Waarom de videocamera van de iPhone 13 een groot probleem is voor iedereen

Inhoudsopgave:

Waarom de videocamera van de iPhone 13 een groot probleem is voor iedereen
Waarom de videocamera van de iPhone 13 een groot probleem is voor iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten zeggen dat de iPhone 13 de videoportretmodus en het ProRes-videoformaat zal krijgen.
  • In de portretmodus ziet een homevideo eruit als een Hollywood-film.
  • ProRes-video zal professionele videografen heel, heel blij maken.
Image
Image

De iPhone 13 zal de manier waarop je video opneemt veranderen.

Volgens de betrouwbare Apple-geruchtenmaker Mark Gurman zal de iPhone 13 de uitstekende achtergrondvervagende portretmodus van Apple naar video brengen. Het voegt ook een nieuw opnameformaat van hoge kwaliteit toe, ProRes genaamd, samen met een nieuw systeem van kleurverbeterende filters voor zowel foto's als video. Dit zal een belangrijke upgrade zijn voor de toch al indrukwekkende videocamera van de iPhone, maar zullen professionals een gimmicky portretmodus willen?

"Ik denk dat we, net als de meeste op software gebaseerde ontwikkelingen in de geschiedenis van het filmmaken, veel puristen zullen zien die hun neus dichtstoppen en minachtend zeggen dat een functie als portretmodus die naar video op iPhones komt niet veel zal opleveren helemaal een verschil, "vertelde Ishaan Mishra, designdirecteur TikTok, via e-mail aan Lifewire.

"Voor mij geloof ik dat het tegenovergestelde waar is, naarmate computationele fotografie verbetert en algoritmen en software beter in staat zijn om die kloof tussen analoog en digitaal te dichten, zullen we een toenemend gebruik zien."

Pro iPhone-video

De iPhone legt geweldige video vast en is al gebruikt om grote speelfilms te maken van regisseurs als Steven Soderbergh. Recente herzieningen van de iPhone-camera hebben de opname bij weinig licht verbeterd en beeldstabilisatie van hoge kwaliteit toegevoegd. Nu voegt Apple de portretmodus toe aan de videocamera.

Naar mijn mening is het belangrijkste op iPhone 13 de ProRes en 48 miljoen pixels, niet de portretvideo.

Portretmodus is de functie die de diepte van de elementen in een scène berekent, het menselijke onderwerp detecteert en vervolgens de achtergrond vervaagt. Dit bootst de geringe scherptediepte na die van nature voorkomt in camera's met grotere sensoren, en meestal ziet het er geweldig uit.

Voor jou en mij zal het hebben van deze functie in de videocamera onze thuisfilms naar een hoger niveau tillen, waardoor ze eruitzien als een Hollywood-productie met een groot budget. Maar willen echte Hollywood-filmmakers zo'n gimmick?

Zelfs als het goed werkt, is de portretmodus glitchy. Het denkt bijvoorbeeld vaak dat een bril onderdeel moet zijn van de wazige achtergrond. Dit is prima voor alledaagse snapshots, maar niet voor professionele video, en dat is misschien goed genoeg.

"Naarmate meer en meer beginners dit gebruiken als hun eerste contactpunt om meer te leren over scherptediepte en hoe ze op een doordachte manier video kunnen opnemen met deze functie, denk ik dat we vanwege deze functie een aantal geweldige innovaties zullen zien, ' zegt Misra. "Dit zal ertoe leiden dat de lat hoger wordt gelegd als mensen blijven leren en remixen en de inhoud die ze met deze functie uitbrengen verbeteren."

Als je de bètaversie van iOS 15 uitvoert, kun je een voorproefje krijgen van de videoportretmodus in de FaceTime-app. Het is niet slecht, en de nieuwe A15-chip van de iPhone 13 zal het zeker nog beter maken.

Toch maakt het bijna niet uit, want er is nog een functie die de iPhone-video ook voor de pro's volledig zal veranderen.

Image
Image

De videoversie van RAW

"Naar mijn mening is het belangrijkste op iPhone 13 de ProRes en 48 miljoen pixels, niet de portretvideo", vertelde Xiaodong Patrick Wang, maker van de Focos- en Focos Live-apps voor de iPhone, via e-mail aan Lifewire. Met deze apps kunnen gebruikers de achtergrond van foto's en video's vervagen met meer controle dan de ingebouwde functie en zelfs het scherpstelpunt wijzigen na het fotograferen.

ProRes is de met een Emmy bekroonde videocodec van Apple, die wordt gebruikt in de Final Cut-bewerkingssoftware. ProRes combineert hoogwaardige, relatief lage opslagbehoeften en vermoedelijk zal de iPhone 13-hardware worden geoptimaliseerd om nog meer compatibel te zijn.

ProRes betekent dat professionele videografen de maximale kwaliteit en details uit de camera van de iPhone kunnen halen, waardoor ze maximale flexibiliteit hebben bij het bewerken en namaken. In feite is dit de videoversie van RAW-fotobestanden die Apple heeft toegevoegd aan de iPhone 12 Pro. Als er iets is waar filmfotografen meer van houden dan een kleine camera ter grootte van een telefoon, dan zijn het de opties om hun opnamen te maken als ze klaar zijn met fotograferen.

Camera's zijn momenteel een van de meest opwindende onderdelen van telefoons. De technologie krijgt jaarlijks aanzienlijke upgrades en het ziet ernaar uit dat dit een geweldig jaar zal worden voor iPhone-videomakers, of ze nu professionele of enthousiaste amateurs zijn.

Aanbevolen: