Werknemers willen echt niet meer terug naar kantoor

Inhoudsopgave:

Werknemers willen echt niet meer terug naar kantoor
Werknemers willen echt niet meer terug naar kantoor
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Kenniswerkers willen thuis blijven werken.
  • Werkgevers die erop staan terug naar kantoor te gaan, kunnen het moeilijk vinden om goed talent aan te nemen en te behouden.
  • Niemand houdt van woon-werkverkeer. Niemand.
Image
Image

Na meer dan een jaar thuiswerken, willen medewerkers echt niet elke dag terug naar kantoor.

Pre-pandemie, thuiswerken was relatief zeldzaam. Het werd gezien als gekheid of als schadelijk voor het teamwerk. En toch, toen de meerderheid van het personeel gedwongen werd om op afstand te werken, kwamen we erachter dat mensen meer gedaan kregen, in minder tijd en zonder de lange uren die verloren gingen met woon-werkverkeer.

Nu willen bazen dat mensen weer op kantoor komen, maar de arbeiders zijn eerder bereid te stoppen dan te gehoorzamen. De machtsbalans is verschoven. Zien we een keerpunt in de kantoorcultuur?

"Ik denk dat de wereld is veranderd. De pandemie heeft een trend versneld die al aan de gang was ", vertelde Thejo Kote, CEO van Airbase, een boekhoudplatformbedrijf met ongeveer 100 werknemers in negen landen, via e-mail aan Lifewire.

"Het model van gedistribueerd werk en het aannemen van mensen overal ter wereld bestaat al een tijdje. De pandemie heeft een trend gedwongen die zich waarschijnlijk in de komende 10 jaar zou hebben voorgedaan, en die niet zal verdwijnen."

Revolutie

Fabrieken waren de drijvende kracht achter de industriële revolutie, en daarvoor moesten mensen gedurende lange diensten op één plek samenwerken. Dit model is nog steeds de norm voor een groot deel van de werkende wereld. In sommige bedrijven kun je er niet omheen. Maar voor kenniswerkers is het afgelopen jaar gebleken dat verplichte aanwezigheid niet nodig is.

Alle werknemers vragen om weer aan het werk te gaan, zal ook de druk vergroten om gezondheidsrisico's te minimaliseren, naleving te waarborgen en hun welzijn te garanderen.

Volgens de BBC zijn werknemers eerder bereid te stoppen dan terug te keren naar kantoor. Dit zorgt voor een machtsverschuiving als deze mensen daadwerkelijk in grote aantallen vertrekken.

Onlangs heeft Apple een terugkeer naar kantoor verplicht gesteld. Medewerkers waren niet blij en kwamen bij elkaar om tegen de beslissing in te gaan. Talent aanwerven en behouden is al een probleem voor technologiebedrijven zoals Apple en Google, dus als het persoonlijke aanwezigheid vereist, terwijl een ander bedrijf flexibelere werkregelingen biedt, maar met hetzelfde salaris en dezelfde voordelen, wordt de uitdaging nog moeilijker.

"Hoewel werkgevers misschien ook zeggen dat werken op kantoor creativiteit en teamwerk aanmoedigt, wat volgens mij het geval is, zullen de nieuwe 'kosten' van dit vereist een hoog personeelsverloop betekenen, te beginnen met hun beste en meest productieve/impactvolle werknemers eerst, "vertelde HR-consultant Scott Baker via e-mail aan Lifewire.

Wereldtalent

Door op afstand in te huren, kunnen bedrijven ook profiteren van een wereldwijde talentenpool, in plaats van alleen mensen in dienst te nemen, zoals Apple en Google, die bereid zijn de hoge kosten van levensonderhoud in de San Francisco Bay Area te dragen.

Dit heeft nog andere voordelen. Je hoeft misschien niet zo veel te betalen om talent uit andere landen aan te trekken. Aan de andere kant, als werken op afstand de norm wordt, kan de braindrain een probleem worden voor armere landen.

"Stel dat uw bedrijf zich op een kostbare locatie bevindt", zegt Kote. "In dat geval, als u niet bereid bent om op afstand te werken, is dat een aanzienlijk nadeel in vergelijking met uw concurrenten, die een gedistribueerd model mogelijk laten werken vanuit zowel cultureel als productiviteitsperspectief. Uw kostenbasis is natuurlijk, en kunstmatig, hoger omdat van uw beperkte zwembad en locatie."

Image
Image

Een optie is een hybride aanpak, waarbij persoonlijke aanwezigheid slechts parttime of eenmaal per week of maand vereist is. Hierdoor blijven enkele van de voordelen van het kantoor - sterkere interpersoonlijke relaties, bijvoorbeeld - terwijl er meer flexibiliteit mogelijk is. Maar dit model vereist nog steeds dat werknemers in de buurt van hun werkplek wonen.

Niet voor iedereen

Niet iedereen kan zijn baan opzeggen of wil zelfs maar vanuit huis werken. Voor sommigen is het thuiskantoor een keukentafel omringd door kinderen die niet begrijpen dat ze niet met mama of papa kunnen spelen. Voor anderen is ontslag nemen tijdens een pandemie een angstaanjagend idee.

"Hoewel veel mensen misschien de voorkeur geven aan een optie op afstand, zal het opgeven van een salaris en een ziektekostenverzekering in een onzekere economische tijd niet ieders kopje thee zijn", Daivat Dholakia, directeur operaties bij GPS-autotrackingbedrijf Force door Mojio, vertelde Lifewire via e-mail.

"Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat de pandemie nog geen geschiedenis is", vertelde Joe Flanagan, senior werkgelegenheidsadviseur bij VelvetJobs, via e-mail aan Lifewire.

"Alle werknemers vragen om weer aan het werk te gaan, zal ook de druk vergroten om gezondheidsrisico's te minimaliseren, naleving te waarborgen en hun welzijn te garanderen. In het geval van toekomstige besmettingsgolven of mutaties, zullen organisaties gedwongen worden terug te gaan abrupt."

Aanbevolen: