Hoe een vos te temmen in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe een vos te temmen in Minecraft
Hoe een vos te temmen in Minecraft
Anonim

Tamme vossen in Minecraft zijn uitstekende metgezellen omdat ze spelers kunnen beschermen tegen vijandige mobs. Hier leest u hoe u een vos temt in Minecraft en hoe u een vossenfamilie fokt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Minecraft voor alle platforms, inclusief Windows, PS4 en Xbox One.

Een vos temmen in Minecraft

Je kunt een vos temmen in Minecraft door deze stappen te volgen:

  1. Ga naar een Taiga-bioom en vind wat Sweet Berries. Verzamel een paar dozijn om er zeker van te zijn dat je genoeg bij de hand hebt.

    Image
    Image
  2. Wacht tot de avond v alt en dwaal door het Taiga-bioom totdat je een vos vindt. Benader het langzaam met Sweet Berries in je hand. Als de vos voor je staat, gebruik je de bessen erop. Hoe je items gebruikt, hangt af van je platform:

    • Windows 10 en Java Edition: Klik met de rechtermuisknop en houd vast.
    • Mobiel: Tik en houd vast.
    • PlayStation: Houd de L2-knop ingedrukt.
    • Xbox: Houd de LT-knop ingedrukt.
    • Nintendo: Houd de ZL-knop ingedrukt.
    Image
    Image
  3. Blijf de vos Sweet Berries voeren totdat er harten boven zijn hoofd verschijnen. Je hebt nu een vosvriend die je zal volgen en vijanden zal afweren.

    Image
    Image

Bottom Line

Vossen zullen van je wegrennen, tenzij je Sweet Berries vasthoudt, in welk geval ze je zullen benaderen. Geef ze ongeveer 4 zoete bessen om hun loyaliteit te winnen.

Wat je kunt doen met tamme vossen

Vossen achtervolgen en vallen kleine dieren aan, zoals kippen, konijnen, babyschildpadden (en zelfs vissen als ze dicht genoeg bij de kust zijn). Tamme vossen zullen je volgen, vijandige mobs in de buurt aanvallen en je af en toe items brengen. Vossen kunnen tot 5 blokken springen, wat ze erg handig maakt bij het navigeren door verraderlijk gebied.

Waar vind je vossen in Minecraft

Vossen in Minecraft verschijnen alleen in Taiga-biomen en ze verschijnen alleen 's nachts. Taiga-biomen zijn herkenbaar aan de vele sparren die erin groeien. Sparren zijn lang met donkergroene bladeren en puntige punten.

Taiga-biomen kunnen groen of besneeuwd zijn. Vossen in het besneeuwde bioom zijn wit, waardoor ze moeilijker te herkennen zijn.

Image
Image

Als je geen vos kunt vinden, gebruik dan de console-opdracht /summon fox om er meteen een te spawnen.

Hoe tamme vossen te fokken

Als je Sweet Berries aan twee tamme vossen voert, kunnen ze een klein vossenwelpje vormen. Vossen die je fokt zijn vanaf het begin tam, dus je kunt een hele vossenfamilie hebben om je veilig te houden. Blijf je babyvos Sweet Berries voeren om hem te laten uitgroeien tot een volwassene.

Image
Image

Bouw een hek om je vossen op één plek te houden als je ze niet aan je zijde nodig hebt.

Aanbevolen: