Je zult moeten stoppen met het delen van je Netflix-wachtwoord

Inhoudsopgave:

Je zult moeten stoppen met het delen van je Netflix-wachtwoord
Je zult moeten stoppen met het delen van je Netflix-wachtwoord
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix doet eindelijk iets aan het delen van wachtwoorden.
  • Je kunt mogelijk extra, niet-huishoudelijke leden aan je abonnement toevoegen voor ongeveer $ 3 per stuk.
  • Wachtwoorddelers kunnen hun gebruikersprofielen meenemen.

Image
Image

Netflix verzilvert mogelijk het klassieke "je eerste hit is gratis" bedrijfsmodel.

Netflix-abonnees hebben hun wachtwoorden al lang gedeeld met vrienden buiten hun huishouden, en Netflix is daar best cool mee geweest. In 2016 noemde de CEO van het bedrijf, Reed Hastings, het zelfs 'een positief iets'. Maar nu test het manieren om mensen te dwingen hun accountgegevens niet meer met anderen te delen. Of liever gezegd, het wil dat je een toeslag beta alt voor elke persoon met wie je deelt.

"Op dit moment deel ik mijn account met twee andere familieleden en we wonen in drie verschillende landen", vertelde Netflix-wachtwoorddeler en webmarketeer Simone Colavecchi via e-mail aan Lifewire. "Als je het mij zou vragen, zou ik twee keer nadenken voordat ik de volledige prijs zou betalen om mijn eigen account te hebben. Aan de ene kant zouden mensen die gewend waren om Netflix te kijken de volledige prijs betalen, maar in mijn geval zouden ze een klant verliezen."

Tijden veranderen

Het is vrij gebruikelijk dat een groep vrienden samen clubt, het maandelijkse bedrag van Netflix beta alt en vervolgens de login deelt zodat ze allemaal kunnen kijken. Het is de perfecte balans tussen socialisme en kapitalisme. Waarschijnlijk doe je het zelf of ken je iemand die dat doet. En Netflix heeft de praktijk nooit echt aangepakt.

Dat is nu veranderd. In een proef in Chili, Costa Rica en Peru experimenteert Netflix met het in rekening brengen van extra leden als ze vanaf een andere locatie inloggen op je abonnement. Leden met standaard- en premiumabonnementen kunnen subaccounts voor maximaal twee personen toevoegen, zegt Chengyi Long, directeur productinnovatie van Netflix, in de blogpost.

Je zou kunnen zeggen dat de soepelheid ten aanzien van het delen van wachtwoorden een van de dingen is die Netflix in de eerste plaats zo succesvol heeft gemaakt.

De prijzen in deze proef zijn 2.380 CLP in Chili, $ 2,99 in Costa Rica en 7,9 PEN in Peru. Dat is ongeveer $ 3 of minder voor elk add-on-lid.

Netflix maakt het ook zo naadloos mogelijk om over te stappen naar een nieuw account. Als u eerder een slot in iemands huishoudabonnement opnam maar uw eigen gebruikersprofiel gebruikte, raakt u dit niet kwijt. Als je je aanmeldt voor een gloednieuw account of een van de bovengenoemde subaccounts, dan kun je je profiel meenemen.

Haal ze vast

Het lijkt erop dat Netflix het delen van wachtwoorden graag toestond, omdat het de groei aandreef. Geen financiële groei - omdat niemand extra betaalde - maar gebruikersgroei. En nu mensen verslaafd zijn, is het tijd dat ze gaan betalen.

"Je zou kunnen zeggen dat de soepelheid ten aanzien van het delen van wachtwoorden een van de dingen is die Netflix in de eerste plaats zo succesvol heeft gemaakt. Het zorgde ervoor dat de bekendheid van het platform zich verspreidde via wat kan worden omschreven als een sneeuwbaleffect," Jamie Knight, CEO van markt- en datatrends nieuwssite DataSource Hub, vertelde Lifewire via e-mail.

Maar waarom nu? Vanwege die universele obsessie van de groei van openbare bedrijven. Netflix voegde 26 miljard abonnees toe aan het begin van de lockdown in 2020, maar voldoet nu niet aan de verwachtingen van marktanalisten. Dat wil zeggen, de groei vertraagt, deels omdat zoveel mensen die Netflix willen het al gebruiken.

Image
Image

Maar zoals we hebben gezien, betalen veel van die gebruikers niet. Als Netflix een behoorlijk percentage van die wachtwoorddelers kan omzetten in betalende gebruikers of in ieder geval bestaande accounthouders kan overtuigen om ervoor te betalen, dan is dat een bron van groei.

En waarom niet? Voor $ 3 per pop - als dat is wat het uiteindelijk kost in de VS - kan het logisch zijn dat mensen een beetje extra betalen, maar toch het hoofdplan splitsen. En veel ouders zullen zeker graag betalen voor hun kinderen om Netflix te kijken in hun studentenkamers.

In het tijdperk van internetgiganten zoals Facebook en Netflix, werkt het oude, al destructieve groeimodel ten koste van alles niet. Of beter gezegd, het is nog destructiever. Facebook heeft al bijna verzadiging bereikt met bijna de hele planeet aangemeld, en het stimuleert de groei doordat we elkaar allemaal haten om advertenties te verkopen.

Netflix zal zeker een ander verzadigingspunt bereiken, zelfs als dit nieuwe beleid succesvol is, maar het speelt het in ieder geval slim. Add-on-betalingen en de mogelijkheid om uw gebruikersprofiel nauwlettend in de gaten te houden, maken het overstappen echt gemakkelijk.

Het enige dat nog niet gezegd is, is hoe Netflix van plan is zijn nieuwe plannen af te dwingen.

Aanbevolen: