Hoe gebruik je Picture-in-Picture op je Android

Inhoudsopgave:

Hoe gebruik je Picture-in-Picture op je Android
Hoe gebruik je Picture-in-Picture op je Android
Anonim

Picture-in-Picture (PiP) is een functie die beschikbaar is op Android-smartphones met Android 8.0 Oreo en hoger. Het stelt je in staat om te multitasken. U kunt bijvoorbeeld naar een restaurant zoeken terwijl u aan het videochatten bent met een vriend of een grappige video op een website bekijken terwijl u een routebeschrijving op Google Maps opvraagt. PiP is een leuke functie voor zware multitaskers die van app naar app springen.

PiP-apps inschakelen op Android

Zorg ervoor dat uw Android-apps up-to-date zijn en:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Apps & meldingen.
  3. Ga naar Geavanceerd > Speciale app-toegang.

    Image
    Image
  4. Selecteer Beeld-in-beeld.
  5. Kies een app uit de lijst.
  6. Tik op de schakelaar Beeld-in-beeld toestaan om PiP in te schakelen.

    Image
    Image

Compatibele apps

Aangezien dit een Android-functie is, ondersteunen veel van de beste apps van Google Picture-in-Picture, waaronder Chrome, YouTube en Google Maps. De PiP-modus van YouTube vereist echter een abonnement op YouTube Premium, het advertentievrije betaalde abonnementsplatform. De PiP-modus werkt ook met YouTube TV, de streaming-tv-service van het bedrijf.

Andere compatibele apps zijn:

  • VLC
  • Netflix
  • WhatsApp
  • Instagram
  • Pocketcasts
  • Hulu

Hoe Picture-in-Picture te starten

Hoe je Picture-in-Picture start, hangt af van de app:

  • Ga in Google Chrome naar een site om een video op volledig scherm af te spelen en tik vervolgens op Home op je Android.
  • Bij sommige apps, zoals VLC, moet je de functie eerst inschakelen in de app-instellingen.
  • Tik op WhatsApp tijdens een videogesprek op het voorbeeld van de video om PiP te activeren.

PiP-bedieningselementen

Als je weet hoe je PiP in je favoriete app kunt starten, zie je een venster met je video of andere inhoud in de rechterbenedenhoek van je scherm.

Tik op het venster om toegang te krijgen tot de bedieningselementen. In sommige gevallen ziet u Play, Fast Forward, Rewind en Maximize\Volledig scherm waarmee u op volledig scherm teruggaat naar de app. Tik voor afspeellijsten op het pictogram Fast-Forward om naar het volgende nummer in de lijst te gaan. Sommige video's hebben alleen de pictogrammen E xit en Volledig scherm.

Je kunt het venster overal op het scherm slepen en naar de onderkant van het scherm trekken om het venster te verlaten.

Sommige apps hebben een koptelefoonpictogram waarop je kunt tikken om audio op de achtergrond af te spelen zonder visuele video's.

FAQ

    Hoe stuur ik een afbeelding in een sms-bericht op Android?

    Om afbeeldingen via tekst op een Android-apparaat te verzenden, opent u de Photos app, tikt u op de afbeelding die u wilt sms'en en houdt u deze vast, tikt u op Share> Berichten Tik in de Berichten-app op het plus (+ ) teken om bijlage-opties te openen en tik vervolgens op het Photos- pictogram om door foto's te bladeren en foto's voor tekst te selecteren.

    Hoe verberg ik afbeeldingen op een Android-telefoon?

    Om foto's op een Android-telefoon te verbergen, opent u Google Foto's, selecteert u de foto's die u wilt verbergen, tikt u op Menu (drie verticale stippen) en selecteert u Verplaatsen naar archief Als alternatief kan uw Android-model een "beveiligde map" bevatten, of u kunt een app van derden gebruiken om afbeeldingen te verbergen.

    Hoe herstel ik verwijderde foto's op Android?

    Probeer een app zoals DiskDigger om verwijderde foto's op Android te herstellen. Download de DiskDigger-app en geef deze toegang tot uw mediabestanden. Selecteer Start standaard fotoscan; wanneer u de afbeelding ziet die u wilt herstellen, tikt u op het vak in de linkerbovenhoek > tikt u op Herstellen bovenaan het scherm.

Aanbevolen: