Ik kan niet stoppen met het spelen van 'Alto's Odyssey: The Lost City

Inhoudsopgave:

Ik kan niet stoppen met het spelen van 'Alto's Odyssey: The Lost City
Ik kan niet stoppen met het spelen van 'Alto's Odyssey: The Lost City
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Alto's Odyssey: The Lost City brengt de eindeloze hardloper van 2018 naar Apple Arcade, compleet met een gloednieuw gebied om te verkennen.
  • The Lost City blijft bij de kern van de eindeloze natuur van Alto's Odyssey, terwijl spelers ook langzaam overgaan van het kille woestijnzand naar het bruisende bladerdak van de stad.
  • Het is de perfecte mix van eenvoud en uitdaging, wat leidt tot een bijna onbeperkte hoeveelheid herspeelbaarheid.
Image
Image

Alto's Odyssey: The Lost City is nu beschikbaar op Apple Arcade en ik heb mijn iPhone niet meer willen neerleggen sinds ik begon met spelen.

Soms komt er een game uit, en die is zo goed dat je er keer op keer naar terug wordt getrokken. Ik heb dat door de jaren heen vaak meegemaakt, maar het is zeer zeldzaam dat die games ooit op mijn mobiele telefoon te vinden zijn. Toen de originele Alto's Odyssey in 2018 uitkwam, was het leuk, maar ik vergat het snel tussen de andere grote titels die dat jaar uitkwamen.

Teruggaand naar de veelgeprezen eindeloze hardloper met de release van Alto's Odyssey: The Lost City op Apple Arcade, moet ik eraan denken waarom de eenvoudigste games soms de leukste kunnen zijn.

Het is een leuke sensatie die me veel doet denken aan de manier waarop de wereld van een personage begint uit te breiden wanneer ze hun geboorteplaats verlaten in een fantasieroman.

Houd het simpel

Het meest aantrekkelijke aan Alto's Odyssey: The Lost City is meteen de pure eenvoud van het spel. Als eindeloze loper ben je altijd in beweging, wat betekent dat je moet uitkijken voor obstakels die op je pad komen. Echter, in tegenstelling tot sommige eindeloze games, maakt Alto's Odyssey je alleen zorgen over twee bedieningselementen: springen en trucjes doen.

Natuurlijk moet je deze twee bedieningselementen combineren om tornado's te raken die je kunnen optillen of zelfs van heteluchtballonnen weerkaatsen om extra lift te krijgen. Ondanks die toevoegingen voelt het allemaal soepel en eenvoudig te bedienen aan, omdat je het allemaal kunt doen met slechts één druk op de knop.

De hele kerngameplay bestaat uit het verzamelen van punten terwijl je door de levels op je snowboard stroomt en de prachtige vergezichten in je opneemt die de eindeloze woestijn vormen. Onderweg begin je ook langzaam over te gaan van de rustige duinen naar de meer zakelijke lanen van dorpen, en dan later naar de Lost City zelf. Het is een bijzondere overgang die perfect past bij de gemakkelijke vibes die de game uitstra alt.

smeken om meer te zien

Een van de belangrijkste veranderingen met The Lost City is de introductie van een bruisende stad, die nieuwe elementen toevoegt aan de voor- en achterkant. Vergeleken met de zandduinen van de eindeloze woestijn voelt het echter heel anders.

Omdat Alto's Odyssey - en de andere Alto's games daarvoor - zo sterk is gericht op het bieden van een chille ervaring, hebben de ontwikkelaars een unieke manier bedacht om de wereld uit te bouwen en die nieuwe elementen te introduceren.

Naarmate je vordert, begint het spel steeds meer te onthullen en nieuwe onderdelen aan de achtergrond toe te voegen. Het maakt eerlijk gezegd deel uit van wat me zo lang aan het spelen hield nadat ik de game voor het eerst had opgestart. De game zorgt er al voor dat je doelen naar je wilt blijven gooien, zoals "x aantal punten verzamelen" of "x aantal meters reizen" om nieuwe niveaus te ontgrendelen.

Gooi in de soepele overgang en plaag van nieuwe gebieden, en het komt allemaal samen op een manier die het moeilijk maakt om weg te lopen, terwijl je je afvraagt wat je te wachten staat.

Image
Image

Er zit geen echt verhaal in Alto's Odyssey: The Lost City, maar het voelt bijna alsof de ontwikkelaars je meenemen op een reis terwijl je verder komt. Elk deel van de wereld en elke run die je voltooit, maakt plaats voor steeds meer van het gebied buiten het scherm.

Het is een leuke sensatie die me veel doet denken aan de manier waarop de wereld van een personage begint uit te breiden wanneer ze hun geboorteplaats verlaten in een fantasieroman, en het is iets dat ik graag zie games ontdekken, vooral op zulke subtiele manieren.

Als je een fan bent van mobiele games of gewoon op zoek bent naar een nieuwe chill-game met een kleine uitdaging, dan is Alto's Odyssey: The Lost City nu verkrijgbaar op Apple Arcade. Als je niet zo'n fan bent van mobiele games of het moeilijk vindt om de prijs van Apple Arcade elke maand te rechtvaardigen, dan raad ik je aan om het minstens een maand of twee te kopen. Deze gerevitaliseerde versie van Alto's Odyssey is de $ 4,99 meer dan waard.

Aanbevolen: