Hoe Ashish Toshniwal bedrijven sterker maakt door middel van technologie

Inhoudsopgave:

Hoe Ashish Toshniwal bedrijven sterker maakt door middel van technologie
Hoe Ashish Toshniwal bedrijven sterker maakt door middel van technologie
Anonim

Ashish Toshniwal zei dat het idee voor zijn technologiebedrijf voortkwam uit de wens om iets groots en verbindends te maken.

Toshniwal is de mede-oprichter en CEO van Y Media Labs (YML), een ontwerp- en technologiebureau in Silicon Valley dat digitale producten bouwt voor zowel grote bedrijven als jonge startups.

Image
Image
Ashish Toshniwal.

Y Media Labs

"Onze missie is om bedrijven te helpen tech-enabled te worden, zodat ze hun klanten goed kunnen bedienen", vertelde Toshniwal aan Lifewire in een telefonisch interview. "We willen de mindset van Silicon Valley naar de wereld exporteren."

Toshniwal lanceerde YML in maart 2009, slechts enkele maanden na de lancering van de Apple App Store in 2008. Hij beschreef deze ontwikkeling als "magisch" en wilde de grote technologiebedrijven voor zijn. YML heeft mobiele applicaties, websites en andere digitale ervaringen gebouwd voor grote namen als The Home Depot, PayPal, Google en Universal Music Group.

Snelle feiten

  • Name: Ashish Toshniwal
  • Leeftijd: 39
  • Van: Kolkata, India
  • Random delight: Hij deed in maart een loopwedstrijd voor het hele bedrijf en verloor zelfs na meer dan 1 miljoen stappen nog steeds van één persoon.
  • Belangrijkste quote of motto: "Breng elke dag een beetje wijzer door dan je was toen je wakker werd."

Een beter leven

Toshniwal groeide op als onderdeel van een gezin van 15 mensen, die op een gegeven moment allemaal één toilet deelden. Een van zijn grootste ambities als adolescent was uitzoeken hoe hij onafhankelijk kon worden. Zijn jeugdervaring heeft hem ertoe aangezet om een Amerikaanse opleiding te volgen.

"Vroeger was het een behoorlijke uitdaging om ervoor te zorgen dat ik 's ochtends niet mijn tijd verloor om naar het toilet te gaan", zei Toshniwal. "Toen ik opgroeide, wilde ik ervoor zorgen dat ik een ander leven koos voor mijn gezin en mij."

Toshniwal verhuisde naar de VS om een graad in elektrotechniek te halen aan de Purdue University. Met alle visumproblemen en financiële hindernissen, zei Toshniwal dat hij Amerika binnenkwam. Na zijn academische loopbaan bij Purdue, werkte hij in verschillende technische functies in Texas en Silicon Valley voordat hij YML begon.

De oprichters van startups aan de westkust inspireerden Toshniwal, dus verhuisde hij naar Silicon Valley en kreeg een baan bij eBay terwijl hij zijn bedrijf uitdacht.

Het enige wat je nodig hebt, is dat één persoon je een pauze geeft of je werk herkent. Als je eenmaal een pauze hebt genomen, bouw je voort op dat succes, en dat is wat ik heb gedaan.

"Het is een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat je als ondernemer succesvol wordt. Als je ergens aan begint, ben je natuurlijk de enige persoon die denkt dat dit groot kan zijn, en anderen zijn het over het algemeen niet met je eens, "zei Toshniwal. "Ik had het gevoel dat ik iets groters moest doen."

Twaalf jaar later heeft Toshniwal het team van YML uitgebreid tot ongeveer 450 ontwerpers, ingenieurs, strategen en meer. Hij zei dat het bedrijf "vrijwel is gegroeid met de groei van de iPhone." Na het bouwen van de 54e applicatie om in de App Store te komen, zei Toshniwal dat hij een e-mail van Steve Jobs had ontvangen waarin stond: "'Ik vind het geweldig wat je doet! Laat het me weten als we kunnen helpen, Steve.'"

Focus en volharding

Als technoloog uit India zei Toshniwal dat werkgevers hem vaak over het hoofd zagen vanwege promotiekansen. Zijn collega's vertelden hem dat hij discriminatie ondervond in zijn vorige technische functies, die hem onbekend aanvoelden, afkomstig uit een plaats als India, waar hij deel uitmaakte van de meerderheid.

"Wat ik me realiseer is dat, zelfs als er discriminatie is, je als CEO van een minderheid je gewoon op je werk moet concentreren en volhardend moet zijn", zei hij."Het enige wat je nodig hebt, is dat één persoon je een pauze gunt of je werk herkent. Als je eenmaal een pauze hebt genomen, bouw je voort op dat succes, en dat is wat ik heb gedaan."

Toshniwal zei dat YML 21 keer werd afgewezen voor financieringsmogelijkheden door durfkapitaalfirma's voordat ze besloten te starten. YML werkte op deze manier tot 2015, toen het leiderschapsteam een deel van het bedrijf verkocht aan het in New York gevestigde MDC Partners, een reclame- en marketingholding. Er is geen externe financiering naast dit partnerschap; YML gebruikt zijn inkomsten om zijn werknemers te betalen.

Image
Image
YML CEO Ashish Toshniwal en CTO Sumit Mehra.

Y Media Labs

"Op dit moment halen we geen geld meer op. We overwegen andere bedrijven over te nemen vanwege onze samenwerking met MDC Partners. Als we geld nodig hebben, kunnen zij het verstrekken", zei Toshniwal.

Toshniwal zei al vroeg dat een van de grootste uitdagingen het behouden van partnerschappen met tech-startups was. Een van de belangrijkste transities die YML maakte, was het zoeken naar partnerschappen met Fortune 500-bedrijven, wat uiteindelijk het succes voortstuwde. Dit was een van Toshniwals meest opmerkelijke prestaties met YML, deelde hij mee.

Vooruit diversifiëren

Toshniwal richt zich vooral op het versterken van YML's inspanningen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) in het komende jaar. Hij zei dat het bedrijf het op dit gebied uitstekend heeft gedaan, maar dat hij het nog beter wil doen. Tegenwoordig bestaat het team van YML uit 46% vrouwen en 40% mensen van kleur. Toshniwal maakt er een topprioriteit van om zijn werknemers ook gelijk loon te geven.

"Bij het bouwen van YML was dit begrip van waarom DEI zo belangrijk is er niet in het begin", zei Toshniwal. "In 2013 deed ik alles, en ik keek de kamer rond, en ik had zoiets van, we hebben hier maar 40 mannen en één vrouw in ons kantoor. Sindsdien hebben we heel hard gewerkt om die stat te veranderen."

Aanbevolen: