Samsung onthult Exynos W920-chipset voor Galaxy Watch 4

Samsung onthult Exynos W920-chipset voor Galaxy Watch 4
Samsung onthult Exynos W920-chipset voor Galaxy Watch 4
Anonim

Samsung heeft de Exynos W920 aangekondigd, de nieuwste processor voor wearables, een "primeur in de industrie" gebouwd met een 5 nanometer (nm) extreem ultraviolet (EUV) procesknooppunt.

Volgens Samsung maakt de Exynos W920 ook gebruik van een geïntegreerde LTE Cat.4-modem en levert hij krachtigere en efficiëntere prestaties. De Exynos W920 maakt ook gebruik van een compacter ontwerp, wat kan leiden tot slanker ogende smartwatches of grotere (d.w.z. duurzamere) batterijen. Er moet echter worden opgemerkt dat Samsung niet specifiek heeft verklaard dat een dergelijke batterij in zijn volgende smartwatch-model zal worden gebruikt.

Image
Image

De Exynos W920 biedt een verbetering van ongeveer 20% in GPU-prestaties ten opzichte van oudere Exynos-modellen en 10 keer betere grafische prestaties. Samsung beweert dat dit een snellere lancering van apps en een aantrekkelijkere 3D-gebruikersinterface mogelijk maakt.

Het vermindert ook het stroomverbruik van het altijd-aan-display van de smartwatch door een speciale low-power display-processor te activeren in plaats van de hoofd-CPU. Het kan het nieuwe Wear OS 3.0 ondersteunen.

"Met de Exynos W920 kunnen toekomstige wearables applicaties draaien met visueel aantrekkelijke gebruikersinterfaces en meer responsieve gebruikerservaringen, terwijl je onderweg verbonden blijft met snelle LTE", zegt Harry Cho, vice-president van System LSI marketing bij Samsung Electronics, in de aankondiging van Samsung.

Image
Image

De Exynos W920 maakt zijn debuut met de Galaxy Watch 4, waarbij Samsung aangeeft dat hij ook in toekomstige smartwatch-hardware zal worden gebruikt.

Informatie over prijzen en releasedatum is nog niet beschikbaar, maar wordt naar verwachting onthuld tijdens het Samsung Unpacked-evenement op woensdag.

Aanbevolen: