Een ISO-bestand op een schijf branden (stapsgewijze handleiding)

Inhoudsopgave:

Een ISO-bestand op een schijf branden (stapsgewijze handleiding)
Een ISO-bestand op een schijf branden (stapsgewijze handleiding)
Anonim

Wat te weten

  • Download software van " freeisoburner.com " (SoftSea Mirror) > wacht tot de download start > voer het bestand uit.
  • Branden: Plaats schijf > selecteer Open onder ISO-bestand > kies ISO > Open > selecteer schijf > Branden > wacht tot het klaar is.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een ISO-bestand op een schijf brandt (zoals een cd, dvd of bd) met behulp van gratis ISO-brandersoftware.

Download de gratis ISO-brandersoftware

Image
Image

Free ISO Burner is een freeware-programma dat ISO-images-cd's, -dvd's of -bd's brandt, dus het eerste dat u hoeft te doen, is de Free ISO Burner-website bezoeken zodat u de software kunt downloaden.

Scroll omlaag naar de onderkant van de downloadpagina en selecteer Download Free ISO Burner (SoftSea Mirror).

Wacht tot de download begint

Image
Image

Dit volgende scherm is eigenlijk op een website genaamd SoftSea. SoftSea host fysiek het Free ISO Burner-programma, maar het enige dat u hier hoeft te doen, is even wachten voordat de download wordt gestart.

Er zijn allerlei "download"-links op deze pagina, maar de meeste zijn slechts advertenties die vermomd zijn om te verschijnen als downloadlinks voor dit of andere programma's. U hoeft hier nergens op te klikken. Wacht maar, de gratis ISO Burner-software wordt binnenkort gedownload.

Download gratis ISO-brander

Image
Image

Na in de laatste stap op de SoftSea.com downloadpagina te hebben gewacht, begint het daadwerkelijke Free ISO Burner-programma te downloaden. Het is klein, dus het kan zijn dat het downloaden is voltooid voordat je je realiseert dat het is begonnen.

Kies desgevraagd voor Opslaan of Opslaan als of Download het programma - start of open het niet alleen vanaf hier. Hoewel dat waarschijnlijk prima zou zijn, maakt het de dingen soms alleen maar ingewikkelder.

De bovenstaande schermafbeelding toont de prompt waarin wordt gevraagd waar Free ISO Burner in Windows 10 kan worden opgeslagen, met behulp van de Google Chrome-browser. Als u dit bestand downloadt met een andere browser of een ander besturingssysteem, kan uw downloadvoortgangsmanager of -indicator er anders uitzien.

Start het gratis ISO-branderprogramma

Image
Image

Zoek na het downloaden van Free ISO Burner het bestand en voer het uit. Gratis ISO Burner is een draagbare applicatie, wat betekent dat het niet geïnstalleerd hoeft te worden. Dubbelklik erop en de software draait.

Als u het bestand FreeISOBurner.exe dat u zojuist hebt gedownload niet kunt vinden, controleer dan uw bureaublad- en downloadmappen, de twee meest voorkomende locaties voor het opslaan van gedownloade bestanden. Als je werd gevraagd om een specifieke map te kiezen tijdens stap 3, kijk dan in die map.

Plaats een lege schijf in het optische station

Image
Image

Plaats een lege schijf in uw optische drive om het ISO-bestand te branden.

Free ISO Burner ondersteunt alle standaard typen cd-, dvd- en bd-schijven. U moet echter een geschikte lege schijf gebruiken voor uw ISO-image. Een ISO-bestand dat groter is dan een cd maar kleiner dan een bd, moet bijvoorbeeld op een dvd worden gebrand, enzovoort.

U kunt deze tabel met opslagcapaciteiten voor optische media raadplegen als u denkt dat die informatie nuttig kan zijn bij uw beslissing.

Zoek het ISO-bestand dat u wilt branden

Image
Image

Terug in het programmavenster van Free ISO Burner, selecteer Open rechts van het lange tekstvak, onder de kop ISO-bestand. Het Open-venster dat u hierboven ziet, zal verschijnen.

Navigeer indien nodig door uw stations en mappen om het ISO-bestand te vinden dat u op een schijf wilt branden.

Selecteer en bevestig het gekozen ISO-bestand

Image
Image

Nu je het ISO-bestand hebt gevonden dat je wilt branden, klik je er eenmaal met de linkermuisknop op en kies je Open.

Je moet terugkeren naar het hoofdprogrammavenster van Free ISO Burner met het pad van je ISO-bestand in het tekstvak ISO-bestand geplakt.

Bevestig de geselecteerde schijf

Image
Image

Het volgende waar je naar moet kijken is de Drive-optie… ervan uitgaande dat je er een hebt.

Als je meer dan één optische schijf met brandmogelijkheden hebt, kan het zijn dat je hier meer dan één optie hebt. Controleer of het geselecteerde station het station is waarin u de schijf daadwerkelijk heeft.

Klik op Branden om het branden van ISO-afbeeldingen te starten

Image
Image

Selecteer Burn om het proces van het branden van het ISO-bestand naar de schijf in de drive te starten.

Je weet dat het branden plaatsvindt omdat de status verandert van IDLE naar SCHRIJVEN, je ziet een percentage-indicator toenemen en je ziet de voortgangsbalk bewegen.

Ik heb het bespreken van de items onder Opties overgeslagen omdat ze niet hoeven te worden aangepast, tenzij je een probleem met je optische drive of gratis ISO-brander oplost.

Wacht tot de ISO-image klaar is met branden

Image
Image

Gratis ISO-brander is klaar met het branden van het ISO-bestand wanneer de status teruggaat naar IDLE en je ziet ISO-image schrijven voltooid in het vak Voortgang.

Zodra dit gebeurt, wordt de schijf automatisch uit het station verwijderd.

De tijd die nodig is om de ISO-image te schrijven, hangt grotendeels af van de grootte van het ISO-bestand en de snelheid van uw optische drive, maar de snelheid van uw algehele computer heeft ook invloed.

Hulp nodig?

Voor hulp bij het branden en gebruiken van ISO-bestanden, zie de sectie "Meer hulp" onderaan onze handleiding Hoe een ISO-imagebestand op een dvd te branden.

Aanbevolen: