Hoe Windows 10 opnieuw te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 opnieuw te installeren
Hoe Windows 10 opnieuw te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt een Windows-dvd of USB-station nodig waarop de Windows ISO is geladen. Plaats het en volg de aanwijzingen.
  • Start je installatiemedia op en volg de instructies op het scherm.
  • Maak een back-up van alle belangrijke gegevens die u niet wilt verliezen, voor het geval dat.

Deze handleiding leert u hoe u Windows 10 opnieuw kunt installeren zonder uw gegevens te verliezen.

Bottom Line

Voordat u een fabrieksreset uitvoert of Windows 10 opnieuw installeert, is het van het grootste belang dat u een back-up van uw belangrijke gegevens maakt op een aparte schijf of online cloudservice. Een schone herinstallatie van Windows 10 is niet hetzelfde als een fabrieksreset waarbij een deel van uw gegevens behouden blijft. Je verwijdert alles en installeert Windows helemaal opnieuw, dus alles waarvan je geen back-up maakt, gaat verloren.

Een schone installatie van Windows 10 doen

Je moet een Windows 10-installatiemedium hebben of maken, zoals een USB-station of dvd en je Windows 10-serienummer. Als alternatief, als je eerder een upgrade hebt uitgevoerd van Windows 7 of 8.1, heb je het serienummer voor die installaties nodig.

De meeste installatie van Windows omvat het volgen van de instructies op het scherm, maar er zijn een paar stappen waar je rekening mee moet houden.

  1. Herstart of start uw pc en plaats het USB-station of de dvd.

  2. Selecteer in het opstartmenu van uw pc het USB- of dvd-station waarvan u Windows opnieuw wilt installeren. Hier leest u hoe u de opstartvolgorde van Windows kunt wijzigen als u niet zeker bent.
  3. Wacht tot het installatieproces begint. Het kan enige tijd duren, afhankelijk van de snelheid van uw schijf, CPU en opslagstation. Als u de kans krijgt, selecteert u de Language, Time en Keyboard Language die u wilt gebruiken. Selecteer vervolgens Volgende.
  4. Selecteer Nu installeren.
  5. Lees de Microsoft-softwarelicentie door, en als u akkoord gaat, vinkt u het vakje aan om dit te zeggen en selecteert u Volgende.
  6. Mogelijk wordt u gevraagd om een licentie (of product)sleutel in te voeren.
  7. Select Custom: Installeer alleen Windows (geavanceerd).

    Dit is de laatste kans die je hebt om te stoppen en een back-up te maken van alles wat je niet hebt opgeslagen. Als u eenmaal voorbij dit punt bent gegaan, kunt u uw gegevens niet meer gemakkelijk herstellen.

  8. Op het scherm met de vraag Waar wilt u Windows installeren, zou u verschillende partities moeten zien. Selecteer ze allemaal afzonderlijk en selecteer Verwijderen.
  9. Als ze allemaal zijn verwijderd, zie je een enkel blok Niet-toegewezen ruimte Selecteer het en selecteer Formateren Als dat klaar is, u kunt uw eigen gewenste aantal partities maken door New te selecteren, of u kunt gewoon Next selecteren om de Windows-installatie te starten.

Windows begint dan met de installatie. Het proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de snelheid van uw pc.

Image
Image

Als het klaar is, wordt je gevraagd om een paar taalinstellingen te bevestigen voordat je naar het bureaublad opstart. Eenmaal daar is het een goed idee om uw Windows-stuurprogramma's bij te werken.

Als Windows niet is geactiveerd tijdens het installatieproces, moet u dit mogelijk nu doen. Ga naar het Instellingen menu door op de Windows-toets+I te drukken en u ziet een link onderaan het scherm om u te helpen uw sleutel.

Bekijk onze Windows-activeringsgids voor hulp bij activering.

Aanbevolen: