Een Smart TV-webcam aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Smart TV-webcam aansluiten
Een Smart TV-webcam aansluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de webcam aan op de tv met een USB-kabel.
  • Selecteer vervolgens de Source of Input knop op de afstandsbediening van de tv en selecteer de webcam als de invoerbron.
  • Volg ten slotte de aanwijzingen om de webcam met internet te verbinden en log in op de streamingdienst van uw keuze.

Dit artikel beschrijft hoe je een webcam op je smart-tv aansluit via de USB-poorten van de tv, zodat je video kunt streamen en met anderen kunt communiceren.

Een Smart TV-webcam aansluiten via de USB-poort

Om te beginnen met videochatten op je smart-tv, moet je ervoor zorgen dat de smart-tv is verbonden met internet en volg je deze instructies.

  1. Sluit de webcam aan met een USB-kabel en steek het andere uiteinde in een lege USB-poort op uw smart-tv.

    Image
    Image

    Als je een extern webapparaat met USB-poorten gebruikt die op je smart TV zijn aangesloten om toegang te krijgen tot internet, kun je de USB-kabel daar ook aansluiten.

  2. Selecteer de Bron of Input knop op de afstandsbediening van de tv.

    Image
    Image
  3. Ga door de invoerbronnen totdat u uw webcam kunt zien op uw Smart TV-scherm.
  4. Pas je webcam aan totdat je jezelf kunt zien op je smart TV-scherm.
  5. Volg de aanwijzingen om de webcam met internet te verbinden.
  6. Gebruik uw smart-tv of extern webapparaat om u aan te melden bij uw favoriete streamingdienst.

Wat zijn de voordelen van een Smart TV-webcam?

Aangezien uw smart-tv in wezen een grote monitor met een hoge resolutie is die verbinding met internet kan maken, is het alleen logisch om een HDMI-webcam aan te sluiten. In plaats van te moeten bukken over een krap computerscherm of je in te spannen om details op het scherm te onderscheiden, zie je alles op je smart-tv. Sterker nog, u kunt deze technologie in elke kamer met een smart-tv gebruiken en genieten van comfortabele zitplaatsen voor zowel persoonlijke als professionele videogesprekken.

Als u thuis werkt of veel reist voor zaken, hoeft u uw computer niet van kamer naar kamer of van plaats naar plaats te sjouwen. Door een HDMI-webcam aan te sluiten op een smart-tv in een vergaderruimte of uw eigen hotel, kunt u op de hoogte blijven en zelfs presentaties geven zonder dat u een ingewikkelde computerconfiguratie nodig heeft. Je kunt ook een gemakkelijke manier instellen voor je technologie-averse familieleden en bejaarde ouders om met je te videochatten wanneer ze maar willen.

FAQ

    Hoe sluit ik een webcam aan op een Samsung Smart TV?

    Gebruik een USB-kabel om de webcam aan te sluiten op uw Samsung Smart TV. Blader met de afstandsbediening van uw tv door de invoeropties van uw tv totdat u de webcam op het scherm ziet verschijnen.

    Hoe gebruik ik mijn Android-telefoon als webcam?

    Als je je Android-telefoon als webcam wilt gebruiken, heb je een app van derden nodig, zoals Droidcam, op je telefoon en pc. Schakel de ontwikkelaarsmodus in op de telefoon, download Droidcam naar uw telefoon en download Droidcam naar uw pc. Start de app op je telefoon en pc en volg de instructies om de apparaten aan te sluiten.

    Hoe gebruik ik mijn iPhone als webcam?

    Om je iPhone als webcam te gebruiken, heb je een app van derden nodig, zoals EpocCam op je iPhone en Mac. Download EpocCam naar je iPhone en geef het toegang tot je microfoon en camera. Download EpocCam op uw Mac en start de app. Als u zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt, maken de telefoon en webcam automatisch verbinding.

Aanbevolen: