DOP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DOP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
DOP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de DOP-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een correctie-instellingenbestand met platte tekst dat beeldaanpassingswaarden bevat voor foto's die zijn bewerkt met DxO PhotoLab (voorheen DxO Optics Pro genoemd).

Het DOP-bestand heeft exact dezelfde naam als het afbeeldingsbestand, maar eindigt met het. DOP-achtervoegsel, zoals myimage.cr2.dop.

Binnen een DOP-bestand zijn veel regels tekst die verwijzen naar specifieke instellingen die op de afbeelding kunnen worden toegepast. Drie voorbeelden zijn BlurIntensity, HazeRemovalActive en ColorModeSaturation, die elk hun eigen waarde hebben (zoals 15, false en 0) om voor DxO PhotoLab te beschrijven hoe die effecten moeten worden toegepast op de bijbehorende afbeelding wanneer deze in de software wordt bekeken.

Image
Image

Sommige DOP-bestanden kunnen in plaats daarvan Schneider Electric/Telemecanique HMI-projectbestanden, XML-gebaseerde Directory Opus Application-bestanden, Digital Orchestrator-bestanden zijn die worden gebruikt met de nu stopgezette Digital Orchestrator-audiosoftware van Voyetra Turtle Beach, of ze kunnen worden gebruikt om aangepaste PDF-exportinstellingen.

DOP is ook een acroniem voor sommige technologietermen die niet van toepassing zijn op een bestandsindeling, zoals data/date object processing, directory operational protocol en desktop operating procedure.

Hoe een DOP-bestand te openen

DxO Correction Settings-bestanden worden door de DxO PhotoLab-software gebruikt om informatie op te slaan over wijzigingen die met dat programma in een RAW-bestand zijn aangebracht, maar ze zijn niet bedoeld om rechtstreeks te worden geopend.

Met andere woorden, wanneer u een RAW-afbeeldingsbestand opent met DxO PhotoLab, er wijzigingen in aanbrengt en de afbeelding vervolgens exporteert als-j.webp

U kunt het DxO Correction Settings-bestand echter openen met elke teksteditor, zoals Notepad++, als u geïnteresseerd bent in de tekstversie van hoe het programma de correcties en aanpassingen identificeert.

Als uw specifieke DOP-bestand een Schneider Electric/Telemecanique HMI-projectbestand (human-machine interface) is, zou u het moeten kunnen openen met Schneider Electric's Vijeo Designer of Delta Electronics' Screen Editor.

Er zijn geen huidige versies van Vijeo Designer of Screen Editor beschikbaar via deze links. De software kan worden stopgezet, maar het is mogelijk dat u een kopie van die bedrijven kunt aanvragen als u nog geen kopie op uw computer hebt. Er is hier een oude demoversie van Vijeo Designer beschikbaar.

Het Directory Opus-programma, een alternatief voor Windows Verkenner, gebruikt ook DOP-bestanden, maar ze zijn alleen opgeslagen in de installatiemap van de toepassing en zijn niet bedoeld om handmatig te worden geopend of gebruikt. Omdat het echter gewoon tekstbestanden zijn, kun je er een openen met je favoriete teksteditor om te bewerken of om de code te lezen.

DOP-bestanden die PDF-exportinstellingen zijn, kunnen met andere programma's worden gebruikt, maar de enige die we kennen zijn Creo Parametric en Creo Elements van PTC.

De laatste versie van het Digital Orchestrator-programma werd uitgebracht in 1997 en we kunnen geen officiële download-/aankooplink vinden, dus het is waarschijnlijk dat uw DOP-bestand niet in deze indeling is. Als u zeker weet dat dit het geval is, moet u dat programma hebben om het te kunnen openen. Je kunt er iets over lezen op de Digital Orchestrator Pro-pagina van de Videogame Music Preservation Foundation.

Andere DOP-bestanden hebben mogelijk niets met deze toepassingen te maken. Als u niet zeker weet in welke indeling het is, raden we u aan het DOP-bestand met Notepad++ te openen om het als een tekstdocument te bekijken, wat u soms kan helpen erachter te komen welk type bestand het is (document, afbeelding, video, enz.) of welk programma is gebruikt om het te maken.

Een DOP-bestand converteren

De meeste bestandstypen kunnen worden geconverteerd met behulp van een gratis bestandsconverter, maar er zijn er waarschijnlijk niet veel die een van deze DOP-indelingen ondersteunen, hoogstwaarschijnlijk omdat het niet nodig is om een van deze bestanden in een ander formaat te hebben.

Eén ding dat je kunt proberen is om het DOP-bestand te openen in het programma waartoe het behoort, en dan de File > Save as te gebruikenof Export menu (indien aanwezig) om het DOP-bestand naar een nieuw formaat te converteren.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Heb je de bovenstaande programma's geprobeerd, maar krijg je het nog steeds niet aan de praat? Mogelijk hebt u gewoon te maken met een bestand dat niet tot een van de bovengenoemde formaten behoort. Dat gebeurt meestal wanneer u de bestandsextensie verkeerd leest.

Een DOC-, DOT- (Word Document Template), DO- en DHP-bestand delen bijvoorbeeld allemaal dezelfde letters als DOP-bestanden, maar geen van hen kan worden geopend met de DOP-openers van bovenaf. Elk bestand heeft zijn eigen specifieke programma nodig waarin ze kunnen worden geopend en geconverteerd.

Als je je bestand niet kunt openen met de bovenstaande DOP-editors of -viewers, controleer dan de bestandsextensie. Als blijkt dat je geen DOP-bestand hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die je wel hebt, zodat je de juiste programma('s) kunt vinden waarmee het werkt.

FAQ

    Wat is een VDZ-bestand?

    Bestanden met de VDZ-extensie zijn Vijeo Designer-projectbestanden. Vijeo Designer wordt gebruikt om HMI-toepassingen (Human-Machine Interface) te maken voor touchscreen-apparaten die compatibel zijn met EcoStruxure Machine Expert.

    Waar slaat Vijeo Designer standaard bestanden op?

    Vijeo Designer slaat standaard bestanden op in C:\Program Files\Schneider Electric\Vijeo-Designer\Vijeo-Frame\Vijeo-Manager. Voor gebruikers van Windows XP is de standaardmap C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Vijeo-Designer\Vijeo-Manager.

    Hoe exporteer ik een Vijeo Designer-project van EcoStruxure Machine Expert?

    Ga in EcoStruxure Machine Expert naar File > Vijeo-Designer-project exporteren en kies waar u het VDZ-bestand wilt opslaan. U kunt dan het VDZ-bestand openen met Vijeo Designer.

Aanbevolen: