Apple's iPhone Weather-app is echt, echt goed

Inhoudsopgave:

Apple's iPhone Weather-app is echt, echt goed
Apple's iPhone Weather-app is echt, echt goed
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De weer-app, notities en herinneringen zijn gewoon geweldig.
  • Safari's herontwerp toont het andere uiterste van Apple's softwarekwaliteit.
  • De iPad heeft nog steeds geen weer-app.
Image
Image

Apple's iPhone Weather-app is fantastisch nauwkeurig, gemakkelijk te lezen, vol informatie en zonder het soort gemanierde minimalisme dat het softwareontwerp van Apple plaagt.

In 2020 kocht Apple de populaire weer-app en provider van weergegevens, Dark Sky. De gimmick van Dark Sky was uiterst nauwkeurige, hyperlokale voorspellingen. De app kan bijvoorbeeld een regenwaarschuwing geven voor uw precieze plek, en u waarschuwen voor een bui die over 5 minuten begint en 15 minuten duurt. In iOS 15 werd die technologie in de iPhone-weer-app gerold. Het is zo goed dat niemand een weer-app van derden hoeft te kopen. Maar waarom is de rest van de software van Apple niet zo goed?

"De ingebouwde weer-app heeft zoveel te bieden dat het geen zin heeft om een andere weer-app te downloaden of te kopen", vertelde iPhone-gebruiker en oprichter van het zoekbedrijf Marilyn Gaskell aan Lifewire via e-mail.

Of het weer is

De iPhone Weer-app doet de basis, inclusief weerswaarschuwingen, uur- en dagvoorspellingen, enzovoort, maar voegt ook uitgebreide luchtkwaliteitsdetails toe, een geanimeerde neerslagkaart die de regen laat zien die over je locatie beweegt, plus gedetailleerde panelen voor vochtigheid, UV, wind en meer. Maar het zijn de details die de app echt maken.

Als u bijvoorbeeld naar het overzicht kijkt, dat een lijst met uw opgeslagen locaties toont, gebruikt elk paneel animaties om de huidige weersomstandigheden weer te geven. En als je tikt om een paneel uit te vouwen, krijg je nog meer eigenzinnigheid. Als het regent, v alt de regen op de achtergrond, maar hij stuitert en spettert alsof hij het bovenste informatiepaneel raakt.

Image
Image

"Het is heel schattig hoe de sneeuw zich opstapelt bovenop het waarschuwingsvenster voor de winterstorm in de Apple Weather-app", zegt iPhone-gebruiker Maya Patrose op Twitter.

Je kunt ook een lijst met opgeslagen locaties opvragen, waar je ook bent. Als je bijvoorbeeld naar de geanimeerde Ira-kaart kijkt, kun je een lijst met je locaties in een aangepaste popover laten verschijnen, en elke locatie heeft een klein pictogram dat de huidige omstandigheden aangeeft.

De hele app is een genot om te gebruiken. Het is gemakkelijk te achterhalen, maar het is nooit dom. Het ontwerp is strak, maar er is niets van het onder het tapijt vegen minimalisme dat je in veel van de andere apps van Apple aantreft. Dat is waar veel functies, zowel zelden gebruikte als essentiële, in een reeks verborgen menu's worden gedumpt. Dit zorgt ervoor dat het hoofdscherm er schoon uitziet, maar de bruikbaarheid verpest. En dat soort denken lijkt tegenwoordig de standaard te zijn bij Apple.

Ontwerp is hoe het niet werkt

Het beste (of slechtste) voorbeeld hiervan was het herontwerp van Safari van afgelopen zomer, dat zoveel ophef veroorzaakte tijdens de bètaperiode dat Apple vrijwel alle wijzigingen in de gebruikersinterface op de iPad- en Mac-versies terugdraaide en instellingen deed in de iPhone-versie om de grootste wijziging ongedaan te maken (de "balk onderaan het tabblad").

Aan de ene kant laat de bereidheid om groots te gaan in het herontwerpen van waarschijnlijk de belangrijkste Mac- en iOS-app zien dat Apple bereid is de boel op te schudden. En in staat zijn om fouten te realiseren en ze terug te draaien is een ander teken van kracht.

Image
Image

Maar iedereen die de bèta in de zomer heeft geprobeerd te gebruiken, weet hoe erg die veranderingen waren. Ze brachten geen nieuwe of verbeterde functionaliteit en maakten Safari tegelijkertijd moeilijker te gebruiken. Je kon niet eens weten welk tabblad actief was.

En toch hebben we tegelijkertijd de iPhone Weer-app en uitstekende verbeteringen aan de Herinneringen- en Notities-apps, die nu beide tags en slimme zoekopdrachten ondersteunen. Hier is een voorbeeld: in de Notities-app kun je met je ApplePencil op de slapende iPad tikken om hem wakker te maken met een dagelijkse notitie. Als u met de hand een tag schrijft, herkent de app deze en groepeert deze met notities die op de normale manier zijn getagd. Het is zo'n handige functie dat het me doet denken aan de tijd dat Apple nog alles over plezier en bruikbaarheid had.

De trend lijkt goed te zijn, hoewel langzaam - een beetje zoals het draaien van een oceaanstomer. En met het verbazingwekkende herontwerp van de MacBook Pro afgelopen herfst, waarmee alles wat er mis was met de laatste paar versies verholpen was, ziet het er goed uit.

Aanbevolen: