Een Android repareren die niet kan bellen of gebeld kan worden

Inhoudsopgave:

Een Android repareren die niet kan bellen of gebeld kan worden
Een Android repareren die niet kan bellen of gebeld kan worden
Anonim

Als u niet kunt bellen of gebeld kunt worden op een Android-smartphone, kan de oorzaak een aantal problemen zijn. Hier is waar je moet beginnen als je probeert om weer met je telefoon te praten.

Als je uitgaande gesprekken kunt voeren, maar je telefoon gaat niet over als je een inkomende oproep krijgt, is dat een ander probleem.

Wat te doen als je telefoon niet werkt

Probeer deze stappen voor probleemoplossing in volgorde. Zelfs als je niet precies weet wat er aan de hand is, kunnen deze tactieken een groot aantal problemen met Android-smartphones oplossen.

  1. Controleer of je in het netwerk zitHoewel relatief zeldzaam, bestaan er nog steeds dode hoeken. U kunt dit onder de grond (in een kelder of op openbaar vervoer) of in een landelijke omgeving tegenkomen. Ontvangstproblemen kunnen ook optreden als u zich in de buurt van de grens van een ander land bevindt en uw telefoon denkt dat u aan het roamen bent.
  2. Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld Als deze modus is ingeschakeld, worden mobiele netwerken uitgeschakeld en gaan inkomende telefoontjes naar de voicemail. Als wifi is ingeschakeld, kunt u echter nog steeds op internet surfen en berichten verzenden met behulp van gegevens. Trek vanaf de bovenkant van het telefoonscherm naar beneden om toegang te krijgen tot Snelle instellingen, of ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Vliegtuigmodusom de status te controleren.

    Image
    Image
  3. Controleer of mobiele data is ingeschakeld. Wanneer je telefoon verbinding maakt met een netwerk, zou je de naam van je provider moeten zien. Als dit niet het geval is, kan het bericht "niet verbonden" of "roaming" worden weergegeven.

    Image
    Image
  4. Neem contact op met je provider Heb je je rekening betaald? Zelfs als u automatisch betalen heeft ingesteld, kan dat mislukken door problemen met uw bank of een technische storing. Uw koerier zou u hiervan op de hoogte moeten stellen, maar dit kan via snail mail zijn. Als er geen betalingsprobleem is, kan technische ondersteuning u helpen bij het zoeken naar andere problemen en u waarschuwen voor storingen in de regio.
  5. Start je telefoon opnieuw op. Als geen van de bovenstaande problemen het probleem is, kan deze actie veel problemen oplossen.
  6. Controleer op malware. Soms treft malware Android-telefoons. Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om schadelijke apps van uw apparaat te verwijderen. Het opnieuw opstarten van uw telefoon in de veilige modus is een uitstekende manier om problemen te identificeren.

  7. Voer een fabrieksreset uit. Een harde reset kan problemen oplossen die een simpele herstart niet doet, maar zorg ervoor dat u een back-up van belangrijke gegevens hebt gemaakt voordat u dit doet.

    Image
    Image
  8. Neem contact op met de fabrikant of vervoerder. Als al het andere fa alt, kan het probleem te wijten zijn aan hardwareschade of malware. Ontdek of het de moeite waard is om te repareren of hoe u een vervanging kunt krijgen. Als je kunt, breng je telefoon dan naar een plaatselijke winkel zodat de technicus wat probleemoplossing kan uitvoeren.

Je telefoon veilig houden

Zodra je het probleem hebt ontdekt en opgelost, voer je een beveiligingsaudit uit op je apparaat:

  • Controleer of het de laatste beveiligingsupdates heeft.
  • Verwijder ongebruikte apps.
  • Download apps en bestanden alleen van vertrouwde bronnen, zoals de Google Play Store.

FAQ

    Waarom ontvangt mijn Android-telefoon geen sms'jes van iPhones?

    Als je onlangs bent overgestapt van iPhone naar Android, is je telefoonnummer mogelijk nog steeds gekoppeld aan iMessage. U kunt zich afmelden en iMessage uitschakelen op de website van Apple.

    Waarom kan mijn Android-telefoon geen sms'jes van één persoon ontvangen?

    Als je geen sms'jes of oproepen van een specifieke persoon kunt ontvangen, ligt het probleem waarschijnlijk aan hun kant. Ze zullen problemen met hun eigen apparaat moeten oplossen.

    Waarom werkt Gmail niet op mijn Android-telefoon?

    Als Gmail niet synchroniseert op Android, ga dan naar Menu > Instellingen > uw accounten vink Sync Gmail aan. Zorg ervoor dat het apparaat online is en niet in vliegtuigmodus. Als je nog steeds problemen hebt, update dan de app, wis de app-gegevens en start je apparaat opnieuw op.

Aanbevolen: