Waarom u uw gadgets misschien niet echt bezit

Inhoudsopgave:

Waarom u uw gadgets misschien niet echt bezit
Waarom u uw gadgets misschien niet echt bezit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Home Depot test een programma dat digitale activering van tools vereist voordat je ze kunt gebruiken.
  • Het digitale activeringsprogramma roept de vraag op van wie de items zijn zodra je ze hebt gekocht, zeggen experts.
  • Het programma heeft ook gevolgen voor de privacy, omdat het toelaat dat uw gegevens worden verkocht.
Image
Image

Het kopen van gadgets betekent misschien niet dat je ze helemaal bezit.

Home Depot test een programma waarbij tools via Bluetooth moeten worden geactiveerd voordat je ze kunt gebruiken. Het programma is bedoeld om diefstal af te schrikken, maar experts zeggen dat het een teken is van de steeds vager wordende definitie van eigendom in het digitale tijdperk.

"De grotere vraag is welke downstream-software-update de boormachine die ooit in bezit was, kan veranderen in de nieuw geleasde boormachine, die functies, functies, voordelen, digitale veroudering en uw privégegevens beperkt", David Forman, een vice-president bij cyberbeveiligingsbedrijf Coalfire, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Dit scenario introduceert problemen op het gebied van software en privacy", voegde hij eraan toe. "Wat als ik bijvoorbeeld door de gebruiksvoorwaarden de boormachine daadwerkelijk lease?"

Opsluiten

De diefstal van elektrisch gereedschap is een groeiend probleem voor retailers. Om winkeldieven te bestrijden, plaatst Home Depot Bluetooth-activeringssloten op het apparaat in plaats van op de verpakking. Als een dief een gereedschap betrapt, kan het niet worden ingeschakeld zonder de juiste digitale activering.

Maar de Bluetooth-activering roept een groot aantal praktische en ethische vragen op.

Gegevens kunnen worden gebruikt voor gerichte digitale advertenties en voor andere snode doeleinden.

"De klerk verzendt min of meer een digitale sleutel om de boormachine een keer te starten, zoals een Windows-installatie," zei Forman. "In dat geval gaat het niet zozeer om privacy als wel om pure engineering, omdat het zo moet zijn ontworpen dat het niet fa alt wanneer het op de werklocatie komt, dat wil zeggen als de digitale sleutel op de een of andere manier is gewist, waardoor de tool onbruikbaar wordt."

Het activeringsprogramma heeft ook gevolgen voor de privacy.

"De eerste zorg die elke gebruiker zou moeten hebben, is rond de activeringsfase", vertelde Jamison Utter, een directeur bij cyberbeveiligingsbedrijf Ordr, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Ervan uitgaande dat de Bluetooth-verbinding is met een app op de telefoon van een gebruiker, worden details over waar het product is gekocht, samen met gegevens over gebruik (wanneer, waar, hoe lang) nu ook gedeeld met de fabrikant."

De gegevens die met de tool zijn verzameld, kunnen door Home Depot of de fabrikant van de tool worden verkocht aan adverteerders en verder worden gecorreleerd met andere gegevens om een consumentenprofiel te vormen, zei Utter.

"Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor gerichte digitale advertenties en voor andere snode doeleinden", voegde hij eraan toe. "Privacy is zonder twijfel de laatste verdedigingslinie die we hebben op het gebied van consumentenbescherming. Hoe meer gegevens we toestaan om te worden gedeeld, hoe meer we onze vrije wil opgeven bij het kopen."

Leasen versus bezitten

James Thomas, oprichter van de toolbeoordelingssite, The Tool Square, zei dat hij bezorgd is dat digitale activering de vraag doet rijzen naar het daadwerkelijke eigendom van een consument.

Image
Image

"Een product moet vanaf het begin bruikbaar zijn, en het gebruik van een digitale activering houdt ook in dat het net zo gemakkelijk kan worden gedeactiveerd, wat erg frustrerend zou zijn als gebruiker", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview.

Digitale activering is niet nieuw, benadrukte Forman. Smartphones moeten voor gebruik worden geactiveerd. Huisthermostaten en andere domotica vereisen vaak dat je een app installeert en activeert.

"Ik kocht een Bluetooth-weegschaal en om te zien hoe die laatste pizza aan mijn taille werd toegevoegd, moest ik een app installeren en registreren en die privacyvoorwaarden bekijken bij het activeren ervan," zei Forman.

Forman zei dat een verschil met het activeringsprogramma voor elektrische gereedschappen van Home Depot is dat het onwaarschijnlijk is dat er lange servicevoorwaarden zijn om te lezen en te ondertekenen wanneer u snel een bandschuurmachine moet ophalen. Volgens de gebruiksvoorwaarden kunt u in feite een boormachine leasen.

"In dit geval verander ik het elektrische gereedschap nu in wezen in een IoT-apparaat, zoals je smartwatch of Fitbit," zei Forman. "Met dat soort verfijning in mijn boormachine, is mijn probleem misschien dat ik alleen een gat kan boren met 1000 tpm, maar als ik me abonneer op de service van $ 10,00 per maand, kan ik nu de boorsnelheid van 2000 tpm of de boorhamer gebruiken optie."

Aanbevolen: