Hoe u uw Android kindveilig maakt en kindvriendelijk maakt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android kindveilig maakt en kindvriendelijk maakt
Hoe u uw Android kindveilig maakt en kindvriendelijk maakt
Anonim

Wat te weten

  • Als u ouderlijk toezicht wilt instellen, gaat u naar Google Play-instellingen > Familie > Ouderlijk toezicht> On en stel vervolgens de gewenste beperkingen in.
  • U kunt het apparaat ook vergrendelen met een pincode en een nieuwe gebruiker maken.
  • Installeer apps van derden om aanvullende beperkingen in te stellen, zoals het beperken van de schermtijd en het blokkeren van toegang tot specifieke websites.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ouderlijk toezicht instelt voor smartphones en tablets met Android OS.

Zet een slot op uw smartphone of tablet

Vergrendel je Android-apparaat met een pincode of wachtwoord. Nadat u het vergrendelingsscherm hebt geactiveerd, wordt u gevraagd om de pincode in te voeren wanneer u het apparaat activeert of probeert om grote wijzigingen aan te brengen, zoals het wijzigen van belangrijke Android-instellingen.

Het is ook mogelijk om specifieke Android-apps te vergrendelen.

Maak een nieuwe gebruiker op uw apparaat

Stel een Android-gastaccount in om toegang tot bepaalde apps op het apparaat toe te staan of te weigeren. Android blokkeert standaard de toegang tot bijna alles, inclusief de Chrome-browser, dus je moet handmatig de games en apps selecteren die je kinderen kunnen gebruiken.

In de Google TV-app kun je de toegang tot inhoud beperken op basis van ouderlijke beoordeling. Als je kinderen van verschillende leeftijden hebt, kun je voor elk van hen specifieke profielen instellen die bij hun leeftijd passen.

Ouderlijk toezicht instellen in Google Play

Je kunt downloads uit de Google Play Store beperken, zodat kinderen geen content kunnen kopen zonder jouw toestemming. De beperkingen in de Google Play Store gelden ook voor films, muziek, boeken en apps. Ouderlijk toezicht instellen in Google Play:

  1. Tik op je profile icoon in de rechterbovenhoek.
  2. Kies Instellingen.
  3. Selecteer Familie en kies vervolgens Ouderlijk toezicht.

    Image
    Image
  4. Stel de Ouderlijk toezicht in op de Aan positie.

    U wordt gevraagd de pincode of het wachtwoord van uw apparaat in te voeren om wijzigingen aan te brengen in ouderlijk toezicht.

  5. Scroll naar beneden om de beperkingen voor elke sectie in te schakelen. Voor boeken en muziek is de enige optie om inhoud voor volwassenen te beperken. Apps, games, films en tv gebruiken gestandaardiseerde leeftijdsbeperkingen.

    Deze beperkingen zijn alleen van toepassing op apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Deze instellingen beperken de toegang tot vooraf geïnstalleerde en aan de zijkant geladen apps niet.

    Image
    Image

Beste apps voor het kinderveilig maken van uw Android-apparaat

Sommige apps stellen je in staat aanvullende beperkingen in te stellen, zoals het beperken van de schermtijd en het beperken van toegang tot specifieke websites. Bijvoorbeeld:

  • Met AppLock kun je bijna alles op je telefoon of tablet vergrendelen, inclusief telefoongesprekken, individuele apps, foto's en Google Play.
  • Kids Place Parental Control geeft alleen de apps weer die kinderen mogen openen op hun gastaccount.
  • Screen Time Parental Control schakelt de toegang tot alle apps na een bepaalde tijd uit.
  • McAfee Safe Family biedt verschillende tools voor kinderbeveiliging, waaronder een websiteblokkering.

Aanbevolen: