WLMP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

WLMP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
WLMP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een WLMP-bestand is een Windows Live Movie Maker Project-bestand.
  • Open er een met Windows Movie Maker.
  • Gebruik hetzelfde programma om te converteren naar MP4 of WMV.

Dit artikel legt uit wat een WLMP-bestand is, hoe je er een opent en hoe je het opslaat in een ander formaat zoals MP4 of WMV.

Wat is een WLMP-bestand?

Een bestand met de WLMP-bestandsextensie is een Windows Live Movie Maker Project-bestand gemaakt door het Windows Movie Maker-programma van Microsoft (oudere versies worden Windows Live Movie Maker genoemd).

WLMP-bestanden slaan al het projectgerelateerde materiaal op dat Windows Movie Maker mogelijk moet opslaan, maar niet alle daadwerkelijke mediabestanden. Het kan effecten, muziek en overgangen bevatten die betrekking hebben op de diavoorstelling of film, maar het verwijst alleen naar de video's en foto's.

Oudere versies van de software gebruiken de MSWMM-bestandsextensie voor projectbestanden.

Image
Image

Hoe een WLMP-bestand te openen

WLMP-bestanden worden gemaakt door en geopend met Windows Live Movie Maker, dat deel uitmaakt van de Windows Live Essentials-suite. Deze programmasuite werd later vervangen door Windows Essentials, waardoor de naam van het videoprogramma veranderde in Windows Movie Maker.

Windows Essentials is echter stopgezet en is sinds 2017 niet meer beschikbaar op de website van Microsoft.

Je kunt Windows Essentials 2012 echter nog steeds downloaden van MajorGeeks en andere sites zoals CNET; het bevat Windows Movie Maker als onderdeel van een grotere reeks toepassingen. Het werkt met Windows Vista tot en met Windows 10.

Zorg ervoor dat u een aangepaste installatie kiest als u de andere componenten van Windows Essentials niet wilt installeren.

Als je een oudere versie van Windows Movie Maker hebt die alleen MSWMM-bestanden accepteert, download dan de bijgewerkte versie via de bovenstaande link. De laatste versie van Windows Movie Maker kan zowel WLMP- als MSWMM-bestanden openen.

Een WLMP-bestand converteren

Met Windows Movie Maker kunt u de video van het project exporteren naar WMV of MP4 vanuit het File > Save movie menu. Gebruik het File > Publiceer film menu als je de video rechtstreeks op YouTube, Facebook, OneDrive, enz. wilt publiceren.

Als je weet op welk apparaat je het WLMP-bestand uiteindelijk wilt gebruiken, kun je het kiezen in het menu Film opslaan, zodat Movie Maker automatisch de exportinstellingen instelt om een video te maken die past dat apparaat. Kies bijvoorbeeld iPhone, Android (1080p) of iets anders als je weet dat je video specifiek op dat apparaat zal worden gebruikt.

Zodra je project is geconverteerd naar MP4 of WMV, kun je het bestand door een ander videobestandsconversieprogramma sturen om het op te slaan in een ander formaat, zoals MOV of AVI. Via die link zijn zowel offline als online videobestandsconverters die beide een breed scala aan exportformaten ondersteunen.

Sommige videoconverters zoals Freemake Video Converter laten je zelfs de video rechtstreeks op een schijf of een ISO-bestand branden.

Bestand wordt nog steeds niet geopend?

Het eerste waar u op moet letten als u het bestand niet kunt openen, is kijken of het echt eindigt met het achtervoegsel "WLMP". Sommige bestandsextensies lijken op elkaar, ook al hebben ze niets gemeen en kunnen ze niet met dezelfde programma's worden geopend.

WML-bestanden die Wireless Markup Language-bestanden zijn, gebruiken bijvoorbeeld een bestandsextensie die erg lijkt op WLMP, maar ze werken niet met Windows Movie Maker. Evenzo zijn WLMP-bestanden niet compatibel met een WML-bestandsopener.

Een ander voorbeeld is de Windows Media Photo-bestandsindeling waaraan de WMP-extensie is toegevoegd aan het einde van de bestanden. Dit soort bestand wordt geopend met afbeeldingsviewers, inclusief het Photo Gallery-programma dat deel uitmaakt van Windows Essentials. Het opent echter niet op exact dezelfde manier als WLMP-bestanden.

LMP is nog een ander voorbeeld. Als je daadwerkelijk een LMP-bestand hebt, is het een Quake Engine Lump-bestand dat wordt gebruikt met games die zijn ontwikkeld in de context van de Quake-game-engines.

Zoals je kunt zien, moet je op de hoogte zijn van het achtervoegsel dat je bestand heeft, want dat is de gemakkelijkste manier om te zien in welk formaat het bestand is. Als je geen WLMP-bestand hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die die je wel hebt zodat je kunt zien welke programma's het openen, bewerken of converteren.

Aanbevolen: