Gebaren kunnen de manier waarop u computers gebruikt transformeren

Inhoudsopgave:

Gebaren kunnen de manier waarop u computers gebruikt transformeren
Gebaren kunnen de manier waarop u computers gebruikt transformeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe technologieën kunnen gebruikers in staat stellen hun gadgets te bedienen met gebaren.
  • Apple ontwikkelt een apparaat waarmee mensen Mac-computers met hun vingers kunnen bedienen.
  • Besturing met gebaren zal muizen en toetsenborden niet vervangen, maar eerder aanvullen, zegt een expert.
Image
Image

Je zou op een dag alles kunnen besturen, van je laptop tot je auto, met gebaren in plaats van een muis en toetsenbord.

Volgens een recente patentaanvraag ontwikkelt Apple een apparaat waarmee mensen Mac-computers met hun vingers kunnen bedienen. De gadget ziet eruit als een stuk band dat over je vingers zou glijden. Het maakt deel uit van een groeiende beweging in de technische wereld om te zoeken naar betere manieren om apparaten te bedienen.

"Met gebaren kunnen productontwikkelaars profiteren van het vermogen om de positie, locatie en beweging van het lichaam en zijn onderdelen te voelen", zei Carla Diana, auteur van My Robot Gets Me, in een e-mailinterview.

"De manier waarop we bewegen is intrinsiek verbonden met hoe we ons uiten, dus het hebben van gebarencontrole kan ons een meer vreugdevolle en heerlijke manier geven om met onze alledaagse producten om te gaan die ook natuurlijk aanvoelt."

Blijf schoon zonder aan te raken

Apple's band zou sensoren bevatten om een breed scala aan verschillende gebaren te detecteren, zoals vegen, tikken of draaien, en deze naar een ander apparaat te verzenden, zoals een Macbook, zo blijkt uit de patentaanvraag.

Je kunt ook gebaren maken tegen een oppervlak van een object of met je vingers zwaaien om de Mac te bedienen met een optische sensor.

Image
Image

Gebarenbesturing zal muizen en toetsenborden niet vervangen, maar eerder aanvullen, zei Thomas Amilien, CEO van Clay AIR, een bedrijf dat gespecialiseerd is in handtracking en gebarenbesturing, in een e-mailinterview.

"Gebareninterfaces zijn bijvoorbeeld bijzonder praktisch in situaties waar aanraking, stem en biometrie beperkingen hebben, of waar het omgaan met een controller de onderdompeling verbreekt."

Het meest voorkomende gebruik voor gebarenbediening op dit moment houdt verband met de bezorgdheid van mensen over hygiëne in openbare ruimtes, benadrukte Amilien. Aanraakloze gebaren kunnen worden gebruikt om op aanraking gebaseerde interfaces in openbare ruimtes te vervangen.

Je kunt met eenvoudige gebaren door het menu navigeren, bestellen en betalen.

Aanraakloze gebareninterfaces kunnen ook een aanvulling zijn op andere vormen van interactie waar stem en aanraking grenzen hebben, zei Amilien.

"We moeten diep nadenken over de voor- en nadelen van het hebben van camera's ingebed in alledaagse voorwerpen vanwege de privacyrisico's."

"In lawaaierige omgevingen zoals een fabriek, waar werknemers beschermende kleding dragen, kunnen gebarenbedieningen om een interface te bedienen zonder de handschoenen uit te doen of om een autonoom apparaat op afstand te bedienen erg praktisch zijn," voegde hij eraan toe.

Gebareninterfaces worden in toenemende mate geïntegreerd in autonavigatiesystemen in persoonlijke auto's en wagenparken voor veiligheidskwesties, merkte Amilien op. Studies tonen aan dat het 18-25 seconden duurt voordat een bestuurder een actie op een touchscreen uitvoert.

"Een paar seconden ogen op de weg vergroten echter het risico op een crash", zei Amilien. "Touchless gebarenbedieningen in de auto zijn een goed alternatief voor aanraking."

Gebaarherkenning en handvolgtechnologie hebben ook een breed scala aan toepassingen in augmented en virtual reality.

Gebaar maakt VR beter

Met de technologie van Clay AIR kunnen mensen communiceren met virtuele inhoud en navigeren door een menu of een workflow zonder controllers te gebruiken, met behulp van de monochrome camera's op de headset.

"Wanneer gebarenherkenning wordt aangevuld met handtracking, kunnen toepassingen fysieke revalidatie, training, handsfree navigatie voor hulp op afstand, interactie omvatten. In virtual reality is het belangrijkste voordeel van deze functie dat gebruikers ondergedompeld blijven. In augmented reality, het gaat meer om interactiviteit en gebruiksgemak, "zei Amilien.

Maar gebarenbediening brengt privacyproblemen met zich mee, zei Diana. De technologie maakt gebruik van speciale camera's die een afbeelding kunnen zien en het driedimensionale profiel van de fysieke wereld ervoor kunnen begrijpen.

"We moeten diep nadenken over de voor- en nadelen van het hebben van camera's ingebed in alledaagse voorwerpen vanwege de privacyrisico's," voegde ze eraan toe.

Diana zei dat er een veelbelovend alternatief komt in een nieuwe reeks elektronica die radar gebruikt om bewegingen te detecteren zonder een camera te gebruiken.

Google's Project Soli biedt ontwikkelaars bijvoorbeeld een platform om gebaren te detecteren en biedt tegelijkertijd meer privacy dan cameravisie, voegde ze eraan toe.

"Het biedt ook de mogelijkheid om gebaren te detecteren via ander materiaal," zei Diana. "Dus het kan worden ingebed in objecten en heeft het voordeel dat het minder stroom verbruikt om te functioneren."

Aanbevolen: