Hoe het klassieke startmenu terug te krijgen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe het klassieke startmenu terug te krijgen in Windows 11
Hoe het klassieke startmenu terug te krijgen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar regedit om de Register-editor te openen.
  • Voeg de Start_ShowClassicMode waarde toe aan een sleutel binnen HKEY_CURRENT_USER.
  • Verander de waardegegevens in 1 en start opnieuw op.

Dit artikel legt uit hoe je het klassieke Start-menu van Windows 11 kunt krijgen, zodat je bureaublad een beetje meer op Windows 10 lijkt. Er moet een registerwaarde worden toegevoegd aan het Windows-register, maar het is heel eenvoudig en gemakkelijk te realiseren.

Van deze registeraanpassing is bevestigd dat deze alleen werkt op een zeer specifieke Windows 11-build. Het is bekend dat updaten naar build 22000.65 ervoor zorgt dat de bewerking niet werkt.

Windows 11 Startmenu: Wat is er nieuw

Het Windows 11 Start-menu ziet er heel anders uit dan het menu in Windows 10. Zoals u kunt zien, worden vastgezette items bovenaan weergegeven en zijn alle andere toegankelijk via een Alle apps -knop. Aanbevolen en recente items staan in de onderste helft. Met de aan/uit-knop zet u uw computer in de sluimerstand of zet u hem uit of start u hem opnieuw op.

Image
Image

Na de hieronder beschreven registeraanpassing, wordt het klassieke Start-menu hersteld. Het werkt op bijna exact dezelfde manier als het Windows 10 Start-menu, waar recent toegevoegde items aan de linkerkant staan en vastgezette apps aan de rechterkant. De aan/uit-knop bevindt zich aan de linkerkant in het klassieke menu en in tegenstelling tot Windows 10 zijn er geen links langs het linkerpaneel voor instellingen, documenten, afbeeldingen, enz., tenzij u de instellingen aanpast (meer daarover hieronder).

Image
Image

Het startmenu wijzigen Terug naar 'Normaal'

Windows 11 stelt een nieuwe norm in voor het menu Start. Het is niet helemaal hetzelfde als het menu dat u gewend bent in Windows 10, maar gelukkig kan een kleine registeraanpassing ervoor zorgen dat het meer lijkt op het klassieke Start-menu dat u misschien verkiest.

  1. Selecteer de zoekknop op de taakbalk en typ regedit.

    Image
    Image
  2. Selecteer Open wanneer de Register-editor verschijnt.
  3. Navigeer hier door de mappen uit het linkerdeelvenster uit te vouwen:

    
    

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

  4. Klik met de rechtermuisknop Advanced in het linkerdeelvenster en kies New > DWORD (32-bit) Value.

    Image
    Image
  5. Voer dit in als de naam van de nieuwe waarde en druk vervolgens op Enter om het op te slaan.

    
    

    Start_ShowClassicMode

  6. Dubbelklik op dezelfde waarde en wijzig de gegevens in 1 en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  7. Start je computer opnieuw op. De snelste manier om Windows 11 opnieuw op te starten, is door met de rechtermuisknop op de knop Start te klikken en Afsluiten of afmelden > Herstart te kiezen. Uitloggen en weer inloggen werkt ook.

Het herstellen van het standaard Windows 11 Start-menu is heel eenvoudig door simpelweg de bovenstaande stappen om te keren. U kunt de waarde verwijderen die u tijdens stap 5 hebt gemaakt, of terugkeren naar stap 6 en de gegevens wijzigen in 0. Start opnieuw op of log uit om de wijzigingen in te schakelen.

Het Windows 11-startmenu aanpassen

De Windows 11-instellingen is hoe u kunt aanpassen wat u ziet in het menu Start. U kunt daar komen door te zoeken naar Settings en vervolgens te navigeren naar Personalization > Start.

Image
Image

Hier kun je recent toegevoegde apps, meest gebruikte apps en recent geopende items weergeven of verbergen. Als u Kies welke mappen op Start verschijnen, kunt u de zichtbaarheid van mappen wijzigen, zoals Verkenner, Instellingen, Documenten, Netwerk, Downloads en meer.

Image
Image

Het vastzetten en losmaken van Startmenu-items en het herschikken ervan is heel eenvoudig. Zowel het standaard- als het klassieke Start-menu hebben een Unpin from Start optie wanneer u met de rechtermuisknop op een vastgezet item klikt. Klik en sleep om te herschikken hoe dingen eruitzien, of klik met de rechtermuisknop op het standaard Start-menu om Verplaatsen naar boven te vinden om het snel vast te zetten als het eerste item in de lijst.

FAQ

    Waar is het Start-menu op Windows 11?

    Standaard centreert Windows 11 het menu Start op uw scherm boven de taakbalk. Gebruik de bovenstaande registerbewerkingen om het startmenu van Windows 10 te spiegelen. Om de taakbalk ook links uit te lijnen, gaat u naar Instellingen > Personalisatie > Taskbar >Taakbalkuitlijning

    Hoe zet ik het menu Start in Windows 11 aan?

    Vergelijkbaar met Windows 10, selecteer het Windows-startpictogram aan de linkerkant van het Start-menu. Om de apps en mappen die verschijnen en ander gedrag te bewerken, start u het menu Start en gaat u naar Instellingen > Personalisatie > Start.

Aanbevolen: