Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt wissen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt wissen
Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt wissen
Anonim

Wat te weten

  • Van Google-account: Gegevens en personalisatie > Activiteit en tijdlijn > Mijn activiteit. Tik op drie verticale stippen > Verwijder activiteit door.
  • Chrome op pc: Tik op drie verticale stippen > Geschiedenis > Geschiedenis >Browsegegevens wissen.
  • Chrome op Android en iOS: Tik op drie verticale stippen > Geschiedenis > Browsegegevens wissen. In de Google-app: Meer > Zoekactiviteit.

Volg deze instructies om te leren hoe u uw Google-geschiedenis kunt verwijderen uit uw Google-account, uit de Google Chrome-webbrowser, uit de Google iOS- of Android-app of uit de Google-app.

Het wissen van uw Google-zoekgeschiedenis betekent niet dat Google uw zoekgegevens verwijdert. Google houdt nog steeds gegevens bij over hoe en wanneer je bepaalde functies gebruikt, zelfs als je de details van je activiteit verwijdert.

Hoe de zoekgeschiedenis van uw Google-account te verwijderen

Als u Google Zoeken regelmatig gebruikt terwijl u bent ingelogd op uw Google-account, zoals op een persoonlijke laptop of desktopcomputer, kunt u uw zoekgeschiedenis eenvoudig verwijderen.

  1. Bezoek myaccount.google.com in een web- of mobiele browser en meld u aan bij uw Google-account als u niet bent aangemeld.

    Image
    Image
  2. Selecteer de categorie Data & personalisatie aan de linkerkant en scrol omlaag naar Activiteit en tijdlijn. Selecteer Mijn activiteit (voer uw wachtwoord of tweefactorauthenticatie in als u de extra verificatie-instelling hebt ingeschakeld).

    Image
    Image
  3. Als u al uw Google-zoekgeschiedenis wilt wissen, selecteert u de drie verticale stippen bovenaan het scherm rechts van het zoekveld en selecteert u vervolgens Verwijderen activiteit door.

    Image
    Image
  4. Selecteer All Time in het vak Delete Activity.

    Image
    Image
  5. Kies uit welke diensten je activiteit wilt verwijderen, of Selecteer alles om alle categorieën te selecteren. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  6. Selecteer Delete in het bevestigingsvenster om je Google-activiteit permanent te verwijderen.

    Image
    Image

    Als u afzonderlijke zoekactiviteiten van Google wilt verwijderen, bladert u door uw Mijn activiteit-pagina (of gebruikt u de zoekfunctie) om het zoekitem te vinden dat u wilt verwijderen. Selecteer vervolgens de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het item en selecteer Delete

Wis de zoekgeschiedenis van Google vanuit uw Chrome-webbrowser op een computer

Als Google Chrome uw hoofdwebbrowser is, kunt u uw Google-zoekgeschiedenis wissen vanuit de browser.

  1. Open de Chrome-webbrowser op een desktop- of laptopcomputer.
  2. Selecteer de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van de browser.

    Image
    Image
  3. Selecteer Geschiedenis in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens Geschiedenis in het submenu.

    Image
    Image
  4. Als u al uw zoekgeschiedenis tussen een bepaalde tijd en het heden wilt wissen, selecteert u Browsegegevens wissen aan de linkerkant van het scherm.

    Als u individuele zoekitems wilt wissen, gaat u terug naar het tabblad Geschiedenis en bladert u door uw zoekitems, of gebruikt u het veld Zoekgeschiedenis bovenaan om het item te vinden dat u wilt wissen.

    Image
    Image
  5. Selecteer op het volgende tabblad het Tijdbereik vervolgkeuzemenu en kies Altijd om uw geschiedenis te wissen. Schakel desgewenst de selectievakjes uit naast de items die u wilt behouden.

    Image
    Image
  6. Selecteer Gegevens wissen.

    Image
    Image
  7. Selecteer de drie verticale stippen rechts van een item dat u wilt wissen en kies vervolgens Verwijderen uit geschiedenis.

    Image
    Image

Wis Google-geschiedenis van uw Chrome-webbrowser op Android

Als u Google Chrome voornamelijk gebruikt vanaf uw Android, kunt u uw zoekgeschiedenis wissen vanuit de browser.

  1. Open de Chrome-webbrowser-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Geschiedenis.
  3. Als u uw volledige zoekgeschiedenis wilt wissen, tikt u op Browsegegevens wissen Als u afzonderlijke zoekitems uit uw geschiedenis wilt wissen, scrolt u omlaag om het item te vinden, of tik op het vergrootglas om naar een item te zoeken en tik vervolgens op X rechts van het individuele item om het te wissen.
  4. Als je de hele geschiedenis aan het wissen bent, tik je op de Tijdbereik vervolgkeuzepijl en selecteer All time. Schakel desgewenst de selectievakjes naast de onderstaande items uit als u ze liever niet wilt wissen.
  5. Tik op Gegevens wissen in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image

Wis Google-zoekgeschiedenis vanuit uw Chrome-webbrowser op iOS

Als u Google Chrome op een iPhone of iPad gebruikt, kunt u uw zoekgeschiedenis wissen vanuit de browser.

  1. Open de Chrome-webbrowser-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de drie horizontale stippen in het onderste menu.
  3. Tik op Geschiedenis in het submenu.
  4. Om je hele zoekgeschiedenis te wissen, tik je onderaan op Browsegegevens wissen.

    Image
    Image
  5. Kies op het volgende tabblad een tijdbereik uit het menu. Om al uw geschiedenis te verwijderen, laat u deze staan op All Time.
  6. Zorg ervoor dat Browsegeschiedenis is aangevinkt. Als dit niet het geval is, tikt u erop om een vinkje toe te voegen. Tik eventueel op om een van de onderstaande items aan of uit te vinken.
  7. Tik op Browsegegevens wissen en tik er een tweede keer op om te bevestigen dat u de gegevens wilt wissen.

    Image
    Image

Individuele items wissen

Soms zijn er items in je geschiedenis die je een tijdje wilt bewaren of specifieke items die je wilt verwijderen. Volg deze stappen om afzonderlijke zoekitems te wissen:

  1. Tik op het tabblad Geschiedenis op Bewerken in de rechterbenedenhoek.
  2. Scroll omlaag of zoek naar een item dat u wilt wissen en tik vervolgens op de circle ernaast om een vinkje toe te voegen.
  3. Tik op Verwijderen in de linkerbenedenhoek.

    Image
    Image
  4. Tik op Klaar in de rechterbovenhoek.

Google-zoekgeschiedenis wissen vanuit de Google-app op Android en iOS

Als je de officiële Android Google-app gebruikt voor al je zoekopdrachten, wis dan je zoekgeschiedenis van de app door naar More > te gaan Search activityen gebruik vervolgens de bovenstaande stappen om je activiteit te verwijderen.

Automatisch verwijderen instellen om de zoekgeschiedenis van Google te wissen

Je kunt de automatische verwijderingsfuncties van Google gebruiken om je zoekgeschiedenis, samen met web- en app-activiteit, te wissen met behulp van een webbrowser of de mobiele Google-app. Hier is hoe.

  1. Ga vanuit een webbrowser naar de pagina 'Web- en app-activiteit'.
  2. Selecteer Automatisch verwijderen.

    Image
    Image
  3. Kies de optie Automatisch verwijderen van activiteit ouder dan en kies een tijdsbestek uit het vervolgkeuzemenu. Je kunt ervoor kiezen om activiteit ouder dan drie maanden, 18 maanden en 36 maanden te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Volgende.
  5. Selecteer Bevestigen om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: