Hoe u toegang krijgt tot uw app-privacyrapporten in iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe u toegang krijgt tot uw app-privacyrapporten in iOS 15
Hoe u toegang krijgt tot uw app-privacyrapporten in iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Voor toegang tot een app-privacyrapport gaat u naar Instellingen > Privacy.
  • Om app-privacyrapporten te maken, moet u de functie inschakelen door naar Settings > Privacy > Record te gaan App-activiteit > zet schuifregelaar op aan/groen.

Als onderdeel van Apple's voortdurende focus op privacy en het geven van controle aan gebruikers over hun gegevens, bieden iOS 15 en hoger een functie genaamd App Privacy Report. Met het app-privacyrapport kunt u zien welke apps hebben geprobeerd toegang te krijgen tot uw gegevens, met welke andere systemen ze contact hebben opgenomen en meer. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het app-privacyrapport kunt inschakelen en gebruiken.

Hoe krijg je toegang tot het app-privacyrapport in iOS 15?

Volg deze stappen om toegang te krijgen tot uw app-privacyrapporten in iOS 15 en hoger:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Privacy.

    Image
    Image
  3. Tik op App-privacyrapport.
  4. Het rapport bevat categorieën zoals apps die toegang hebben tot uw gegevens en sensoren, en apps die via internet verbinding maken met andere services of sites. Blader door de categorieën en tik op een app waarover je meer gegevens wilt zien.
  5. Zodra u een afzonderlijk app-privacyrapport bekijkt, kunt u op afzonderlijke regels van het rapport tikken om meer details te zien over elk aspect van hoe de app uw gegevens gebruikt.

    Image
    Image

Interessant op andere manieren om uzelf en uw gegevens te beschermen tegen opdringerige marketeers en apps? Bekijk Transparantie van app-tracking en iCloud+ Private Relay.

Hoe schakel je privacyrapporten in iOS 15 in?

Voordat u App-privacyrapporten kunt gebruiken, moet u de functie echter inschakelen. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Privacy.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op App-activiteit opnemen.
  4. Verplaats de App-activiteit opnemen schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image

    U kunt al uw app-activiteitsgegevens downloaden voor uw eigen analyse. Tik op App-activiteit opslaan om een NDJSON-bestand van je gegevens te exporteren dat je kunt gebruiken zoals je wilt.

FAQ

    Hoe vergrendel ik mijn iPhone-apps?

    Ga naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen >Toegestane apps Schakel de schakelaar van een app uit als u deze niet wilt vergrendelen. Er zijn ook apps zoals Guided Access die voorkomen dat je de app verlaat die je momenteel gebruikt.

    Hoe wijzig ik de privacy-instellingen voor Safari op iOS 15?

    Safari privacy-instellingen zijn toegankelijk via de app Instellingen. Als u bijvoorbeeld uw Safari-wachtwoorden wilt beheren, gaat u naar Settings > Passwords & Accounts > Website & App Passwords(voor iOS 13 en eerder) of Settings > Passwords voor nieuwere versies. Safari biedt ook een Private Browsing-functie om uw sporen online uit te wissen.

    Hoe bescherm ik mijn privégegevens die op mijn iPhone zijn opgeslagen?

    Ga naar Instellingen > Privacy om de persoonlijke informatie te beheren waartoe apps toegang kunnen krijgen, waaronder locatieservices, contacten en agenda's. Andere iPhone-beveiligingsfuncties zijn Touch ID en Face ID.

Aanbevolen: