Hoe automatische updates op Android uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe automatische updates op Android uit te schakelen
Hoe automatische updates op Android uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Tik Instellingen > Software-update > tandwieltandwiel > Auto Download en installeer om automatische OS-updates uit te schakelen.
  • Tik Google Play Store > Profielafbeelding > Instellingen > Netwerkvoorkeuren > Apps automatisch updaten om automatische app-updates uit te schakelen.
  • Het is verstandig om apps en software regelmatig te updaten om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen.

Dit artikel leert je hoe je automatische updates op je Android-smartphone uitschakelt en hoe je ze weer aanzet.

Hoe stop ik automatische updates?

Hoewel het belangrijk is om je Android-telefoon up-to-date te houden, zodat je profiteert van de nieuwste beveiligingsupdates, kan het handig zijn om automatische updates uit te schakelen, zodat je de volledige controle hebt. Hier leest u hoe u automatische updates op Android kunt stoppen.

  1. Op je Android-telefoon, tik op Instellingen.
  2. Tik op Software-update.
  3. Tik op het tandwiel.

    Image
    Image
  4. Tik op Automatisch downloaden en installeren.
  5. Tik op Niet toestaan.
  6. Automatische OS-updates zijn nu uitgeschakeld, dus u zult ze in de toekomst handmatig moeten installeren.

    Image
    Image

Hoe zet ik automatische updates op Android aan?

Als je automatische updates weer wilt inschakelen, is het proces bijna identiek. Dit is wat je moet doen.

  1. Op je Android-telefoon, tik op Instellingen.
  2. Tik op Software-update.
  3. Tik op het tandwiel.
  4. Tik op Automatisch downloaden en installeren.
  5. Tik op Wi-Fi om automatische updates alleen via wifi in te schakelen of tik op Wi-Fi en mobiel/mobiel om updates in te schakelen wanneer je enige vorm van dataverbinding hebt.

Bottom Line

Als u wilt voorkomen dat uw Samsung-smartphone automatisch wordt bijgewerkt, kunt u dezelfde stappen volgen als hierboven om automatische updates in of uit te schakelen.

Automatische app-updates uitschakelen op een Android-telefoon

Als je automatische app-updates op je Android-telefoon liever uitschakelt, is het proces een beetje anders dan het uitschakelen van updates van het besturingssysteem. Dit is wat je moet doen.

  1. Tik op Google Play Store.

  2. Tik op je profielafbeelding.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Netwerkvoorkeuren.
  5. Tik op Apps automatisch bijwerken.
  6. Tik op Apps niet automatisch updaten.

    Image
    Image
  7. Tik op Klaar om automatische updates uit te schakelen.

Individuele app-updates op Android uitschakelen

Als je automatische updates voor bepaalde apps wilt uitschakelen, maar niet voor alle apps, is het mogelijk om dit via een andere route te doen. Dit kan handig zijn als u bepaalde apps zelden gebruikt en ze niet altijd up-to-date hoeven te zijn. Hier is hoe het te doen.

  1. Tik op Google Play Store.
  2. Tik op je profielafbeelding.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren.

    Image
    Image
  4. Tik op Beheren.
  5. Tik op de app waarvan je de instellingen voor automatisch bijwerken wilt wijzigen.

    Image
    Image
  6. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
  7. Deselecteer Auto-Update inschakelen om automatische updates uit te schakelen.

    Image
    Image

Waarom zou ik mijn telefoon up-to-date houden?

Hoewel het mogelijk is om automatische updates voor je telefoon en apps uit te schakelen, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen. Hier zijn de voor- en nadelen van het gebruik van automatische updates.

  • Uw telefoon is veiliger. Met regelmatige updates profiteert uw telefoon van de nieuwste beveiligings- en privacyupdates zonder dat u iets hoeft te doen. Het is een veel veiligere optie dan eraan te denken dit handmatig te doen.
  • Je krijgt nieuwe functies. Wanneer een app wordt bijgewerkt, wordt deze vaak geleverd met nieuwe functies en hulpmiddelen, wat betekent dat u een superieure ervaring krijgt.
  • Niet updaten helpt kinderziektes te voorkomen. Niet updaten kan echter voordelen hebben. Als een app niet volledig is getest of bugs bevat, betekent het niet updaten dat je vroege kinderziektes kunt voorkomen. Het is onwaarschijnlijk dat dit een probleem is, maar het is iets om over na te denken.
  • Updates kunnen groot zijn. Als je weinig ruimte hebt, wil je misschien niet dat je telefoon regelmatig updates downloadt en installeert. In plaats daarvan kan het handiger zijn om uw prioriteiten te kiezen en te kiezen door handmatig updates uit te kiezen.

FAQ

    Hoe zet ik automatische updates op Windows 10 uit?

    Als u automatische updates op Windows 10 wilt uitschakelen, moet u de instellingen voor Windows Update en Beveiliging aanpassen. Navigeer naar Instellingen > Update & Beveiliging > Windows Update Selecteer Geavanceerde opties, kies dan in het Pauze updates vervolgkeuzemenu een datum. Automatische updates zijn tot deze datum uitgeschakeld.

    Hoe zet ik automatische updates op een iPhone uit?

    Als u automatische software-updates op uw iPhone wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Software-update en tikt u op Automatische updates en zet vervolgens de schakelaar naast Automatische updates uitOm automatische app-updates op uw iPhone uit te schakelen, gaat u naar Settings > App Store; schakel onder Automatische downloads uit App-updates

    Hoe zet ik automatische updates op een Mac uit?

    Als u automatische systeemupdates op uw Mac wilt uitschakelen, gaat u naar het Apple-menu en selecteert u Systeemvoorkeuren > Software-update Haal het vinkje weg naast Mijn Mac automatisch up-to-date houden Selecteer Geavanceerd om meer specifieke update-opties te beheren, zoals app-updates installeren.

Aanbevolen: