Hoe iPhone en iPod automatische synchronisatie in iTunes uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone en iPod automatische synchronisatie in iTunes uit te schakelen
Hoe iPhone en iPod automatische synchronisatie in iTunes uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga in iTunes 12 naar het Samenvatting scherm van uw apparaat en schakel Automatisch synchroniseren wanneer deze iPhone is aangesloten uit.
  • Ga in iTunes 11 op Mac naar iTunes-menu > Voorkeuren > Apparaten en check Voorkom dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren.
  • Ga in iTunes 11 op Windows naar Edit > Settings > Devices en vink Voorkom dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren.

Wanneer u een iPhone of iPod aansluit op een computer met iTunes, wordt iTunes geopend en wordt geprobeerd een automatische synchronisatie met het apparaat uit te voeren. Dit is ontworpen om handig te zijn, omdat het voorkomt dat u iTunes handmatig hoeft te openen. Maar er zijn enkele goede redenen om automatische synchronisatie met iTunes uit te schakelen.

Automatische synchronisatie stoppen in iTunes 12 en nieuwer

Als je iTunes 12 en hoger gebruikt, volg je deze stappen om de automatische synchronisatie te stoppen:

Deze instellingen zijn van toepassing, of u uw iPhone nu synchroniseert met iTunes via Wi-Fi of als u de USB-kabel gebruikt die bij uw iPhone is geleverd.

  1. Sluit je iPhone of iPod aan op je computer. iTunes zou automatisch moeten starten. Als dit niet het geval is, start u het programma.

    Image
    Image
  2. Klik indien nodig op het kleine iPhone- of iPod-pictogram in de linkerbovenhoek, net onder de afspeelknoppen. Dit brengt u naar het Samenvatting scherm.

    Image
    Image
  3. Deselecteer in het vakje Options het vakje naast Automatisch synchroniseren wanneer deze iPhone is aangesloten.

    Image
    Image
  4. Klik op Toepassen in de rechterbenedenhoek van iTunes om uw nieuwe instelling op te slaan. Vanaf nu zal je iPhone of iPod niet automatisch synchroniseren wanneer je hem aansluit.

Waarom u automatische synchronisatie in iTunes zou willen uitschakelen

Enkele van de redenen waarom u wilt voorkomen dat iTunes automatisch met uw apparaten synchroniseert, zijn onder meer:

  • Het is niet jouw computer: Soms sluiten we onze iPhones aan op onze werkcomputers of computers die niet van ons zijn om de batterij op te laden. In dat geval wil je niet dat de iPhone synchroniseert met de computer.
  • Het is niet je primaire computer: Zelfs als de computer van jou is, als het niet degene is waarmee je normaal gesproken synchroniseert, staan er niet de juiste gegevens op. Je wilt niet per ongeluk de gegevens verwijderen die je nodig hebt met oude informatie.
  • Je hebt geen tijd: Synchronisatie kan lang duren. Als u veel gegevens moet synchroniseren of als u problemen ondervindt bij het synchroniseren van bepaalde soorten inhoud, kan dit lang duren. Als je haast hebt, wil je niet wachten.

Wat je reden ook is, de stappen die je moet volgen om de automatische synchronisatie te stoppen, verschillen afhankelijk van de versie van iTunes die je hebt.

Automatische synchronisatie uitschakelen in iTunes 11 en eerder

Voor eerdere versies van iTunes is het proces redelijk vergelijkbaar, maar de stappen en opties op het scherm zijn iets anders. Als uw versie van iTunes ouder is en deze exacte opties niet heeft, zoek dan degene die het beste overeenkomt en probeer die.

  1. Voordat u de iPhone of iPod op de computer aansluit, opent u iTunes.
  2. Open het voorkeurenvenster.

    • Ga op een Mac naar het iTunes-menu -> Voorkeuren -> Apparaten.
    • Ga op een pc naar Bewerken > Instellingen > Apparaten. Mogelijk hebt u om op Alt+ E op het toetsenbord te drukken om dit venster weer te geven, aangezien het menu soms standaard verborgen is.
  3. Klik in het pop-upvenster op de Devices tab.
  4. Zoek naar het selectievakje met het label Voorkom dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren. Klik op dat selectievakje.

  5. Klik op OK onderaan het venster om uw wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten. Automatische synchronisatie is nu uitgeschakeld. Sluit iTunes en sluit uw iPod of iPhone aan op de computer en er zou niets moeten gebeuren. Succes!

Vergeet niet om uw iPhone of iPod handmatig te synchroniseren

Met deze wijzigingen wordt uw apparaat niet automatisch gesynchroniseerd elke keer dat u het aansluit. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je voortaan handmatig synchroniseert.

Synchronisatie maakt back-ups van de gegevens op uw iPhone of iPod, wat cruciaal is voor het herstellen van gegevens na problemen met uw apparaat of voor het overbrengen van uw gegevens als u een upgrade naar een nieuw apparaat uitvoert. Als je geen goede back-up hebt, verlies je belangrijke informatie, zoals contacten en foto's. Maak er een gewoonte van om uw apparaat regelmatig te synchroniseren en het zou goed moeten komen.

Je kunt ook instellen dat je iPhone automatisch een back-up maakt naar iCloud. Lees meer over deze optie in Back-up maken van iPhone naar iCloud en iTunes.

Aanbevolen: