Waarom de privacyopties voor consumenten van Apple sterker zijn

Inhoudsopgave:

Waarom de privacyopties voor consumenten van Apple sterker zijn
Waarom de privacyopties voor consumenten van Apple sterker zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Zowel Google als Apple hebben de manier veranderd waarop adverteerders gebruikers volgen op Android en iOS.
  • Android en iOS bieden manieren om u af te melden voor het volgen van gepersonaliseerde advertenties, wat kan beperken hoeveel informatie adverteerders over u hebben.
  • Hoewel beide bedrijven vergelijkbare systemen aanbieden, zeggen experts dat Apple's app-by-app-optie zorgt voor meer consumentenkennis en betere bescherming rondom.
Image
Image

Niet alle privacybescherming is gelijk, en experts zeggen dat de meer gedetailleerde benadering van Apple gebruikers uiteindelijk meer bescherming biedt dan Google.

Online privacy is het afgelopen jaar een enorm twistpunt geworden, waarbij zowel Apple als Google aanzienlijke stappen hebben gezet om gebruikers meer privacyopties voor consumenten te bieden. Hoewel zowel Android als iOS nieuwe opties bieden voor gebruikers om zichzelf te beschermen en te bepalen hoe adverteerders ze volgen, zeggen experts dat er enkele belangrijke details zijn om naar te kijken bij het bepalen welke optie je privacy beter beschermt.

"Welke het meest effectief is, heeft meer te maken met hoe die instellingen aan de gebruiker worden gepresenteerd. Zijn ze verborgen in een moeilijk te vinden menu? Worden gebruikers ooit gevraagd om hun instellingen te wijzigen? Wat is de standaardinstelling? Het zijn de antwoorden op deze vragen die daadwerkelijk bepalen of gebruikers hun privacy beschermen en hun instellingen aanpassen, "vertelde Paul Bischoff, een privacyadvocaat bij Comparitech, Lifewire in een e-mail.

"Een instelling die bestaat maar die niemand gebruikt, is niet nuttig, vooral niet als de standaardinstellingen niet de meest persoonlijke zijn."

Voor en midden

Telefooninstellingen kunnen soms verwarrend zijn, vooral wanneer fabrikanten belangrijke opties en functies achter meerdere menu's verbergen. Dat is de reden waarom Apple's eerstelijnsbenadering om gebruikers controle over het volgen van advertenties te geven zo gunstig is.

iOS maakt het niet alleen gemakkelijk om de opties voor het volgen van advertenties in de algemene instellingen te vinden, maar het geeft je ook een pop-upprompt telkens wanneer je een nieuwe app voor de eerste keer laadt.

Image
Image

Het is een zeer gedetailleerde benadering waarmee gebruikers het volgen van advertenties per app kunnen beheren, maar het stelt het feit dat deze controle centraal staat als je het kunt zien, zelfs als je er niet doorheen gaat graven uw instellingen.

Aan de andere kant maakt Google dingen een beetje moeilijker te vinden. In plaats van gepersonaliseerde opties voor het volgen van advertenties direct beschikbaar te hebben onder Privacy in de instellingen van je telefoon, laat Google je wat meer graven om te bepalen of je je afmeldt of niet. Het goede nieuws is dat je maar op één knop hoeft te tikken om je volledig af te melden, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over pop-ups.

Het is leuk voor degenen die gepersonaliseerde tracking volledig willen afsnijden, maar het feit dat je ernaar moet graven, maakt het voor gewone consumenten een beetje moeilijker om te vinden als ze niet bekend zijn met de meer ingewikkelde systemen. Het is vermeldenswaard dat Apple gebruikers zich ook met één tik laat afmelden, dus gebruikers die de voorkeur geven aan iOS en niet van de app-per-app-opties houden, kunnen zich eenvoudig helemaal afmelden.

Kennis is macht

Hoewel afmelden met één tik misschien het gemakkelijkst is, is er iets te zeggen over de kennis die gepaard gaat met de app-voor-app-aanpak van Apple.

"Ik geef de voorkeur aan de manier waarop Apple dingen doet", vertelde Chris Hauk, een privacy-expert bij Pixel Privacy, ons in een e-mail. "Een app-by-app-opt-out laat gebruikers zien hoeveel apps ze in de loop der jaren hebben gevolgd, waardoor ze hopelijk meer bewust worden van de manier waarop apps hun privacy schenden terwijl ze internet gebruiken."

Kennis is een van de meest cruciale sleutels om uw privégegevens online veilig te houden. Hoewel de privacyopties voor consumenten gestaag verbeteren, is het van cruciaal belang om te begrijpen wat u kunt doen om die informatie te beschermen. Met de aanpak van Apple kunnen gebruikers duidelijk zien welke apps hun gebruik over meerdere wegen proberen te volgen, wat betekent dat ze die informatie kunnen gebruiken om te beperken hoeveel ze die services gebruiken als ze dat willen.

Een instelling die bestaat maar die niemand gebruikt, is niet nuttig, vooral als de standaardinstellingen niet de meest persoonlijke zijn.

Wat is beter?

Uiteindelijk komt het erop neer welke privacy-opties het beste voor u het meest logisch zijn. Als je er gewoon op wilt klikken en het wilt vergeten, bieden zowel Google als Apple prima opties. Bij Apple krijg je echter ook de mogelijkheid om per app te beslissen, wat je kan helpen bij het verfijnen van welke apps je vertrouwt met je gegevens.

Bovendien is er altijd de factor waarmee Google en Apple geld verdienen.

"Google verdient zijn geld door zijn gebruikers te volgen en die informatie te verkopen", legt Hauk uit.

"Of het nu een Android-telefoon, Google-smartspeaker of een Google TV-apparaat is, ze volgen en registreren standaard allemaal uw online activiteiten. Apple verdient geld met de verkoop van zijn apparaten en diensten en verzamelt en verzamelt geen informatie verkopen. De manier van zakendoen van Apple biedt vanaf het begin betere privacybescherming."

Aanbevolen: