Hoe VR tv-nieuws kan transformeren

Inhoudsopgave:

Hoe VR tv-nieuws kan transformeren
Hoe VR tv-nieuws kan transformeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De grens tussen nieuws en realiteit kan vervagen door het gebruik van VR-sets voor tv-shows.
  • Een ontwerpbureau heeft een digitale nieuwsstudio uitgebracht waarmee gasten de set virtueel als avatars kunnen bezoeken.
  • Softroom ontwikkelde het concept met hulp van het gerenommeerde videogamebedrijf Epic Games.
Image
Image

Tv-nieuwsprogramma's gebruiken steeds vaker videoconferenties om gasten te ontvangen, en nu zou je virtuele bezoekers kunnen zien op je favoriete programma.

Ontwerpadviesbureau Softroom heeft een virtual reality (VR) nieuwsstudio ontworpen die bedoeld is om de grenzen van de traditionele studio te vervagen. Het Nieuwspaviljoen maakt gebruik van een stand waar presentatoren en gasten in VR rond een tafel kunnen zitten. De software zou de grens tussen nieuws en gaming kunnen vervagen, zeggen experts.

"Mensen zijn gewend VR te gebruiken voor entertainment en niet om informatie te verzamelen, vooral niet voor het laatste nieuws", vertelde Kathleen M. Ryan, een professor journalistiek aan de Universiteit van Colorado Boulder, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Spelshow?

De door Softroom ontwikkelde virtuele nieuwsstudio ziet eruit als een videogame, en daar is een reden voor. Het bedrijf zegt dat het het concept heeft ontwikkeld met hulp van het gerenommeerde videogamebedrijf Epic Games.

Het nieuwspaviljoen bevat een nieuwscabine, waar de presentator fysiek aan een bureau kan zitten. Een paviljoen met videowalls omringt de studio zodat camera's de nieuwslezers live kunnen filmen en de video-output wordt live weergegeven op de LED-walls. Gasten op afstand kunnen digitaal op de set worden ingevoegd.

"Ik geloof dat dergelijke VR-tv-studio's goed kunnen zijn voor de journalistiek, omdat ze het journalisten en andere omroepen gemakkelijker kunnen maken om complexe onderwerpen duidelijker en intuïtiever uit te leggen en te illustreren", Nick Jushchyshyn, de programmadirecteur van VR en meeslepende media aan de Drexel University, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

The Weather Channel gebruikt bijvoorbeeld dezelfde technologie om de effecten van een stormvloed of tornadowinden te illustreren, wees Jushchyshyn erop.

"Een gemiddelde persoon kan zich niet intuïtief in zijn gedachten voorstellen hoe een 10 meter hoge golf van vuil zeewater eruit zou zien en zou doen in hun buurt door alleen de woorden te horen, maar door het gebruik van een VR-tv-studio, het evenement kan live en interactief worden getoond in de veiligheid van de studio, zonder zelfs een bemanning in een storm te sturen, "voegde hij eraan toe.

Virtuele tv-studio's zullen waarschijnlijk in populariteit toenemen, zei Jushchyshyn. Tot een paar jaar geleden was deze technologie zo duur dat deze alleen beschikbaar was voor high-end professionele uitzendstudio's, maar de software- en hardwarekosten zijn gedaald tot het niveau waarop zakelijke, academische en zelfs persoonlijke videostudio's het kunnen gebruiken.

"Over het algemeen is het, nadat een greenscreen-studio is geïnstalleerd en VR-sets in gebruik zijn, sneller en goedkoper om nieuwe studiosets en rekwisieten digitaal te 'bouwen' en te gebruiken dan in de echte wereld, "hij toegevoegd.

Kies je eigen nieuwsshow

Virtual reality-technologie zou nieuwe manieren kunnen openen voor kijkers om het nieuws te ervaren, zei Ryan. U kunt bijvoorbeeld een verhaal vanuit meerdere hoeken bekijken door achter het bureau te dwalen of naast de weerman te kijken. Kijkers kunnen ook besluiten om verhalen in een andere volgorde te bekijken, of de kans krijgen om zelf een nieuwsuitzending te 'verankeren' en 'produceren'.

Image
Image

"Het is echter niet genoeg om technologie te gebruiken, simpelweg omdat we het kunnen - we moeten uitzoeken of de technologie het verhaal of het begrip en de ervaring van het publiek bevordert," voegde ze eraan toe.

Ryan heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat augmented reality en immersieve online technologie kijkers meer informatie bieden dan VR.

"Voor onze respondenten is VR meer een game - iets dat leuk is om te ervaren, maar niet echt goed in het overbrengen van informatie," zei Ryan. "Hoewel de technologie een geweldige aanvulling zou kunnen zijn op reeds geproduceerde nieuwsinhoud… is het onwaarschijnlijk dat het de avondjournaal zal verdringen. Het is te nauw verbonden geweest met gamen."

Meeslepende technologie zal de journalistiek fundamenteel veranderen, voorspelde DJ Smith, mede-oprichter van het virtual reality-bedrijf The Glimpse Group, in een e-mailinterview met Lifewire.

"Verslaggevers hebben altijd de mogelijkheid gehad om een foto in te kaderen op een manier die het beste bij hun verhaallijnen past", voegde hij eraan toe. "Het klassieke voorbeeld is dat een verslaggever een menigte mensen heel groot of heel klein kan laten lijken, en het enige dat telt is hoe ver de camera is wanneer de foto wordt gemaakt. VR integreren in een studio is veel beter omdat de rapportage meer is nauwkeurig en overtuigend."

Aanbevolen: