JOBOPTIONS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

JOBOPTIONS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
JOBOPTIONS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de JOBOPTIONS-bestandsextensie is een Adobe PDF Preset-bestand.

Adobe-producten gebruiken het om de eigenschappen te definiëren van een PDF-bestand dat moet worden gegenereerd. Sommige instellingen die het beheert, zijn onder meer de lettertypen van de PDF, afbeeldingsresoluties, kleurenschema's en beveiligingsinstellingen.

Oudere versies van Adobe-producten slaan PDF-voorinstellingen op als bestanden met in plaats daarvan de PDFS-bestandsextensie.

Hoe een JOBOPTIONS-bestand te openen

Acrobat Distiller is verantwoordelijk voor het maken van PDF-bestanden en kan dus JOBOPTIONS-bestanden openen en correct gebruiken.

Omdat PDF-ondersteuning is geïntegreerd in Adobe Creative Suite-programma's, werkt elk van deze programma's ook, inclusief InDesign, Illustrator, Acrobat en Photoshop.

Open in Photoshop bijvoorbeeld een JOBOPTIONS via de Edit > Adobe PDF Presets > Loadoptie. Vergelijkbare stappen werken met andere Adobe-tools. Probeer het menu Bestand als u het niet kunt vinden in het menu Bewerken.

JOBOPTIONS-bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat u ze ook kunt openen met een eenvoudige teksteditor. Als u Kladblok of Notepad++ gebruikt, kunt u de instructies bekijken die het bestand bevat - u kunt het bestand niet echt gebruiken om het maken van de PDF te definiëren.

Sommige JOBOPTIONS-bestanden worden geleverd in een ZIP-bestand, wat betekent dat u het bestand uit het archief moet uitpakken voordat u het met een Adobe-product kunt gebruiken. Als het een ander archiefbestandsformaat heeft en je problemen hebt om het te openen, probeer dan een archiefopener zoals 7-Zip.

Image
Image

Een JOBOPTIONS-bestand converteren

Oudere versies van Adobe InDesign gebruiken de PDFS-bestandsextensie om PDF-voorinstellingen op te slaan. Deze oudere indeling kan worden geconverteerd naar JOBOPTIONS als u de PDFS importeert in InDesign CS2 of nieuwer en vervolgens exporteert of opslaat.

Gezien de nicherol van JOBOPTIONS, heeft het geen zin om naar een ander formaat te converteren.

Meer informatie over JOBOPTIONS-bestanden

Nieuwe JOBOPTIONS-bestanden die u in een Adobe-product importeert, worden in deze map opgeslagen:

  • Windows: C:\ProgramData\Adobe\Adobe PDF\
  • Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Adobe PDF\
  • macOS: /Bibliotheek/Application Support/Adobe/Adobe PDF/

Bestand wordt nog steeds niet geopend?

Als je bestand niet opent met de suggesties van hierboven, dan is het waarschijnlijk dat je de bestandsextensie verkeerd leest, wat betekent dat je niet echt een JOBOPTIONS-bestand hebt.

Een van de bestandsextensies die het dichtst bij deze is, is JOB, die kan worden gebruikt voor zowel MetaCAM Nest Job-bestanden als Windows Task Scheduler Job-bestanden, die geen van beide gerelateerd zijn aan PDF-bestanden of worden gebruikt met een Adobe-programma.

Als uw bestand het JOB-achtervoegsel heeft in plaats van JOBOPTIONS, werkt het mogelijk met een Metamation-programma of het Taakplanner-programma dat in Windows is ingebouwd.

Task Scheduler-gerelateerde JOB-bestanden worden opgeslagen in Windows op C:\Windows\Tasks, maar sommige programma's kunnen de JOB-bestandsextensie gebruiken voor hun eigen doeleinden, zoals geplande virusscans uitvoeren of hun programma automatisch bijwerken en bewaren het bestand ergens anders.

OPTIONS is een andere bestandsextensie die gemakkelijk kan worden verward met JOBOPTIONS. Het wordt gebruikt door SE-SOFT's SE-DesktopApps.

Aanbevolen: