Willen we echt oplaadmatten voor meerdere apparaten?

Inhoudsopgave:

Willen we echt oplaadmatten voor meerdere apparaten?
Willen we echt oplaadmatten voor meerdere apparaten?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple werkt mogelijk nog steeds aan een AirPower-type oplaadmat.
  • 'Draadloze' opladers verspillen minimaal 20% van het stroomverbruik.
  • Omgekeerd opladen kan echter een game-changer zijn.
Image
Image

Oplaadpads voor meerdere apparaten klinken geweldig, maar zijn ze niet een beetje zinloos?

Volgens Apple-geruchtenmaker Mark Gurman, werkt Apple mogelijk nog steeds aan een oplaadmat voor meerdere apparaten, vergelijkbaar met het nooit uitgebrachte AirPower-product. En in de tussentijd zorgt een oude Apple-medewerker en accessoire ervoor dat Belkin al op versie twee van zijn MagSafe 3-in-1-oplaadpad is. Maar wat heeft het voor zin, behalve het maken van een geweldig cadeau?

"Een universeel opladerontwerp, of het nu USB-C of een andere standaard is, zou absoluut nuttiger zijn, maar biedt ook minder mogelijkheden voor Apple om nieuwe producten te verkopen", vertelde Devon Fata, CEO van designbedrijf Pixoul, aan Lifewire via e-mail.

Novelty Gift Kandidaat

Vraag één: Hoe vaak laadt u al uw apparaten tegelijkertijd op? En met apparaten bedoelen we een bepaalde set gadgets: je iPhone, AirPods en Apple Watch. Voor mij is dit de enige keer dat ik dit doe wanneer ik op reis ben, en de enige keer dat ik moet opladen is terug in het hotel terwijl ik slaap.

De rest van de tijd laad ik het horloge 's nachts, elke nacht, op het nachtkastje. Maar elke andere gadget die ik heb, wordt gewoon aangesloten op een kabel wanneer hij sap nodig heeft.

Een meer praktische optie is om een USB-oplader met meerdere poorten te hebben, met een mix van USB-C- en USB-A-uitgangen. Dit kan met klittenband onder een bureau worden bevestigd of op een gangtafel worden bevestigd. Als je de voorkeur geeft aan het energieverspillende gemak van een Qi- of MagSafe-oplaadpad, dan kan deze worden aangesloten op deze power brick. Idem een Apple Watch-oplader, en natuurlijk alle apparaten van merken die geen Apple zijn.

[U]Tot draadloos opladen echt efficiënt is, zou het een beetje verkwistend zijn om het aan te moedigen als de primaire oplaadmethode.

Dit wil niet zeggen dat een oplaadmat nutteloos is. Het is gewoon dat het een vaste en nogal specifieke reeks oplaadopties biedt. Als je regelmatig de exacte combinatie van gadgets oplaadt, is het perfect. Een paar USB-C- en Lightning-kabels op strategische punten in huis zullen vrijwel zeker praktischer zijn voor alle anderen.

Draadloze zwakke punten

Er is nog een nadeel aan opladen met contactpads in plaats van kabels aan te sluiten. Ze zijn inefficiënt. Deze zogenaamde 'draadloze' opladers leveren slechts 30-80% van de stroom die ze gebruiken, de rest eindigt als warmte. Dit is een verspilling van energie, maar die warmte is ook schadelijk voor je batterij en verkort de levensduur.

Apple lijkt over te gaan op inductieladen als standaard voor mobiele en draagbare apparaten. En dat is een probleem.

"Totdat draadloos opladen echt efficiënt is, zou het een beetje verkwistend zijn om het aan te moedigen als de primaire oplaadmethode", schrijft MacRumors-forumlid twistedpixel8. "Misschien kan Apple een betere oplossing bedenken die niet zo veel energie verspilt."

En medeforumlid Piggie is het ermee eens: "We hebben momenteel ongeveer 15 miljard mobiele apparaten in de wereld. Willen we echt de hoeveelheid opgewekte stroom verdubbelen om deze apparaten te laten werken als ze draadloos waren?"

Het is echter niet allemaal slecht nieuws.

Image
Image

Omgekeerd opladen

Omgekeerd opladen klinkt misschien als een terugbetaling via een creditcard, maar het is een handige truc waarmee je apparaten zowel kosten kunnen verzenden als accepteren. Een iPhone kan bijvoorbeeld een AirPods-hoesje opladen via de MagSafe-ring op de achterkant.

Dit is handig in geval van nood, zodat u de reservecapaciteit van een groter apparaat kunt gebruiken om een kleiner apparaat op te laden. Sterker nog, je kunt een iPhone al opladen vanaf een iPad, met de juiste kabel.

Maar er zijn nog andere voordelen aan omgekeerd opladen. U kunt bijvoorbeeld uw iPhone aansluiten, met de voorkant naar beneden leggen en de iPhone zelf gebruiken als oplader voor uw AirPods of Apple Watch. Apple doet dit al min of meer. Als je een MagSafe-batterijpakket hebt, kun je de iPhone op een oplader aansluiten, en deze zal via een inductieve verbinding sap naar het batterijpakket sturen.

Het nadeel is dat dit allemaal warmte produceert. Maar het idee om alleen je iPad op de stroom te kunnen aansluiten en dan je andere Apple-gadgets erop te stapelen om ze op te laden, is verleidelijk en maakt het niet meer nodig om zoveel opladers te kopen en mee te nemen.

Het opladen van onze gadgets is nog steeds het grootste onopgeloste probleem, niet alleen voor het ongemak, maar ook voor alle verspilde bronnen. De oplaadmat van Apple lost dat niet op, maar de steeds energiezuinigere computers helpen in ieder geval.

Aanbevolen: