Waarom ProMotion op de iPhone 13 een groot probleem is

Inhoudsopgave:

Waarom ProMotion op de iPhone 13 een groot probleem is
Waarom ProMotion op de iPhone 13 een groot probleem is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft zijn ProMotion-technologie geïntroduceerd voor zijn nieuwe reeks iPhone 13-smartphones.
  • De schermen bieden een verversingssnelheid tot 120Hz voor vloeiendere video's en scrollen.
  • ProMotion kan iPhone 12-bezitters een reden geven om te upgraden naar het nieuwste model.
Image
Image

De nieuwe iPhone 13-modellen krijgen een hogere verversingssnelheid van het scherm, wat zorgt voor soepelere prestaties voor gebruikers, zeggen experts.

Apple's ProMotion-technologie kan de verversingssnelheid van het scherm versnellen tot 120 Hz voor video of deze verlagen naar een lagere snelheid voor stilstaande beelden en tekst om de batterij te sparen. Hoewel het al een tijdje beschikbaar is op iPads, is dit de eerste keer dat Apple ProMotion naar de iPhone brengt.

"Hogere verversingsfrequenties bieden een veel betere gebruikerservaring", vertelde techblogger Patrick Sinclair aan Lifewire in een e-mailinterview. "Er is een voelbaar verschil tussen het standaard 60Hz en een 120Hz scherm."

Snellere verversingsschermen zijn veel vloeiender en reageren beter op je aanraking, zei Sinclair.

"Hoge verversingssnelheden profiteren ook enorm van gamers, waardoor ze sneller kunnen reageren op hun invoer, waardoor ze een concurrentievoordeel hebben in bijvoorbeeld shooters", voegde hij eraan toe.

Sneller is beter

Om te begrijpen waarom ProMotion een verbetering is, helpt het om te begrijpen hoe schermen werken. Alle schermen veranderen constant de pixels die ze weergeven om de schijn van beweging te creëren.

De verversingssnelheid, gemeten in Hertz (Hz), vertelt je hoe vaak het beeld op een scherm per seconde kan worden gewijzigd of "vernieuwd". De meeste tv's en oudere telefoons hebben een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz.

De iPhone 13 Pro en andere high-end smartphones kunnen hun schermen verversen met een razendsnelle 120Hz.

"Games en video's lijken minder schokkerig en wazig, waardoor de gebruiker een soepele gameplay en weergave krijgt die ze zouden vinden op professionele high-end monitoren en schermen", vertelde techblogger June Escalada aan Lifewire in een e-mailinterview.

Een ding dat opv alt aan ProMotion is dat de verversingssnelheid adaptief is, dus deze wordt verlaagd op basis van wat er momenteel op het scherm gebeurt in een poging om de batterij te sparen.

"Dit is technologie die we eerder op andere telefoons hebben gezien, maar bij de meeste andere telefoons is er altijd een beetje hapering wanneer de verversingssnelheid bijvoorbeeld weer omhoog gaat tijdens een plotselinge scroll," zei Sinclair. "Ik kijk ernaar uit om te zien hoe Apple dit aanpakt, omdat ze altijd veel zorg besteden aan hun animaties, en ik denk niet dat ze zo'n hapering op hun apparaten zouden laten opduiken."

Er is een voelbaar verschil tussen het standaard 60hz en een 120hz scherm.

Doen mee aan de wedstrijd

De toevoeging van ProMotion betekent dat de iPhone 13 zich voegt bij het groeiende aantal smartphones met hoge verversingssnelheden.

Zoals bij veel nieuwe functies die Apple implementeert, is het bedrijf een beetje laat op het feest met ProMotion, merkte Sinclair op. Andere telefoons gebruiken al een paar jaar schermen met een hoge verversingssnelheid en de technologie wordt steeds toegankelijker naarmate de functie op goedkopere telefoons arriveert.

Samsung heeft onlangs hogere verversingssnelheden toegevoegd aan hun opvouwbare telefoons en hun Galaxy S-serie, en sommige budgetlijnen zoals hun Galaxy A-serie.

Het bedrijf OnePlus gebruikt ook hogere verversingsschermen op al hun telefoons die teruggaan tot de OnePlus 8 en hun budget Nord-lijn.

ProMotion kan iPhone 12-bezitters een reden geven om te upgraden naar het nieuwste model.

"Apple's ProMotion zal eindelijk al deze voordelen toevoegen aan de iPhone-ervaring", zei Sinclair. "Je zult zien dat iPad Pro aanvoelt in je zakformaat apparaten."

Image
Image

Ik gebruik ProMotion op mijn 12,9-inch iPad Pro en het maakt een enorm verschil. In mijn ervaring is het veel soepeler en prettiger om alles te doen, van het scrollen door websites tot het bekijken van video's.

Nu ik gewend ben geraakt aan ProMotion, is het moeilijk om een apparaat te gebruiken dat deze functie niet heeft. Het scherm op mijn iPhone 12 Pro Max lijkt in vergelijking traag en saai.

Ik heb de nieuwe iPhone 13 nog niet in handen gekregen, maar ik kan niet wachten om te zien hoe Apple ProMotion op dit apparaat implementeert. Het zal interessant zijn om te zien of de levensduur van de batterij een klap krijgt met de hogere verversingssnelheid. Als alles goed gaat, kan de iPhone 13 een serieuze kanshebber zijn om onderweg films te kijken.

Aanbevolen: