ACCDB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ACCDB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ACCDB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ACCDB-bestandsextensie is een Access 2007/2010 Database-bestand. Het is de standaardindeling voor databasebestanden die in de huidige versie van MS Access worden gebruikt.

Deze indeling vervangt de oudere MDB-indeling die werd gebruikt in eerdere versies van Access (vóór versie 2007). Het bevat verbeteringen, zoals ondersteuning voor codering en bestandsbijlagen.

Wanneer u in Access aan een ACCDB-bestand werkt, wordt automatisch een vergelijkbaar MS Access Record-Locking Information-bestand (met de. LACCDB-extensie) in dezelfde map gemaakt om te voorkomen dat het originele bestand per ongeluk wordt bewerkt. Dit tijdelijke bestand is vooral handig wanneer meerdere mensen hetzelfde ACCDB-bestand tegelijkertijd gebruiken.

Image
Image

Hoe een ACCDB-bestand te openen

ACCDB-bestanden kunnen worden geopend met Microsoft Access (versie 2007 en nieuwer). Microsoft Excel importeert ACCDB-bestanden, maar die gegevens moeten dan in een ander spreadsheetformaat worden opgeslagen.

Het gratis MDB Viewer Plus-programma kan ook ACCDB-bestanden openen en bewerken. Dit is een geweldig alternatief als u geen exemplaar van Access hebt. Bovendien is het volledig draagbaar, dus je hoeft het niet eens te installeren.

Een andere manier om een van deze bestanden te openen en te bewerken zonder Access is door OpenOffice Base of LibreOffice Base te gebruiken. Met beide kunt u verbinding maken met een bestaande Access 2007-database (een. ACCDB-bestand), maar het resultaat is een bestand dat is opgeslagen in de ODF-database-indeling (een. ODB-bestand).

Je kunt MDBOpener.com gebruiken om het ACCDB-bestand online te uploaden en de tabellen te bekijken zonder dat je ooit databasesoftware op je computer nodig hebt. Hoewel u het databasebestand op geen enkele manier kunt manipuleren, kunt u de tabellen downloaden in CSV- of XLS-indeling.

ACCDB MDB Explorer voor Mac kan ook ACCDM- en MDB-bestanden openen, maar het is niet gratis te gebruiken.

Mogelijk moet u Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable installeren als u een ACCDB-bestand probeert te gebruiken in een programma dat geen MS Access is.

Een ACCDB-bestand converteren

Microsoft Access gebruiken is de beste manier om een ACCDB-bestand naar een ander formaat te converteren. U kunt dit doen door het bestand in het programma te openen en het vervolgens op te slaan in MDB, ACCDE of ACCDT (Microsoft Access Database Template).

Image
Image

Je kunt Excel ook gebruiken om de tabel van het bestand in een ander formaat op te slaan, maar aangezien Excel een spreadsheetprogramma is, kun je alleen in dat type formaat opslaan. Enkele van de ondersteunde formaten zijn CSV, XLSX, XLS en TXT.

Of je nu Access of Excel gebruikt, je kunt het bestand ook converteren naar een PDF-bestand met een gratis PDF-printer zoals doPDF.

Houd in gedachten wat we hierboven zeiden over de OpenOffice- en LibreOffice-software. U kunt deze programma's gebruiken om een ACCDB naar ODB te converteren.

Volg deze stappen op fjorge als u een ACCDB-bestand in Microsoft SQL Server moet importeren.

Meer informatie over ACCDB-bestanden

Als u uw toegangsdatabase wilt gebruiken met SharePoint of Outlook, moet u ACCDB over MDB gebruiken omdat het de beveiligingsvereisten ondersteunt die door die programma's zijn ingesteld.

In vergelijking met MDB staat ACCDB ook velden met meerdere waarden toe, wat betekent dat u meerdere waarden in elk record kunt opslaan zonder dat u een aparte database hoeft te bouwen.

Er is een maximale bestandsgrootte van 2 GB ingesteld voor ACCDB-bestanden. Omdat ze bestandsbijlagen ondersteunen, worden ze automatisch gecomprimeerd om de totale bestandsgrootte onder die limiet te houden.

In tegenstelling tot MDB ondersteunt het ACCDB-formaat geen beveiliging op gebruikersniveau. Dit betekent dat je bepaalde delen van de database (bijv. een formulier) niet kunt blokkeren of verbergen zoals je kunt wanneer je met het MDB-formaat werkt.

ACCDB ondersteunt ook geen replicatie en kan niet worden geopend of gekoppeld aan versies van Access vóór 2007.

Wat te doen als uw bestand nog steeds niet opent

Sommige bestandsindelingen gebruiken bestandsextensies die bijna hetzelfde zijn gespeld, de meeste van dezelfde letters gebruiken maar in een unieke opstelling, of zelfs allemaal dezelfde letters gebruiken. Geen van deze omstandigheden betekent echter noodzakelijkerwijs dat de indelingen identiek of zelfs maar verwant zijn, dus het betekent ook dat ze niet noodzakelijkerwijs op dezelfde manier worden geopend of geconverteerd.

ACC-bestanden worden bijvoorbeeld gebruikt voor zowel Graphics Accounts Data-bestanden als GEM Accessory-bestanden, maar geen van deze formaten is hetzelfde en geen van beide heeft iets te maken met Access. U kunt hoogstwaarschijnlijk geen ACC-bestand openen met een van de tools die werken met ACCDB-bestanden.

Hetzelfde geldt voor AAC-, ACB- en ACD-bestanden (ACID Project of RSLogix 5000 Program). Er zijn tal van andere formaten die hier ook van toepassing kunnen zijn.

Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, probeer het dan te openen als een tekstdocument met een teksteditor zoals een uit onze lijst met de beste gratis teksteditors. Het is mogelijk dat de boven- of onderkant, of iets daartussenin, identificeerbare informatie bevat die je kan helpen in de richting van het formaat, wat je kan leiden naar een programma dat het bestand kan openen of converteren.

FAQ

    Hoe open je. MBD- en. ACCDB-bestanden op Mac?

    MDB / ACCDB Viewer is de beste tool van derden op Mac om toegang te krijgen tot. MBD- en. ACCDB-bestanden op Mac. De software kost $ 19, maar biedt een volledig functionele gratis proefversie met exportbeperkingen.

    Hoe converteert u van. MBD naar. ACCDB?

    Microsoft Access kan. MBD-bestanden openen en ze vervolgens opslaan als. ACCBD-bestanden. Open het File menu in de linkerbovenhoek van het scherm, en gebruik de Save as functie voor conversie.

Aanbevolen: