Hoe Windows 10 Touchpad-bewegingen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 Touchpad-bewegingen te gebruiken
Hoe Windows 10 Touchpad-bewegingen te gebruiken
Anonim

Touchpad-bewegingen zijn een handige manier om snel taken op Windows 10-laptops en computers uit te voeren met uw vingers en een compatibel touchpad. Windows 10 touchpad-bewegingen zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om tussen apps te schakelen, door de browsegeschiedenis in Microsoft Edge te navigeren, door inhoud te bladeren en te zoeken met Cortana.

Het touchpad kan ook de traditionele computermuis vervangen door gebaren die met de cursor op woorden of objecten kunnen klikken en de rechtsklikfunctie kunnen nabootsen.

Image
Image

De informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 10.

Populaire Windows 10 Touchpad-gebaren

Het touchpad op Windows 10-laptops en computers is in staat tot verrassend veel functionaliteit. Hier zijn enkele van de handige gebaren die de manier waarop u Windows 10 gebruikt, kunnen veranderen.

  • Muiscursor: dit is de meest eenvoudige Windows 10-beweging waarmee u het touchpad als computermuis kunt gebruiken. Sleep een enkele vinger over het touchpad om de cursor op het scherm te verplaatsen en tik eenmaal om een enkele muisklik te repliceren. Dit kan handig zijn wanneer u op reis bent en geen toegang hebt tot uw muis op een luchthaven of café.
  • Muis dubbelklikken: Tik twee keer snel om een dubbelklik met een muis na te bootsen. Dit kan worden gebruikt in videogames en om een heel woord of een hele alinea op een webpagina of in een document te markeren.

Als je problemen hebt met dubbelklikken, pas dan de snelheidsinstellingen van de muis en het trackpad aan.

  • Verticaal en horizontaal scrollen: plaats twee vingers tegelijk op het touchpad en sleep ze in dezelfde richting omhoog en omlaag of naar links en rechts. Dit gebaar kan worden gebruikt om door inhoud op een website of in een document te bladeren. Het kan ook worden gebruikt om in apps en in het Windows 10-besturingssysteem te bladeren in de app-lijst, het Startmenu en meer.
  • Klik met de rechtermuisknop op de muis: eenmaal met twee vingers op het touchpad tikken, lijkt op rechtsklikken met een muis. Dit werkt in tal van apps en elders binnen het Windows 10-besturingssysteem. Je gebruikt dit voornamelijk om menu's voor extra functies of instellingen te openen.
  • Geopende apps weergeven: door met drie vingers omhoog te vegen op het touchpad worden alle geopende Windows 10-apps boven aan het scherm weergegeven.
  • Ga naar bureaublad: sleep snel drie vingers naar u toe op het touchpad om alle apps te minimaliseren en terug te keren naar het bureaublad.

Omhoog vegen met drie vingers nadat je met drie vingers naar beneden hebt geveegd en naar het bureaublad gaat, keert het laatste gebaar om, verlaat het bureaublad en keert terug naar de laatste app die je had geopend.

  • Switch apps: Veeg met drie vingers naar links of rechts om te schakelen tussen geopende apps.
  • Open Windows Action Center: Tik eenmaal met vier vingers.
  • Open Cortana: Tik eenmaal met drie vingers om de digitale assistent van Windows 10 te openen.

In gebieden waar Cortana niet volledig is geoptimaliseerd, werkt dit gebaar hetzelfde als tikken met vier vingers, waarmee het actiecentrum wordt geopend.

Virtuele desktops wijzigen: Veeg met vier vingers naar links of rechts om te schakelen tussen verschillende virtuele desktops die je hebt geopend.

In- en uitzoomen op Windows 10

Een handig touchpad-gebaar in Windows 10 is het zoomgebaar met twee vingers. Het enige dat u hoeft te doen, is twee vingers tegelijk op het trackpad plaatsen en ze vervolgens uit elkaar spreiden of ze samenknijpen om respectievelijk in en uit te zoomen.

Het zoomgebaar werkt in de meeste grote apps en webbrowsers.

Microsoft Edge-gebaren

Edge is de internetbrowser van Microsoft die Internet Explorer heeft vervangen. Het is ook de standaardbrowser op de meeste nieuwe Windows 10-computers, laptops en tablets. Edge ondersteunt verschillende touchpad-bewegingen die extra functionaliteit toevoegen aan het surfen op het web.

Hier zijn enkele touchpad-bewegingen die het proberen waard zijn bij het gebruik van Microsoft Edge.

  • Terug en vooruit: na het bladeren door verschillende webpagina's, veeg je met twee vingers naar rechts om terug te gaan naar de laatst bezochte website. Veeg met twee vingers naar links om verder te gaan in uw browsegeschiedenis en terug te keren naar de meest recente webpagina die u aan het lezen was.
  • Zoom: beweeg twee vingers dichter bij elkaar of verder uit elkaar om in te zoomen op de inhoud van webpagina's.
  • Rechtsklik: Tik eenmaal met twee vingers om het rechtsklikmenu te openen voor het opslaan van afbeeldingen en het kopiëren van links.
  • Scroll: schuif met twee vingers omhoog en omlaag om door webinhoud te scrollen zoals u zou doen met een muiswiel of door de traditionele schuifbalk aan de rechterkant van webpagina's te gebruiken.

Scrollen met twee vingers werkt niet?

Er zijn twee hoofdredenen waarom het scrollgebaar met twee vingers mogelijk niet correct werkt.

  • Je vingers bewegen uit elkaar. Wanneer u dit gebaar doet, moeten uw vingers op dezelfde afstand van elkaar blijven voor de hele schuif met twee vingers. Als ze verder uit elkaar of dichter bij elkaar komen, detecteert Windows 10 in plaats daarvan het zoomgebaar.
  • Een stuurprogramma-update is vereist.

De instellingen voor Windows 10 gebaren aanpassen

Hier leest u hoe u het gevoeligheidsniveau van Windows 10 touchpad-bewegingen kunt aanpassen.

  1. Ga naar Instellingen in het Start menu.

    Om Instellingen te openen, tikt u eenmaal met vier vingers op het touchpad en klikt u op Alle instellingen in het actiecentrum.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apparaten in Windows-instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Touchpad in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Kies een niveau in het Touchpad-gevoeligheid vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

Aanbevolen: