heeft ook een iets snellere processor, een 10-punts touchscreen en een extra USB-poort.

Maar het is ook een geweldig voorbeeld van een vergelijkbaar geprijsd model (vanaf $ 850) dat gewoon niet kan concurreren met de unieke bescheiden constructie van de Acer Aspire C27. Er is een afweging van gemak, aangezien de meegeleverde randapparatuur alleen bedraad is. De HP All-in-One weegt ook bijna het dubbele van wat de Aspire C27 weegt en is met 8,04 inch aanzienlijk dikker, wat de 0,3 inch diepte van het Acer-scherm ver overtreft.

Een budgetvriendelijke AIO die de meeste klussen klaart en ruimte bespaart

De Acer Aspire C27 all-in-one is op het eerste gezicht zo slank dat je hem zou kunnen aanzien voor een gewone computermonitor. Zijn onopvallende en flexibele vormfactor verraadt zijn verborgen vermogen als desktop-pc die de meeste computervereisten met gemak aankan en ook een paar extra veeleisende taken uitvoert.

Specs

  • Productnaam Aspire C27 AIO
  • Product Merk Acer
  • UPC 193199645135
  • Prijs $900.00
  • Gewicht 8.82 lbs.
  • Productafmetingen 17,7 x 24,2 x 0,3 inch.
  • Kleur Zilver
  • Basisklok 1,00 GHz
  • Boose Clock 3,60 GHz
  • Vermogen 135 watt
  • Geheugen 12GB - 32GB
  • Poorten USB 3.1 Gen 1 (2), 2 USB 2.0 Type-A (2), HDMI, Audio (2), LAN RJ-45
  • Connectiviteit 802.11ac, Bluetooth
  • Software Windows 10 Home
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: