Hoe u toegang krijgt tot uw modeminstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe u toegang krijgt tot uw modeminstellingen
Hoe u toegang krijgt tot uw modeminstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Voer uw standaard gateway-IP-adres in de webbrowser van uw keuze in op een apparaat dat is aangesloten op uw thuisnetwerk.
  • Log in en zoek naar een Settings optie.
  • Tenzij anders gewijzigd, zijn de aanmeldingsgegevens van uw modem standaard en moeten deze worden bijgewerkt voor de veiligheid.

Dit artikel legt uit hoe je via elke webbrowser toegang krijgt tot de instellingenpagina van een modem.

Hoe toegang te krijgen tot modeminstellingen

Het is overweldigend dat de moderne modems een ingebouwd draadloos netwerk hebben, en als je dit hebt, heb je toegang tot je instellingenpagina op elk apparaat dat op je thuisnetwerk is aangesloten. Als je geen draadloos netwerk hebt, moet je een computer gebruiken met een bekabelde verbinding met je netwerk.

Als je een draadloos netwerk hebt en maar één 'internetapparaat', betekent dit dat je een modem hebt met ingebouwd draadloos netwerk, d.w.z. een router. Deze instelling is de meest gebruikelijke en u hebt toegang tot zowel uw router- als modeminstellingen vanaf elk apparaat dat is aangesloten op uw thuisnetwerk.

Voordat u een webbrowser opent om naar de instellingenpagina van uw modem te gaan, moet u uw aanmeldingsgegevens bij de hand hebben. Als u de inloggegevens van uw modem niet op een andere manier heeft gewijzigd, is dit de standaardinstelling, tenzij uw ISP deze heeft gewijzigd. In dat geval staan uw aanmeldingsgegevens waarschijnlijk op uw modem of op het papierwerk van uw ISP.

Om uw standaard inloggegevens te vinden, moet u online naar de gegevens van uw modem zoeken. Meestal is het een combinatie van "admin" voor de gebruikersnaam en "wachtwoord" voor het wachtwoord. Hier vindt u standaardwachtwoorden voor sommige standaardapparaten:

  • Standaard wachtwoord voor Linksys
  • Standaardwachtwoord voor Cisco
  • Standaard wachtwoord voor D-Link
  • Standaardwachtwoord voor Netgear
  • Standaardwachtwoord voor Belkin

Als de aanmeldingsgegevens van uw modem zijn ingesteld op de standaardinstelling, moet u uw wachtwoord wijzigen zodra u uw aanmeldingsgegevens weet, zodat niemand anders toegang heeft tot uw thuisnetwerkinstellingen dan uzelf.

  1. Zoek uw standaard gateway IP-adres. Dit is het IP-adres van uw modem dat u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de webbeheerportal van uw netwerk om allerlei instellingen aan te passen.

    Als je een router tussen het apparaat en de modem hebt, is het standaard gateway-IP-adres het adres van de router, niet dat van de modem. Een manier om het adres van de modem te vinden als het proberen van verschillende bekende standaardinstellingen niet werkt (bijv. https://192.168.1.1/), is door een computer rechtstreeks op de modem aan te sluiten, de router te omzeilen en vervolgens te zoeken naar de standaardgateway.

  2. Open een willekeurige webbrowser die op uw netwerk is aangesloten, typ het standaard gateway IP-adres in en druk op Enter. Het laden kan enkele seconden duren.

    Image
    Image
  3. Het brengt je naar het webbeheerportaal van je modem, waar je moet inloggen. Als je je standaardwachtwoord niet hebt gewijzigd, verander het dan nadat je je voor de eerste keer hebt aangemeld.

    Image
    Image
  4. Elke modem zal zijn lay-out iets anders behandelen. Kijk rond voor een Settings of Options gebied. Soms geven modems je de keuze tussen ' Simple' en ' Advanced' instellingen, waar Advanced meestal de meest kritische instellingen bevat.

    Soms brengt het inloggen u rechtstreeks naar de instellingen.

  5. Vanaf deze pagina's kun je verschillende dingen doen, van het doorsturen van poorten tot het wijzigen van je internetwachtwoord tot alles daartussenin. Weten hoe u toegang krijgt tot uw instellingenpagina is handig als u ooit problemen ondervindt met uw internet en problemen wilt oplossen.

FAQ

    Hoe krijg ik toegang tot mijn Arris-modeminstellingen?

    Om toegang te krijgen tot de instellingen van uw Arris-modem, logt u in op de Web Manager van uw product. De meeste Arris-modems gebruiken een standaard IP-adres en inloggegevens, die u kunt vinden in uw gebruikershandleiding. Afhankelijk van uw modemmodel kunnen de belangrijkste knoppen in de Web Manager WAN-instellingen, Configuratie, Status en Hulpprogramma's zijn. Sommige Arris Wi-Fi-modems krijgen ook ondersteuning van een mobiele Arris-app voor iOS en Android.

    Waarom heb ik geen toegang tot mijn modeminstellingen?

    Als je niet kunt inloggen op je modem, heb je mogelijk een probleem met het apparaat zelf of de browser. Log in vanuit een andere browser en controleer nogmaals de kabelverbindingen met de modem. Als deze oplossingen niet werken, kunt u uw modem uit- en weer inschakelen of de fabrieksinstellingen herstellen.

Aanbevolen: