Humankind' is het soort spel dat ik de hele dag zou kunnen spelen

Inhoudsopgave:

Humankind' is het soort spel dat ik de hele dag zou kunnen spelen
Humankind' is het soort spel dat ik de hele dag zou kunnen spelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Humankind is een nieuw 4X-strategiespel van Amplitude Studios, de ontwikkelaars achter de Endless Space-serie.
  • Het spel combineert meerdere systemen van eerdere strategiespellen zoals Sid Meier's Civilization tot een nieuw en uniek pakket.
  • Ondanks enkele tekortkomingen, is de Mensheid nog een perfect voorbeeld van hoe strategiespellen je wakker kunnen houden, veel verder dan wanneer je van plan was te stoppen.
Image
Image

Hoewel het niet helemaal perfect is, maakt Humankind van Amplitude Studios zijn belofte waar om een rijdend historisch strategiespel te maken, en is het net zo meeslepend als de klassiekers die eraan zijn voorafgegaan.

Humankind, Amplitude's kijk op de historische 4X-formule (verkennen, uitbreiden, exploiteren en uitroeien), is eindelijk hier. Hoewel het geen directe opvolger is van de Sid Meier's Civilization-serie, bevat het veel van dezelfde basisprincipes, terwijl het ook nieuwe systemen invoert waarmee spelers in het reine kunnen komen.

Het is een solide mix van strategiecomponenten die een goede basis legt om op voort te bouwen, mocht Amplitude besluiten om het in de toekomst uit te breiden. De verslavende "nog een beurt"-gameplay is volledig te zien in Humankind, en net als de strategiespellen die eraan vooraf zijn gegaan, begint het al heel vroeg in elke playthrough.

Het is een gevoel dat ik in de loop der jaren goed heb leren kennen toen nieuwe edities van Civilization uitkwamen, en ik was er helemaal klaar voor om te omarmen. En omarm het dat ik heb. Ondanks enkele algemene tekortkomingen, is er veel leuks aan de mensheid; zo veel zelfs dat ik er de hele dag op zou kunnen zitten en spelen.

De basis uitbreiden

Misschien is een van mijn favoriete dingen over de mensheid de manier waarop Amplitude Studios culturen benadert. Waar Civilization je meestal als een enkele cultuur of land laat spelen door een hele game, stelt de mensheid je in staat om verschillende culturen te 'adopteren' door elk van zijn tijdperken.

Image
Image

Er zijn in totaal zeven tijdperken, variërend van het nomadische neolithische tijdperk tot het meer hedendaagse tijdperk. Terwijl je elke wedstrijd speelt, verzamel je een reeks sterren, die helpen bepalen wanneer je klaar bent om een nieuwe cultuur aan te nemen en uit te breiden.

In tegenstelling tot Civilization beginnen spelers echter niet met een specifieke cultuur. In plaats daarvan begin je als een nomadische stam, dwaal je door het land en zoek je naar dieren en hulpbronnen om te verzamelen.

Je zult een reeks doelen moeten bereiken, die de sterren zullen belonen die ik eerder noemde, en als je eenmaal genoeg van die doelen hebt bereikt, kun je je eerste cultuur kiezen. Hoe meer sterren je verdient, hoe beter je af bent. Er is echter ook een andere laag in dit deel van het spel.

Omdat dit de eerste keer is dat je een cultuur kiest, is dit een van de meest cruciale momenten van de hele wedstrijd. Als je te langzaam bent, kun je de beste beschikbare culturen mislopen. Als je er echter te snel doorheen rijdt, krijg je misschien niet genoeg van het land en vind je een goede plek voor je eerste buitenpost en steden.

Het maakt het belangrijk om exploratie en afwikkeling in evenwicht te brengen, iets waarvan ik denk dat de mensheid het beter doet dan alle voorgaande games.

Ik kan al uren in dit spel doorbrengen zonder te knipperen, en dat is iets dat elk goed strategiespel zou moeten waarmaken.

Er zijn meerdere keuzes zoals deze tijdens elke wedstrijd in Humankind, en elk kan een essentiële rol spelen bij het beslissen welk pad je als beschaving inslaat.

Het is belangrijk om culturele bonussen op elkaar te stapelen, en dat is iets dat je in geen enkel ander spel van dit type hebt kunnen ontdekken. Hoewel het honderden of duizenden uren in het spel saai kan worden, voelt het op dit moment verfrissend om wat meer controle over mijn beschaving te hebben.

Te smal gaan

Niet alles is echter zonneschijn en diamanten. Hoewel de mensheid op veel plaatsen schijnt, zijn er enkele plaatsen waar ze niet zo fel schijnt.

Er zijn bijvoorbeeld niet meerdere winvoorwaarden. Dit is iets dat ik geweldig vond aan de Civilization-serie. In Humankind hoef je alleen maar de meeste Fame te verwerven in de hele wedstrijd, en je zult winnen. Er is geen mogelijkheid voor op kennis gebaseerde overwinningen of zelfs voor religieuze overwinningen. Tenminste nog niet.

Er zijn ook niet zoveel willekeurige gebeurtenissen als je zou kunnen zien in andere historische strategiespellen, wat weer kan zorgen voor langzamere momenten terwijl je je doelen verma alt.

Image
Image

Dit zijn op geen enkele manier baanbrekende omstandigheden, maar ik hoop wel dat Amplitude in toekomstige updates meer aan deze systemen zal zien toevoegen.

De basis die in de releaseversie van Humankind is gelegd, is sterk. Ik kan al uren in dit spel doorbrengen zonder te knipperen, en dat is iets dat elk goed strategiespel zou moeten waarmaken.

Het enige wat Amplitude hoeft te doen, is de winnende voorwaarden uitbreiden, wat meer willekeurige gebeurtenissen toevoegen, en de mensheid zou het eerste historische strategiespel kunnen zijn dat Sid Meier's Civilization overtreft en de kroon neemt.

Aanbevolen: